KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

Solhan'da 'Madde bağımlılığı' eğitimi verildi

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi tarafından farkındalığı arttırmak amacıyla Muhtarlar ve Güvenlik Korucularına 'Madde bağımlılığı' eğitim programı düzenlendi.

Solhan`da `Madde bağımlılığı` eğitimi verildi
24 MART 2022 PERŞEMBE 16:00
2
1655
2
AA aa

Kurum personellerinden Psikolojik Danışman Selma Düzgün ve Sosyal Çalışmacı Bildane Canlı tarafından Muhtar ve Güvenlik Korucularına yönelik "Madde Bağımlılığı” ve “Tek Ebeveynli Aileler” konusunda eğitim verildi.

Düzenlenen eğitimde katılımcılara "Madde Bağımlılığı belirtileri, seyir durumu, yasal mevzuatta durumu, başvurulacak kurum ve kuruluşlar" ile "Tek Ebeveynli Ailele”rin sosyal psikolojik sorunları ve bu sorunlarla baş etme yöntemleri, yararlanabilecekleri ayni ve nakdi yardımlar, başvurabilecekleri kurum ve kuruluşlar konusunda bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Eğitim Birimi personelleri ilçede aile eğitimleri, mahremiyet eğitimleri, bağımlılık eğitimleri ve evlilik öncesi eğitimleri kapsamında çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Kuruluş Müdürü Seyfettin Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Bakanlığımızın da üstünde durduğu önemli konulardan biri olan farkındalık eğitimleridir. İlçemizde farkındalık uyandırmak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla; sağlık, eğitim, hukuk, medya alanları başta olmak üzere birçok alanda hem kamu kurum kuruluşlarını hem de halkı dahil ederek eğitim çemberimizi genişleteceğiz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_90956)
27 Mart 2022 Pazar 10:56
Başlık yanlış olmuş, madde bağımlılığı eğitimi degil, 'bağımlılığı önleme ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme' şeklinde olması daha uygun olurdu. Çalısmayı yapanların ellerine sağlık.. Teşekkürler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_90878)
25 Mart 2022 Cuma 00:34
Nasıl yani, nasıl kullanılır eğitimi değildir inşallah
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın