KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Solhan'dan örnek proje

“Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı Solhan Belediyesi Kanalizasyon Projesi” Doğu İlleri Kalkınma Birliği(DOKAB)  tarafından örnek proje seçildi. Proje Koordinatörü Mahmut Bingöl, Solhan'ın altyapı probleminin büyük ölçüde bittirildiğini vurguladı.

Solhan`dan örnek proje
29 EKİM 2007 PAZARTESİ 11:36
0
1904
0
AA aa
‘2004 Yerel Seçimleri'nin ardından görevi devralan ve kısa sürede gerçekleştirdiği yeniliklerle Solhan'a yeni bir ivme kazandıran Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, kurduğu ekiple başarısını arttırmaya devam ediyor. Çalışmalarına ‘önce altyapı' sloganıyla başlayan Çavuşoğlu, “Solhan Belediyesi Kanalizasyon Projesi” ile Solhan'ı, Doğu Anadolu Bölgesi'nde örnek projecilik alanında birinci sıraya taşıdı. “Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı Solhan Belediyesi Kanalizasyon Projesi” Doğu İlleri Kalkınma Birliği(DOKAB)  tarafından örnek proje seçildi.
Bu gelişmelerle ilgili açıklamayı Proje Koordinatörü Mahmut Bingöl yaptı.
Yapımı devam eden 104 proje içinde altyapıda örnek proje seçilen “Solhan Belediyesi Kanalizasyon Projesi” ile 28 kilometrelik kanalizasyon hattı döşendiğini ifade eden Bingöl, projenin bitme aşamasına geldiğini söyledi.
“Solhan'ın Altyapı Sorunu Bitiyor””
Projenin yürütülmesi aşamasında işlemlerin eksiksiz olarak yerine getirilmesi, uygulamasındaki ‘standartlara uygunluk' ve ‘projenin zamanında bitirilmesi' gibi olguların projenin örnek proje seçilmesinde önemli etkenler olduğunu vurgulayan Bingöl, önümüzdeki günlerde müşavir firma ve kendileri tarafından proje hakkında bir sunum yapılacağını aktardı.
Projenin uygulamasını eksiksiz ve gerektiği gibi yaptıklarını kaydeden Bingöl: “Teknik olarak standartlara uygun bir proje gerçekleştirdik. Proje kapsamında ana arterlerin hepsi yapıldı. Şu an itibariyle Solhan'ın kanalizasyon sorunu çözüldü.” dedi.
Altyapının, bir şehrin medeniyet göstergesi olduğunu vurgulayan Bingöl, hem Solhan'a böyle proje kazandırılmasından hem de standartlara uygun yaptıkları bu projenin örnek seçilmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını da ifade etti.
Solhan Deresi artık temiz akacak
28 Haziran 2007'de başlayan proje ile iki yıllık çalışmayı 4 ayda bitirdiklerini söyleyen Bingöl, çalışmanın hızlı yürütülmesi nedeniyle vatandaşa rahatsızlık verildiğini ancak çalışmaların her aşamasında vatandaştan büyük yardım gördüklerini söyledi.
‘Projenin sonunda ilçe halkının rahata kavuşması bizi mutlu etmiştir' diyen Bingöl: “Vicdani sorumluluğumuzun gereğini yerine getirdik. Bu Proje sonrası artık Solhan deresine kanalizasyon suları ve atıkları akmayacak. Solhan deresinde sağlıklı bir ortamda balık avlanabilecek. Solhan dersi artık ilçemiz için bir kara leke değil bir doğal güzellik olacak” diye konuştu.
Projenin ‘örnek proje' seçilmesiyle birlikte bundan sonra yapılacak hibe projelerinin kabul edilme şansının arttığına işaret eden Bingöl, “Çalışmalarda verdiğimiz rahatsızlığa karşılık gösterdikleri anlayışlarından dolayı Solhan halkına teşekkür ediyor, projede emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.
Avrupa Birliği tarafından altyapıları destekleme kapsamında yapılan ve toplam maliyeti 1 milyon 691 bin EURO olan ‘Solhan Kanalizasyon Projesi'nin yüzde 90'ı Avrupa Birliği Hibe Fonları'ndan karşılanırken, yüzde 10'luk kısmı Solhan Belediyesi tarafından karşılanıyor.
 

 


BingolOnline / Bingöl Kent Haber

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
01.07.2026
08:20
Bingöl`de ‘koruyucu aile` çağrısı
Bingöl'de 'koruyucu aile' çağrısı
Bingöl'de Koruyucu Aile Günü'nde farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Yürütülen çalışmalarla koruyucu aile hizmetinin toplumun her kesiminde daha fazla tanınmasını amaçladıklarını belirten Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, daha fazla çocuğun sevgi dolu bir aile ortamında büyümesine katkı sağlamayı ve koruyucu aile bilincini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın