KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Temmuz 2025 Cuma
°C

Solhan'da okuma-yazma seferberliği

Solhan Halk Eğitimi Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halkbank işbirliği ile başlatılan “Ana-Kız Okuldayız” kampanyasını Solhan'da başlatıyor.

Solhan`da okuma-yazma seferberliği
01 EYLÜL 2008 PAZARTESİ 23:26
0
1113
0
AA aa
Halk Eğitim Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Halkbank ve Halk eğitim merkezleri işbirliği ile başlatılan “Ana-Kız Okuldayız” okuma yazma seferberliğine tüm Türkiye'de yoğun ilgi gösterilmekte. Solhan Halk Eğitim Merkezi olarak kampanyadan yararlanarak İlçemizde okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza okuma yazma öğretimi için gerekli çalışmaların başlayacağını belirtilen açıklamada

KAMPANYA, İLKÖĞRETİMİ OKUYAMAYAN 15 YAŞ ÜSTÜNÜ KAPSIYOR
“Ana-Kız Okuldayız” okuma-yazma kampanyasını 8 yıllık eğitim alamamış ve yaşı ilerlediği halde okuyamamış kadın-erkek tüm vatandaşlarımıza dönük bir eğitim-öğretim seferberliği olduğu  belirtilen açıklamada  Kampanya ile ilçe merkezinde ve köylerde 15 yaş üstü 8 yıllık eğitimi alamamış okuma yazma bilmeyen yüzlerce vatandaşın okur-yazar yapılmasının hedeflendiği  ifade edildi. Kampanya dâhilindeki okuma yazma kurslarına başvurular Eylül ayı içerisinde İlçe Halk eğitimi Merkezine ve Köy okullarına yapılabilecek. 

Açılacak ve kursu başarı ile bitirenlere Okur-Yazarlık belgesi verilecek ve bu belgeyi alanlar açık öğretim 6. sınıftan devam edebilecek. 1. ve 2. kademe kurslarını başarı ile bitiren kursiyerler sadece okuma yazma öğrenmekle kalmayacaklar, 2011 yılına kadar ehliyet sahibi de olabilecekler. Kampanya kapsamında okuma-yazma kurslarına kayıt edilen yaşı ilerlemiş vatandaşlarımıza Halk Bankası Genel Müdürlüğü tarafından buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın gibi beyaz eşyaların hediye edilecek. Henüz kimlere ödül verileceği belirlenmedi fakat ileriki günlerde bir bilgilendirme yapılacak. Kampanya ile ilgili 3'er aylık dilimler halinde rapor hazırlanacak.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
21:33
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Bingöllü edebiyatçı, şair, yazar ve çevirmen Doç. Dr. Okan Alay, memleketi Bingöl'de düzenlenen söyleşi ve imza programında okurlarıyla bir araya geldi.
18.07.2025
17:57
Bingöl`de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de özel eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin diplomaları ve branşları titizlikle inceleniyor. Ayrıca Maliye, SGK, Emniyet ve Belediye ekiplerinden oluşan denetim grupları bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor.
18.07.2025
17:38
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Geçtiğimiz aylarda çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen Bingöl Havalimanı PAT sahaları onarım ihalesinin Kasım yada Aralık ayında tekrardan yapılacağı öğrenildi.
18.07.2025
16:51
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl`de Negatif Algıyı Kırdık
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl'de Negatif Algıyı Kırdık
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan en kıymetli yatırımdır. Bingöl'de eğitim için özel sektör ve hayırseverlerle birlikte güçlü bir seferberlik başlattık' dedi.
18.07.2025
16:22
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı
Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
18.07.2025
16:05
ATM kullananlar dikkat!
ATM kullananlar dikkat!
Bankalar, artan dijital dolandırıcılıklara karşı yeni bir önlem alıyor. Gelecek haftadan itibaren, uzun süredir kart şifresini değiştirmeyen kullanıcılar ATM işlemleri sırasında şifre yenilemeye zorlanacak. Uygulama, Türkiye genelinde geçerli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın