KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2025 Cumartesi
°C

Solhan'daki elektrik kesintisinin nedeni kuşlar

Son günlerde Solhan ilçesinde yaşanan elektrik kesintisinin elektrik hatlarına konan göçmen kuşlarının neden olduğu bildirildi.

Solhan`daki elektrik kesintisinin nedeni kuşlar
12 TEMMUZ 2010 PAZARTESİ 09:58
0
1686
0
AA aa
Solhan ilçesinde son günlerde yaşanan elektrik kesintilerinin sebebi Bingöl Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Müessese İl Müdürlüğü tarafından tespit edilmeye çalışıldı. Yapılan tespitler sonucu ilçede elektrik kesintine neden olan durumun elektrik hatlarına konan göçmen kuşlarının neden olduğu belirtildi.
Konu ilgili görüştüğümüz Bingöl Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Müessese İl Müdürü Abdulkadir Arslanboğa, Solhan ilçesini besleyen enerji nakil hattında son 15-20 gündür anormal derecede elektrik kesintilerinin meydana geldiğini doğrulayarak, sorunun çözümü için İl Müdürlüğü olarak çalışmalara aralıksız bir şekilde devam ettiklerini söyledi.
Solhan ilçesi enerji nakil hattı yaklaşık olarak Bingöl Merkez'den Solhan Merkez'e kadar 60 kilometre mesafede olduğunu hatırlatan Bingöl FEDAŞ Müessese İl Müdürü Arslanboğa, enerji hattında çeşitli faktörlerden dolayı arızalar meydana geldiğini ifade ederek, “Özellikle elektrik kesintileri sabah erken saatlerde yoğunluklu olarak meydana gelmektedir. Bu da özellikle hattın Solhan Merkez'e yakın olan kısımlarında sabahları göçmen kuşların elektrik hattına konması sonucu olduğu ihtimalini güçlendirmektedir. Ekiplerimizce enerji nakil hattının ova bölgesine tekabül eden kısımlarda gerekli kontroller yapılmış olup, kuşların konma ihtimali bulunan direkler ve ağaçların hatlara temas ettiği yerler tespit edilerek, gerekli bazı düzenlemeler yapılmıştır. Bu çalışmalar zaman gözetilmeksizin devam etmektedir. İl Müdürlüğümüzce Solhan hattı ile birlikte 22 adet beslenme noktasında müdahaleler 2009 yılında itibaren merkezden SCADA sistemi üzerinden yapılarak, kesintilerin uzun süreli olmaması sağlanmıştır. Kaliteli ve sürekli enerji sağlama prensibi doğrultusunda kurumumuzca hatların yenilenmesi ve bakım onarım yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın