KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

'Solhan'a yapılan hizmetler yetersiz ve eksik'

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Solhan esnafını dinledik, yolda yeteri kadar kavşak yok, yolun şehir geçişinin BSK asfalt yapılması güzel ve bu yapılması gereken bir hizmet. Ancak bu hizmet yapılırken sanki tamamen maliyetten kaçarak güvenlik ve park şeridi düşünülmemiş.'

`Solhan`a yapılan hizmetler yetersiz ve eksik`
19 ARALIK 2022 PAZARTESİ 18:43
3
1971
0
AA aa

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyet, Solhan'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Solhan İlçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya, Solhan'daki sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Alpaya, ziyaret sonrası yaptığı yazılı açıklamada, Solhan'a yapılan hizmetlerin yetersiz olduğunu, Solhan esnafı ve halkının yapılan hizmetlerden verim alamadıklarını ve ilçe merkezinde ulaşımda güçlük yaşandığını söyleyerek, Diyanet Vakfının dükkân kiralarına uygulamak istediği zammın yürürlükte olan yüzde 25 artış kuralına aykırı olduğunu vurguladı.

Alpaya, İlçedeki yol yenileme çalışmasında emniyet ve park şeridinin olmaması ve Diyanet Vakfı'na ait ilçede bulunan iş yerlerine yüzde 71 zam oranının kabul edilemez olduğunu söyledi. Alpaya, Solhan'ın Arakonak beldesine ise doğal gaz verilmesi gerektiğini söyledi.

“Emniyet ve park şeridinin olmaması büyük eksiklik”

Yol çalışmasında emniyet ve park şeridinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Başkan Alpaya, İlçe merkezinden geçen ve bu sonbaharda BSK asfalt yapılan şehirler arası D300 karayolundaki yol yenileme, orta refüj ve kaldırım çalışmasının 20 bin nüfuslu bir ilçenin ihtiyacı olan yol güvenlik ve park şeridi ile bağlantı yolları ve kavşakların düşünülmeden yapıldığını yol projesinin neredeyse tamamen çevre yolu statüsünde yapıldığını esnaf ve ilçe sakinlerinin ciddi tepkisine sebep olduğunu vurguladı.

Alpaya,” Solhan esnafını dinledik, yolda yeteri kadar kavşak yok, yolun şehir geçişinin BSK asfalt yapılması güzel ve bu yapılması gereken bir hizmet. Ancak bu hizmet yapılırken sanki tamamen maliyetten kaçarak güvenlik ve park şeridi düşünülmemiş. Şehir içinde bir kavşak yapılmış, belediye kavşağı ise iptal edilmiş. Bir yangın afetinde itfaiye aracının çıkışı bile düşünülmemiş. Burada ilçenin güneyinden doğu, batı güzergahı olmak üzere yeni bir çevre yapılması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Yüzde 71 zam oranı kabul edilemez”

Diyanet Vakfı'nın gerek Bingöl'de gerekse Solhan'da işyerlerine yapacağı yüzde 71 zam oranının kabul edilemez olduğunu belirten Alpaya, Ulu Cami esnafını ziyaret ederken ekonomik kriz içinde bulunan esnafın kiracısı olduğu vakıf tarafından kiralara yüzde 71 oranında yeni yılda zam yapılacağına dair ihtar edildiği, bu durumun iş yapamayan esnaf için ciddi bir yük olacağı, devletin kira artışı için belirlediği yüzde 25 artış oranına vakfın ve devletin resmi kurumlarının uyması gerektiğini vurguladı.

“Arakonak beldesine doğalgaz verilmeli”

Arakonak Belediyesini de ziyaret eden Alpaya, belde halkının sorun ve sıkıntılarını dinlediğini, hizmetlerinden ve borçsuz belediye olmasından dolayı Belediye Başkanı Mustafa Döner'e teşekkür etti.  Alpaya, en kısa zamanda Arakonak Belediyesine depolama yöntemiyle doğalgaz verilmesini söyleyerek, çevre illerden Elazığ'ın Karakoçan ilçesi ve Sarıcan beldesini emsal göstererek Arakonak beldesine de depolama yöntemiyle doğalgaz verilmesi gerektiğini söyledi.

Ziyaret sonrası HÜDA PAR Bingöl il teşkilatı ve beraberindeki heyet ilçeden ayrıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın