KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Solmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları arasına girdi. Solmaz'ın Türkiye de ilk 100'de yer aldığı listede Türkiye'den toplam 196 öğretim elemanı yer aldı.

Solmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında
07 TEMMUZ 2020 SALI 17:57
21
5391
10
AA aa

Daha önce TÜBİTAK tarafından yılın genç bilim insanı ödülü gibi pek çok önemli başarıya da imza atan Prof. Dr Solmaz, güzel bir başarıya daha imza attı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda'dan bilim insanlarının; bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası gibi 30'un üzerinde bilimsel değişkenden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksini kullanarak 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyanın en etkili bilim insanlarını belirledi. Uzman bilim insanlarınca belirlenen ve Plos Biology isimli bilimsel dergide yayımlanan listeye, Türkiye'den toplam 196 bilim insanı girdi.

Yaklaşık 175 bin akademisyenin görev yaptığı Türkiye'de, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, ülkemizde görev yapan Türk akademisyenler arasında da ilk 100'e girerek listede yer alan toplam 196 akademisyen arasında yer aldı. Prof. Dr. Solmaz, bir kez daha Üniversitemiz ile ilimizin gururu oldu.

Listede, Koç Üniversitesi 16 bilim insanıyla Türkiye'de ilk sırayı aldı. Koç Üniversitesi'ni İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi gibi Türkiye'nin köklü üniversiteleri takip etti. 2006 ve sonrasında kurulan devlet üniversiteleri arasında, enerji ve malzeme alanındaki nitelikli çalışmaları ile Üniversitemiz öğretim üyesi ilk 3'te yer aldı. Son yıllarda bilimsel başarıları ile ön plana çıkan Bingöl Üniversitesi böylelikle yeni bir başarıya daha imza atmış oldu. Prof. Dr. Ramazan Solmaz aynı zamanda enerji alanında dünyanın en iyi dergilerinden International Journal of Hydrogen Energy dergisinde Assistant Editor (IF: 4.939),  International Journal of Energy Research (IF: 3.741) dergisinde Associate Editor ve International Journal of Corrosion dergisinde Editor olarak görev almaktadır.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60152)
09 Temmuz 2020 Perşembe 12:56
Bir Bingöllü öğretmen olarak,diyebilirim ki memleketimizdeki değerlere yeterince sahip çıkmıyoruz. Mesela bir çok marka doktor vardı. Dr.Fatih Güven, Erzincan a cerrah olmuş, Dr. Aziz Bulut, Antep e gitmiş. Daha bir sürü kişi.Öteki bilim insanlarımız hocalar hep bir yere gidiyor.Acaba kaçının kıymetini bildik.Milli eğitimde müdürlük atamaları da bilimsel ve liyakate uygun olmalı. Saygılar...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60122)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 18:58
Kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60115)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 17:49
Sayın Bingöl Online,
Bingöl ile gerçekten sorumluluk bilinciyle hareket ettiğinize inandığım için yazıyorum: Bu önemli ve güzel haberi vermişsiniz fakat bu değerli insanı tebrik eden bir kişi de mi yok? Şahsen ben bu memleketli olduğum için dün bir tebrik yazdım fakat nedense dünden beri takip ediyorum ama YOK! Benim tebrik yorumuma neden yer vermiyorsunuz? Onu da geçtim, başka tebrik yorumları var da -benimkine yer vermediğiniz gibi- acaba onlara da siz mi yer vermediniz diye aklıma geliyor. Tam tersini düşünelim: Özellikle Bingöl Üniversitesi söz konusu olunca en küçük bir olumsuzlukta, (1)
devamı (2) olumsuz bini bir para pespaye yorumlar havada uçuşacaktı. Bu sitede bu tür sayfa sayfa yorumlara az rastlamadık. Ayrıca, yine dün 'Sondaj vuruldu, saniyede 16 litre su elde edildi' haberinize de bir soru olarak yorum yazmıştım. O da halen YOK. Ya bu yorumları-şiddet ve hakaret de içermiyordu-verin, ya da yoruma tümden kapatın. Saygılarımla...
EDİTÖR NOTU: Yorum kriterleri bellidir. Bu ve önceki yorumlarınız yayındadır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60107)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 13:28
Rektör yardımcılığını bırak be hocam ....Boş adamlar o işe talib olsun sen bu ülkeye lazımsın ...gir atölyene öğrencilerinle omuz omuza ver yap işini boşa harcayacak bir saniyen bile olmasın...akademisyenlerin çoğu i uyuyor zatenbari siz bir şeyler yapın bu donanımınız ile
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60103)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 12:04
Tebrikler. Servi , dut pekmeziyle ve doğal güzellikleriyle beraber ; bilim insanlarıyla da anılmaya başlandı.
Fakat hocamız ilgisiz bir bölümde öğretim görevlisi (Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz) olarak görünüyor, bunun düzeltilmesi lazım . Bingöl Üniversitesine Enerji kaynaklarıyla, üretimiyle, iletimi ve dağıtımıyla ilgili bölümler kazandırmak lazım. İlimizin etrafı barajlarla, enerji üretim merkezleriyle dolu. Üniversitemizin de buna kayıtsız kalmaması gerekir. Hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60102)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 11:43
sonuç ne oldu ? faydası ne ilk 100 de olmasının, vatandaşa yansıyan kısmı ne
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60097)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 09:45
Hocamızı tebrik ediyoruz. Üniversitemizde böyle kaliteli hocaların olması sevindirici..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60095)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 08:51
Valla ne diyelim helal olsun ilimizde üniversitemizde böyle bilim adamlarının olması gurur verici.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60087)
07 Temmuz 2020 Salı 23:07
Hey maşallah! Hocam sizi can-ı gönülden tebrik ederim.Gerçekten çok gurur verici.Öğretim görevlisi araştırmalı, bilime katkı sunmalıdır. Ülkesini muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gecesini gündüzüne katmalıdır.Siz de bunu en iyi şekilde yapıyorsunuz. Mütevazi kişiliğinizle de örnek bir şahsiyetsiniz. Allah yolunuzu da bahtınızı da açık etsin ey güzel insan. Allah daha da güzel çalışmalar nasip etsin inşallah. Kalın sağlıcakla.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60080)
07 Temmuz 2020 Salı 19:22
Hocamızı yürekten tebrik ederim. Bu gururu bize yaşattığınız için ülkemiz, memleketimiz ve üniversitemiz adına teşekkürler...
05.02.2026
16:45
Bingöl`de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl'de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen yeni tarife, 07 Şubat 2026 Cumartesi günü itibariyle yürürlüğe girecek. Yeni tarifeyle şehir içi toplu taşıma ücretleri şöyle olacak;
05.02.2026
14:58
YKS 2026 başvuruları başlıyor
YKS 2026 başvuruları başlıyor
Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 20-21 Haziran'da yapılacak YKS'de başvurular 06 Şubat 2026 Cuma günü başlıyor. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek.
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın