KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2024 Cuma
°C

Solhan'da 132 kurs açıldı

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü planlama toplantısında, Solhan HEM'in bu yılda 24 alanda 132 kurs açtığı ve açılan bu kurslarda 2560 kursiyerin faydalandığı belirtildi.

Solhan`da 132 kurs açıldı
25 OCAK 2018 PERŞEMBE 23:37
1
2246
0
AA aa

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü planlama ve işbirliği komisyonu toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda 2017-2018 eğitim öğretim yılında Solhan'da açılan kurslar hakkında bilgi verilip yeni dönem için planlama yapılması görüşüldü.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü planlama ve işbirliği komisyonu toplantısı Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş Başkanlığında yapıldı. 2017-2018 eğitim öğretim yılı hayat boyu öğrenme ilçe planlama ve iş birliği birinci toplantısı Solhan Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu kütüphanesinde yapıldı.

Yapılan toplantıya Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Solhan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz ve toplantıya davetli olan kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı.

Toplantıda, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1 Eylül 2017 ile 22 Ocak 2018 tarihleri arasında açılan 8 okuma yazma kursunda 65 kursiyerin öğrenim gördüğü, açılan 75 genel kurslarda 1667 kursiyerin eğitim gördüğü ve açılan 49 mesleki ve teknik kurslarda ise 828 kursiyerin eğitim gördüğü belirtilip toplam 132 kursta 2560 kursiyerin faydalandığı belirtildi.

Kimi alanlarda bir ve kimi alanlarda daha fazla kurların açıldığı alanlar ise şöyle sıralandı: “Spor, Bilişim Teknolojileri, Kişisel Gelişim ve Eğitim, El Sanatları Teknolojisi, Sağlık, Giyim Üretim Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Ulaştırma Hizmetleri, Okuma Yazma, Gıda Teknolojisi, Kuyumculuk Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi, Müzik ve Gösteri Sanatları ve Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık.”

Halk Eğitim Müdürlüğü binası yetersiz!

Yapılan toplantıda çalışmalar hakkında bilgi veren Solhan İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç; “Hayat boyu öğrenme ilçe halk eğitimi planlama ve iş birliği ikinci dönem toplantısını gerçekleştiriyoruz. Toplantımız yılda iki defa icra edilmektedir. Birincisini sene başında Eylül ayında yaptık,  buda ikinci toplantımızdır. Ocak ayında yapılması gerekiyor. Çeşitli okullarda kurslar açtık. Halk Eğitim Merkezi olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılı sene başı yaptığımız toplantıda aldığımız kararlar gereğince bu dönem içerisinde bazı çalışmalar yaptık. Halk eğitim merkezi olarak 3 tane yöneticimiz var, 3 öğretmenimiz ve bu öğretmenlerimizden 1 tanesi okuma yazma öğretmeni olarak kurumumuz bünyesinde çalışıyor, diğer iki öğretmenimizde farklı örgün eğitim kurumlarımızda çalışmaktadırlar. Kurumumuz bünyesinde yaklaşık 40 sabit usta öğreticimiz var. Bunlar genel olarak mesleki kurslarda görev alan usta öğreticiler. Bunların dışında diğer farklı kurslarda görev verdiğimiz usta öğreticilerimiz var. Onları, ihtiyaç duyulduğunda çalıştırıyoruz. Geçen toplantıda da bahsettiğimiz gibi en büyük sıkıntılarımız derslik ihtiyacıdır. Bizim kurumumuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa kullanıldığı için şuan mevcut binamızda bir tane sınıfımızı kullanabiliyoruz. Bodrum katında okuma yazma sınıfı kalan diğer sınıflarımız idari birim olarak kullanılmaktadır. Bu ihtiyacımızı da kurum amirlerimizin hizmet binalarını kullanarak eğitim faaliyetlerimizi icra etmeye çalışıyoruz.Sağlık ocağının kullanılmayan binaları 3 yıldır bize tahsis ediliyor. Belediyemiz sağolsun özellikle kültür merkezi ve kendi hizmet binalarında yer tahsisi yapıyor ve bu yıl köy garajında da bize bir sınıf verdiler. Yine yer tahsisinde bulunan kurumlardan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Şehit Kaymakam Ersin Ateş Kurumu, Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi kurumların yer tahsisi sonucu kurs açıyoruz. İnşallah hükümet konağı yeni binası yapılıp faaliyete geçerse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü oraya geçtiğinde şuan ki mevcut binanın tamamını biz kullanacağız. Bizlere kurs açmak için destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
02.05.2024
11:44
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Kafeslerdeki ölü balıkların toplanıp paketlenerek özellikle Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Batman'a, Doğu illerine arabalara yüklenerek buralara gönderilip burada kilosunu 50-60 liraya piyasaya sürüldüğünü belirten somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, 'Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. 160 ila 200 liranın altında da alabalık görüyorsan yine bilsin ki dip balığı, ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın