KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Solhanspor için birlik zamanı!

Gösterdikleri başarılı performansın ardından voleybolda Efeler Ligi'ne yükselerek Galatasaray, Fenerbahçe gibi büyük takımları ağırlayacak olan Solhanspor teknik heyeti ve yönetimi, siyasi, bürokrasi, yerel yönetimi ve kentteki büyük yatırımcıları, maddi ve manevi destek vermeye davet etti.

Solhanspor için birlik zamanı!
14 AĞUSTOS 2020 CUMA 16:40
10
2137
2
AA aa

Birkaç yıl önce 1 TL ile oluşturan Solhanspor, gösterdiği büyük başarıların ardından Voleybolda Efeler Ligi'ne yükselerek hem Bingöl'ün hem de ilçenin tanıtımına büyük katkı sundu.

Bu yıl Efeler Ligi'nde mücadele verecek olan takımın sıkıntıları da bitmek bilmedi. Teknik heyet ve yönetim, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek “Birliktelik” çağrısında bulundu.

Solhanspor, Efeler liginde kıyasıya mücadele vermek için tüm transferlerini de tamamlamış durumda.

Basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan başarılı teknik antrenör Ahmet Reşat Arığ, Anadolu'da ufak tefek sıkıntılar olduğunu ancak bunun yerel yöneticilerle çok rahat bir şekilde çözülebileceğini belirtti.

“TÜM BİNGÖL'ÜN DESTEĞİ ÇOK ÇOK ÖNEMLİ”

Arığ; “Anadolu'da ufak tefek sıkıntılar oluyor. Buraya gelirken de ben bir takım sıkıntılarla karşılaşacağımı biliyordum, sonuçta yeni çıkmış bir takım. Küçük bir şehrin çok büyük bir hikayesi olan bir takım. Ufak tefek sıkıntılar olacağını biliyordum fakat hakikaten geldiğimiz noktada bölge için önemli bir takım olduğunu düşünüyorum. Sadece Solhan'ın, Bingöl'ün değil Doğu Anadolu'nun bir takımı. Bazı düşünceleri kıracağımıza inanarak geldim. Misyonu yüklenecektik hem antrenör hem de oyuncular olarak. Fakat geldiğimiz noktada 25 gündür çok yalnız kaldığımızı fark ettik sporcu arkadaşlarım ve ben. Öncelikle çok büyük problemlerimiz yok ama yapılması için birtakım insanların fedakarlık yapması gerekiyor. Bu problemleri çözemediğimizi gördük. Dolayısıyla bu ileri çok daha büyük sıkıntılar yaratıp, performansımızı etkileyecek noktaya geleceğinden dolayı yöneticilerimizle görüşmek istedik. Burada Solhanlı yöneticilerin, taraftarların yanı sıra daha büyük katkıların olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Anadolu'da daha önce de çalıştım. Trabzon'da, Tokat'ta, Gaziantep'te, Samsun'da ve birçok yerde görev aldım. Oralarda yerel yöneticilerin desteğiyle çok sıkıntıları çözdüğümüzü gördük, dolayısıyla burada yerel yöneticilerimizin sadece Solhan'ın değil, tüm Bingöl'ün desteği çok çok önemli. Şahısların tek başına bunların altından kalkması mümkün değil çünkü oynadığımız lig voleybol liglerinin en üstü. Dolayısıyla hem maddi hem manevi çok büyük sorumluluklar getiriyor. Bu konuda bütün herkesin desteği çok önemli. Biz sadece sportif anlamda değil hem coğrafi hem de kültürel alanda bu memleketi temsil edeceğimize inanıyoruz, sorumluluklarımızı biliyoruz. Ama sahaya çıkıp birtakım ufak tefek sıkıntılardan dolayı performanslarımızın düşük olması, başarı elde edemememiz bizi çok üzecektir. Bunu da baştan engellememiz lazım” dedi.

“25 GÜNDÜR ANTRENMANLARDA YATILI OKULUN TOPLARINI KULLANIYORUZ”

Arığ; “Yerel yöneticilerin, siyasilerin, desteği çok önemli. Eğer onlar destek olursa ki çok büyük bütçeler değil bunlar. 25 gündür antrenmanlarda yatılı okulun toplarını kullanıyoruz. Birçok kondisyon malzemelerine ulaşmış değiliz. Ki üst liglerde çok önemli olan video analizleri ile ilgili materyaller yeni yeni elimize geçti. Biz bu şehri temsil ediyorsak, bu coğrafyayı temsil ediyorsak birçok insanın bize destek vermesi lazım. İnanın çok gurur duyacaklar bir takım. Ufak tefek desteklerle insanlarımızın beklentilerine karşılık vereceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“YABANCI OYUNLAR ÇABUK ALIŞTI”

Transfer ettikleri yerli ve yabancı oyuncuların bölgeye çok çabuk alıştığını ve başarmak için süreki çalıştıklarını söyleyen Arığ; “Bizim kurduğumuz takımda öncelikle yabancı oyuncular çok özveri ile geldiler. Pandemi ortamında yurt dışından geliş gidişler çok sıkıntılı olmasına rağmen biz, takım olarak bu arkadaşları önceden getirebildik. Birçok takım oyuncularını getiremedi. Hala Küba'da kalan oyuncular var, bazı takımların. Uzun zamandır yurt dışından birçok oyuncu profili burada görebiliyoruz. Fakat ilk defa bir İtalyan oyuncu geldi. Bu takımın öyküsünü dinleyip geldi, tercih etti. İtalya'da tanınan bir oyuncu. Bizi tercih edip gelmesi, buraya çabuk adapte olması bizleri şaşırttı. Bu seviye oynamış İtalyan bir oyuncunun buraya gelmesi bizim için çok büyük bir şans. Belarus milli takım oyuncusu var. Birçok takımın transfer etmek istediği bir oyuncu. Brezilya'lı bir oyuncu var yine. Yerli oyuncularımızdan Galatasaray'ın pasörünü aldık, Halk bankasından geçen yıl oynayan bir pasörümüz var. Yerli oyuncularımız çok başarılı, geçmişleri çok iyi. Yeni çıkmış bir takımı tercih etmeleri, bizleri tercih etmeleri çok büyük bir şans. Ama bizim bu şansı değerlendirmemiz için herkesin çok büyük bir desteği gerekiyor. Birtakım başarıları yakalamamız ramak kaldı. Bizim bu süreyi psikolojik olarak çok yukarıda geçirmemiz lazım” dedi.

SIKINTILAR ÇÖZÜLMELİ… TAKIMIN YARISI BİNGÖL'DE YARISI SOLHANDA

Takımın barınma gibi birçok probleminin olduğunu söyleyen Arığ; “Solhan'a geliş gidişlerimiz çok zor oluyor. Bizim federasyonun kararı. Biz de Solhan'da oynamak isterdik. Bu emeği veren insanların karşısında vitrine çıkmak isterdik ama voleybol federasyonu sahanın yeterli olmadığına ve dolayısıyla Bingöl'de oynamamız gerektiğini söyledi. Fakat geldiğimizden beri takımın bir bölümü Solhan'da, bir bölümü Bingöl'de ve Solhan'da antrenman yapıyoruz. Daha geldiğimizden beri kendi oynayacağımız sahayı bir kez görebildik. Daha sahaya çıkamadık. Bu konuda tüm yetkililerden destek bekliyoruz. Hakikaten geliş-gidişler çok zor. Bu zorluk için sesimizi çıkartmıyoruz ama maçlar başladığında biz burada antrenman yapamazsak deplasman takımı olmaktan başka farkımız olmaz. Baştan söylediğim gibi bu takım Solhan'ın Bingöl'ün değil. Ben Elazığ'lıyım. Elazığ'ı da temsil ediyor. Doğudaki bütün takımları da temsil ediyor. Herkesin sevebileceği arkasında durabileceği, aidiyet hissedeceği bir takım olduğunu düşünüyorum. Yöneticilerimize ve bizlere destek verirse yetkililer, çok seviniriz” diye konuştu.

 “UFAK TEFEK SESLER ÇIKMAYA BAŞLARSA BU GÜZELLİĞİ KAYBEDERİZ”

Arığ, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Rakiplerimize göre bizlerin çok yüksek bir bütçemiz yok. Mesela rakiplerimizden birinin oyuncusunun aldığı maaş, bizim takımın tamamının maaşıyla eşit değerde. Giderlerimiz aylık 300 bin civarında yan giderler hariç tabi. Dediğim gibi bazı takımların bir iki oyuncusuyla eş değer rakamlar. Lig ortalamasına göre bizim bütçemiz belki de 2 veya 3 takımdan yüksek olabilir. Buradaki oyuncuları biz seçerken karakterleri ve kişiliklerini de ön planda tuttuk. Çünkü ben birkaç bunu yaşadım. Bölgeye uyum sağlayamayan oyuncuları biz buraya getirmedik ve gittiğimiz hiçbir yerde de olmasına müsaade etmedim zaten. Yani bu arkadaşlar para daha çok kendini ifade edecek ortamı arayan arkadaşlar. O yüzden bütçeleri çok yüksek değil. Bu kadar problemi kaldıracak yabancı oyuncular görmedim. Şimdiye kadar hiç sesleri çıkarmadılar. Gidiş-gelişler sıkıntılı. Bir oyuncumuzun mesela eşi burada ve neredeyse hiç görmüyor. Sabah 08.00'de gidiyoruz, akşam 22.00'de geliyoruz. Bazı sporcuların bunu kaldırması mümkün değil ama şimdiye kadar sesini çıkarmadı diye, sesi çıkmaz diye de düşünmeyelim. Ufak tefek sesler çıkmaya başlarsa bu güzelliği kaybederiz. Bu tempoyu kaybederiz. Dolayısıyla hemen sorunları çözmemiz lazım.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60988)
14 Ağustos 2020 Cuma 20:27
Bu takıma Bütün Bingölün sahip çıkması lazım belediye valilik bütün kesimler.gerçekten gurur verici bir durum yabancı zporcular var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61028)
16 Ağustos 2020 Pazar 14:55
@Misafir Kullanıcı Yabancı sporcunun ne özelliği var. Neden milletten dileniyorlar. Bunlara yardım edeceğime Bingöl'de birçok guraba var onlara yardım edin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60977)
14 Ağustos 2020 Cuma 17:47
Mağaza açın takım forması ve ürünlerini satın ki alalım. Bunun dışında üçe beşe bakmadan destek olabileceğimiz kanallar oluşturun. Siyasilerden yardım beklemekle olmaz. Biraz proje üretin.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın