KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Solhan'da çıta yükseliyor

Solhan’da eğitimde başarı çıtasının her geçen gün attığını belirten Solhan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Zülfü Çalışkan, SBS sonuçlarına göre bu yıl yaklaşık olarak 300 öğrencinin sınavla öğrenci alacak yükseköğretim kurumlarına yerleşebileceğini söyledi.

Solhan`da çıta yükseliyor
27 TEMMUZ 2012 CUMA 06:15
0
3632
0
AA aa

Açıklanan SBS sonuçlarına göre Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Ebubekir Kurtaran 483.655 puan alarak Solhan birincisi oldu. SBS'de yerleştirme puanı olarak 400'ün üzerinde puan alan 60 öğrenciden 20'si Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi olarak görülürken geçen yıl 400 puan üzeri puan alan öğrencilerden 10 tanesi ile ilçede yüksek başarılı öğrencileri barındıran Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu 15 öğrencisi 400'ün üzerinde puan alarak başarılarını arttırdılar. Bu yıl 400 üzerinde puan alan 20 öğrencisi olan Atatürk İlköğretim Okulu'nun 2011 yılı SBS sonuçlarında 9 öğrencisi 400 üzeri puan aldı.

“300 öğrencimiz yerleşebilecek”

Solhan'da Seviye Belirleme Sınavına 2011 yılında 630 öğrenci katılırken bu sayı 2012 yılında 676'ya yükseldi. Geçen yıl 193 öğrencinin 300 puandan yüksek puan aldığını hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Çalışkan, “2012 yılı sonuçlarına göre 676 öğrenciden 183 öğrencinin 350 puanın üstünde puan aldı. Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi veya diğer sınav sonucu ile öğrenci alan meslek liselerine 300'den fazla öğrencimiz yerleşebilecek. Solhan öğrencilerinin puan sıralamasına göre; 450 ve üzeri puan alan öğrenci sayımız 15, 400-450 arası puan alan öğrenci sayımız 60, 350 - 400 arası puan alan öğrenci sayımız ise 108'dir. 350 puandan daha düşük alan ise 492 öğrencimiz bulunmaktadır. Toplamda ise 300 öğrencimiz sınav sınavla öğrenci alan orta öğretim kurumlarına yerleşebilecektir” dedi.

SBS'de başarılı olan öğrencileri tebrik ettiğini söyleyen Çalışkan, “İlçe genelinde başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarına katkıda bulunan okul idarelerini, öğretmenlerini ve ailelerini de kutluyorum” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
07.02.2026
21:12
Adaklı`da eğitim çalışmaları ele alındı
Adaklı'da eğitim çalışmaları ele alındı
Eğitime Destek Koordinasyon Toplantısı, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
07.02.2026
21:05
Bingöl`de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine doğalgaz sevkiyatı yapan tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
07.02.2026
19:35
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
DEM Parti İl Genel Meclis Gurubu'nca Bingöl İl Genel Meclisi'ne sunulan soru önergesinde, İl Özel İdaresi hissesi bulunan YEM-SÜT A.Ş.'ye ait arsa satış ihalesinin ardından yaşanan süreç ve kamu zararı ihtimali gündeme taşındı. Önergede, ihalenin onaylanıp onaylanmadığından tahsilat sürecine kadar birçok başlıkta açıklama talep edildi.
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın