KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Solmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları arasına girdi. Solmaz'ın Türkiye de ilk 100'de yer aldığı listede Türkiye'den toplam 196 öğretim elemanı yer aldı.

Solmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında
07 TEMMUZ 2020 SALI 17:57
20
4771
10
AA aa

Daha önce TÜBİTAK tarafından yılın genç bilim insanı ödülü gibi pek çok önemli başarıya da imza atan Prof. Dr Solmaz, güzel bir başarıya daha imza attı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda'dan bilim insanlarının; bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası gibi 30'un üzerinde bilimsel değişkenden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksini kullanarak 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyanın en etkili bilim insanlarını belirledi. Uzman bilim insanlarınca belirlenen ve Plos Biology isimli bilimsel dergide yayımlanan listeye, Türkiye'den toplam 196 bilim insanı girdi.

Yaklaşık 175 bin akademisyenin görev yaptığı Türkiye'de, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, ülkemizde görev yapan Türk akademisyenler arasında da ilk 100'e girerek listede yer alan toplam 196 akademisyen arasında yer aldı. Prof. Dr. Solmaz, bir kez daha Üniversitemiz ile ilimizin gururu oldu.

Listede, Koç Üniversitesi 16 bilim insanıyla Türkiye'de ilk sırayı aldı. Koç Üniversitesi'ni İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi gibi Türkiye'nin köklü üniversiteleri takip etti. 2006 ve sonrasında kurulan devlet üniversiteleri arasında, enerji ve malzeme alanındaki nitelikli çalışmaları ile Üniversitemiz öğretim üyesi ilk 3'te yer aldı. Son yıllarda bilimsel başarıları ile ön plana çıkan Bingöl Üniversitesi böylelikle yeni bir başarıya daha imza atmış oldu. Prof. Dr. Ramazan Solmaz aynı zamanda enerji alanında dünyanın en iyi dergilerinden International Journal of Hydrogen Energy dergisinde Assistant Editor (IF: 4.939),  International Journal of Energy Research (IF: 3.741) dergisinde Associate Editor ve International Journal of Corrosion dergisinde Editor olarak görev almaktadır.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60152)
09 Temmuz 2020 Perşembe 12:56
Bir Bingöllü öğretmen olarak,diyebilirim ki memleketimizdeki değerlere yeterince sahip çıkmıyoruz. Mesela bir çok marka doktor vardı. Dr.Fatih Güven, Erzincan a cerrah olmuş, Dr. Aziz Bulut, Antep e gitmiş. Daha bir sürü kişi.Öteki bilim insanlarımız hocalar hep bir yere gidiyor.Acaba kaçının kıymetini bildik.Milli eğitimde müdürlük atamaları da bilimsel ve liyakate uygun olmalı. Saygılar...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60122)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 18:58
Kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60115)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 17:49
Sayın Bingöl Online,
Bingöl ile gerçekten sorumluluk bilinciyle hareket ettiğinize inandığım için yazıyorum: Bu önemli ve güzel haberi vermişsiniz fakat bu değerli insanı tebrik eden bir kişi de mi yok? Şahsen ben bu memleketli olduğum için dün bir tebrik yazdım fakat nedense dünden beri takip ediyorum ama YOK! Benim tebrik yorumuma neden yer vermiyorsunuz? Onu da geçtim, başka tebrik yorumları var da -benimkine yer vermediğiniz gibi- acaba onlara da siz mi yer vermediniz diye aklıma geliyor. Tam tersini düşünelim: Özellikle Bingöl Üniversitesi söz konusu olunca en küçük bir olumsuzlukta, (1)
devamı (2) olumsuz bini bir para pespaye yorumlar havada uçuşacaktı. Bu sitede bu tür sayfa sayfa yorumlara az rastlamadık. Ayrıca, yine dün 'Sondaj vuruldu, saniyede 16 litre su elde edildi' haberinize de bir soru olarak yorum yazmıştım. O da halen YOK. Ya bu yorumları-şiddet ve hakaret de içermiyordu-verin, ya da yoruma tümden kapatın. Saygılarımla...
EDİTÖR NOTU: Yorum kriterleri bellidir. Bu ve önceki yorumlarınız yayındadır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60107)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 13:28
Rektör yardımcılığını bırak be hocam ....Boş adamlar o işe talib olsun sen bu ülkeye lazımsın ...gir atölyene öğrencilerinle omuz omuza ver yap işini boşa harcayacak bir saniyen bile olmasın...akademisyenlerin çoğu i uyuyor zatenbari siz bir şeyler yapın bu donanımınız ile
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60103)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 12:04
Tebrikler. Servi , dut pekmeziyle ve doğal güzellikleriyle beraber ; bilim insanlarıyla da anılmaya başlandı.
Fakat hocamız ilgisiz bir bölümde öğretim görevlisi (Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz) olarak görünüyor, bunun düzeltilmesi lazım . Bingöl Üniversitesine Enerji kaynaklarıyla, üretimiyle, iletimi ve dağıtımıyla ilgili bölümler kazandırmak lazım. İlimizin etrafı barajlarla, enerji üretim merkezleriyle dolu. Üniversitemizin de buna kayıtsız kalmaması gerekir. Hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60102)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 11:43
sonuç ne oldu ? faydası ne ilk 100 de olmasının, vatandaşa yansıyan kısmı ne
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60097)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 09:45
Hocamızı tebrik ediyoruz. Üniversitemizde böyle kaliteli hocaların olması sevindirici..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60095)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 08:51
Valla ne diyelim helal olsun ilimizde üniversitemizde böyle bilim adamlarının olması gurur verici.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60087)
07 Temmuz 2020 Salı 23:07
Hey maşallah! Hocam sizi can-ı gönülden tebrik ederim.Gerçekten çok gurur verici.Öğretim görevlisi araştırmalı, bilime katkı sunmalıdır. Ülkesini muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gecesini gündüzüne katmalıdır.Siz de bunu en iyi şekilde yapıyorsunuz. Mütevazi kişiliğinizle de örnek bir şahsiyetsiniz. Allah yolunuzu da bahtınızı da açık etsin ey güzel insan. Allah daha da güzel çalışmalar nasip etsin inşallah. Kalın sağlıcakla.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60080)
07 Temmuz 2020 Salı 19:22
Hocamızı yürekten tebrik ederim. Bu gururu bize yaşattığınız için ülkemiz, memleketimiz ve üniversitemiz adına teşekkürler...
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın