Solmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında
Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları arasına girdi. Solmaz'ın Türkiye de ilk 100'de yer aldığı listede Türkiye'den toplam 196 öğretim elemanı yer aldı.
Daha önce TÜBİTAK tarafından yılın genç bilim insanı ödülü gibi pek çok önemli başarıya da imza atan Prof. Dr Solmaz, güzel bir başarıya daha imza attı.
Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda'dan bilim insanlarının; bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası gibi 30'un üzerinde bilimsel değişkenden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksini kullanarak 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyanın en etkili bilim insanlarını belirledi. Uzman bilim insanlarınca belirlenen ve Plos Biology isimli bilimsel dergide yayımlanan listeye, Türkiye'den toplam 196 bilim insanı girdi.
Yaklaşık 175 bin akademisyenin görev yaptığı Türkiye'de, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, ülkemizde görev yapan Türk akademisyenler arasında da ilk 100'e girerek listede yer alan toplam 196 akademisyen arasında yer aldı. Prof. Dr. Solmaz, bir kez daha Üniversitemiz ile ilimizin gururu oldu.
Listede, Koç Üniversitesi 16 bilim insanıyla Türkiye'de ilk sırayı aldı. Koç Üniversitesi'ni İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi gibi Türkiye'nin köklü üniversiteleri takip etti. 2006 ve sonrasında kurulan devlet üniversiteleri arasında, enerji ve malzeme alanındaki nitelikli çalışmaları ile Üniversitemiz öğretim üyesi ilk 3'te yer aldı. Son yıllarda bilimsel başarıları ile ön plana çıkan Bingöl Üniversitesi böylelikle yeni bir başarıya daha imza atmış oldu. Prof. Dr. Ramazan Solmaz aynı zamanda enerji alanında dünyanın en iyi dergilerinden International Journal of Hydrogen Energy dergisinde Assistant Editor (IF: 4.939), International Journal of Energy Research (IF: 3.741) dergisinde Associate Editor ve International Journal of Corrosion dergisinde Editor olarak görev almaktadır.
Bir Bingöllü öğretmen olarak,diyebilirim ki memleketimizdeki değerlere yeterince sahip çıkmıyoruz. Mesela bir çok marka doktor vardı. Dr.Fatih Güven, Erzincan a cerrah olmuş, Dr. Aziz Bulut, Antep e gitmiş. Daha bir sürü kişi.Öteki bilim insanlarımız hocalar hep bir yere gidiyor.Acaba kaçının kıymetini bildik.Milli eğitimde müdürlük atamaları da bilimsel ve liyakate uygun olmalı. Saygılar...
Sayın Bingöl Online, Bingöl ile gerçekten sorumluluk bilinciyle hareket ettiğinize inandığım için yazıyorum: Bu önemli ve güzel haberi vermişsiniz fakat bu değerli insanı tebrik eden bir kişi de mi yok? Şahsen ben bu memleketli olduğum için dün bir tebrik yazdım fakat nedense dünden beri takip ediyorum ama YOK! Benim tebrik yorumuma neden yer vermiyorsunuz? Onu da geçtim, başka tebrik yorumları var da -benimkine yer vermediğiniz gibi- acaba onlara da siz mi yer vermediniz diye aklıma geliyor. Tam tersini düşünelim: Özellikle Bingöl Üniversitesi söz konusu olunca en küçük bir olumsuzlukta, (1) devamı (2) olumsuz bini bir para pespaye yorumlar havada uçuşacaktı. Bu sitede bu tür sayfa sayfa yorumlara az rastlamadık. Ayrıca, yine dün 'Sondaj vuruldu, saniyede 16 litre su elde edildi' haberinize de bir soru olarak yorum yazmıştım. O da halen YOK. Ya bu yorumları-şiddet ve hakaret de içermiyordu-verin, ya da yoruma tümden kapatın. Saygılarımla... EDİTÖR NOTU: Yorum kriterleri bellidir. Bu ve önceki yorumlarınız yayındadır.
Rektör yardımcılığını bırak be hocam ....Boş adamlar o işe talib olsun sen bu ülkeye lazımsın ...gir atölyene öğrencilerinle omuz omuza ver yap işini boşa harcayacak bir saniyen bile olmasın...akademisyenlerin çoğu i uyuyor zatenbari siz bir şeyler yapın bu donanımınız ile
Tebrikler. Servi , dut pekmeziyle ve doğal güzellikleriyle beraber ; bilim insanlarıyla da anılmaya başlandı. Fakat hocamız ilgisiz bir bölümde öğretim görevlisi (Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz) olarak görünüyor, bunun düzeltilmesi lazım . Bingöl Üniversitesine Enerji kaynaklarıyla, üretimiyle, iletimi ve dağıtımıyla ilgili bölümler kazandırmak lazım. İlimizin etrafı barajlarla, enerji üretim merkezleriyle dolu. Üniversitemizin de buna kayıtsız kalmaması gerekir. Hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim..
Hey maşallah! Hocam sizi can-ı gönülden tebrik ederim.Gerçekten çok gurur verici.Öğretim görevlisi araştırmalı, bilime katkı sunmalıdır. Ülkesini muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gecesini gündüzüne katmalıdır.Siz de bunu en iyi şekilde yapıyorsunuz. Mütevazi kişiliğinizle de örnek bir şahsiyetsiniz. Allah yolunuzu da bahtınızı da açık etsin ey güzel insan. Allah daha da güzel çalışmalar nasip etsin inşallah. Kalın sağlıcakla.
Bingöl'de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl-Genç yolunda meydana gelen feci kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kahreden kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun taziyesi Dik Köyü'nde kurulacak.
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
07.02.2026
21:12
Adaklı'da eğitim çalışmaları ele alındı
Eğitime Destek Koordinasyon Toplantısı, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
07.02.2026
21:05
Bingöl'de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine doğalgaz sevkiyatı yapan tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın