KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Solhan'da kutlu doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Solhan ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Özkan Yaman, “Gelecek adına umutluysak Allah Resulüne olan sevdamızdandır” dedi.

Solhan`da kutlu doğum etkinliği
11 NİSAN 2017 SALI 00:18
0
1744
0
AA aa

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Solhan ilçesinde açık alanda yapılması planlanan Kutlu Doğum etkinliği olumsuz hava şartları nedeniyle Solhan Kapalı Spor Salonunda yoğun katılımla gerçekleşti.

Platforma üye derneklerden Çağrı-Der'in "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" temasıyla düzenlediği etkinliğe; Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz,  İlçe Müftü Vekili Osman Numanoğlu, HÜDA PAR İlçe Başkanı Sadrettin Kırım, AK Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Metin Yarar'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Mevlid-i Şerifle devam etti. İlahi sanatçısı, Hikmet Kıyançiçek, Burhan Cebba seslendirdikleri ilahilerle kalabalığa coşkulu anlar yaşattı.

Etkinlikte konuşan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Hz Muhammed'in hayatından örnekler vererek eşsiz bir önder olduğunu vurguladı.

Bu etkinliklerin sadece Türkiye'de yapılmadığını söyleyen Yaman, "Bugün sadece Solhan'da değil şu anda Almanya'da, Fransa'da ve birçok Avrupa ülkesinde böyle etkinlikler yapılıyor. Bu etkinliklere Fransızlar da, Almanlar da gelmeye başladılar. Bu rahmet oraları da kuşatacak. Bu rahmetin önünde hiç kimse duramayacaktır. Bütün nefeslerimiz müddetince, bütün hayatımız boyunca, Hz Peygamberi anlatsak yine doymayız. Hiçbir şeyin lezzeti, onu anlamak ve onu anlatmaktan daha lezzetli değildir. Ashabı onu en güzel bir şekilde anlatmıştır." dedi.

15 Temmuz'da kurulan tuzaklara dikkat çeken Yaman, Allah tazak kuranların tazaklarını boşa çıkardığını belirterek, "Allah, onların tuzaklarını boşa çıkartmadı mı? Çünkü bu sevdanın önünde bu Muhammed'i aşkın önünde hiçbir uçak, füze duramaz. Bakın bu sevda şu memlekette 3,5 milyon Suriyeliyi misafir ediyor. Bu Sevda; Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı Laz'ı, Çerkez'i birbirine kardeş ediyor. Bu sevda inanın şu memlekette bu kadar sıkıntılarına ve zorluklara rağmen bize ümit bahşediyor. Gelecek adına umutluysak Allah Resulüne olan aşkımız ve sevdamızdır." ifadelerini kullandı.

Yaman son olarak Hz Muhammed'in gelişiyle alemin kurtulduğunu söyleyerek, "Evet, Peygamber Efendimiz herkese rahmet olarak geldi. İnşallah âlem o zaman nasıl Allah Resulü ile kurtulduysa bugün de onunla kurtulacak.  Allah'u Teala o ilacı gönderdi şifayı gönderdi ve bu ilaçlar, bu dermanla kadınlar kurtuldu. Çünkü kadınlar o zaman bir eşya gibiydi, kadınlara miras verilmez, alınır ve satılırdı. Kadınlar, kölelerden daha değersizdi. Onun ilacıyla kadınlar kurtuldu. Bakın ne oldu ‘Cennet annelerin ayağının altına serildi' öyle yüceldiler. Onunla yetimler, fakirler ve yoksullar kurtuldu. Zekat ve sadaka ile kurtuldular. Onunla çarşı pazar kurtuldu. Çünkü tefecilik, faiz almış başını gitmişti. Onunla aile kurtuldu, aileler kurtuldu." diye konuştu. (İLKHA) 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın