KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Solhan'da 3 bin ton kömür dağıtılacak

Solhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, ilçe merkezi ve bağlı köylerde kömür dağıtımına başlandı. Bu yıl ilçe ve bağlı köylerde 3 Bin ton kömür dağıtımının yapılacağı öğrenildi.

Solhan`da 3 bin ton kömür dağıtılacak
01 AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ 22:10
0
1965
0
AA aa

Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Demir yolları ile Muş iline getirilen ve buradan ise Solhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan taşıma ihalesi sonucu işi alan yüklenici firma tarafından Solhan ve Köylerine kömür dağıtımı yapılmaya başlandı.

Geçtiğimiz yıla nazaran yaklaşık 25 gün önce kömür dağıtımına başlayan Solhan SYDV, 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü başlanan kömür dağıtımının ilçe merkezinde hak sahiplerine bir ton (40 torba), köylere ise 750 kilogram (30 torba) olarak dağıtıma başlandığı öğrenildi. Kömür dağıtımı SYDV Personelleri gözetiminde yapılıyor.

Kömür dağıtımının ihtiyaç sahibi olup çalışamayan ve geçim sıkıntısı yaşayan hanelere yapıldığını belirten ve dağıtımın öncelikli olarak köylerden başlanıldığını söyleyen Solhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Recep Tan, “SYDV olarak muhtaçlık tespitlerini yaptık. Önceki yıl kömür alanların listeleri yeniden kontrol edilip güncellendi. Güncellenen liste ve yeni talepler değerlenip hak sahipleri belirlenip kömür yardımı yapılmaya başlandı. Kömür yardımı; bir hane yardımı olup, ihtiyaç sahibi olmayan hanelere bu yardım yapılmamaktadır. İhtiyaç sahibi olup, kömür yardımı alamayan hanelerin yakınları ve komşuları tarafından vakfımıza bildirilmesini istiyoruz. Muhtaç durumda olan vatandaşlarımızın haklarını almalarını sağlamak için SYDV'ye gerekli bilgi ve desteği sunmalıyız. Tespitlerde unutulmuş haneler veya ikamet değişikliği olan hanelerin vakfımıza bildirilmesini istiyoruz. Tespitlerde; hanenin kaloriferli mi, apartman veya gecekondu mu olduğuna ve hanede yaşayan fertlere göre gelir dağılımını dikkate alıyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın