KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2025 Pazar
°C

Solmaz, genel sekreter oldu

Bingöl Üniversitesi Genel Sekreterlik görevine Doç. Dr. Ramazan Solmaz getirildi.

Solmaz, genel sekreter oldu
06 OCAK 2014 PAZARTESİ 05:23
0
2993
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Bünyamin Söğüt'ün görevinden ayrılmasının ardından bu göreve hemşerimiz Doç. Dr. Ramazan Solmaz getirildi. Akademik başarılarıyla adından söz ettiren Solmaz, aldığı ödüllerle de dikkat çeken bir isim.

Ramazan Solmaz Kimdir?

Doç. Dr. Ramazan Solmaz 1979 yılında Bingöl'ün Genç İlçesine bağlı Servi Beldesi'nde doğmuştur. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 2002 yılında Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayan Solmaz, 2009 yılında Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'ne Yardımcı Doçent olarak atanmış olup, 2012 yılında Doçent Unvanı almıştır. 2012-2013 yılları arasında Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürüten Dr. Solmaz halen Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ve Merkezi Laboratuvar Koordinatörlüğünü yapmaktadır.

Malzemelerin dayanımı ve malzeme bilimi, yenilenebilir enerji kaynakları, piller, yakıt pilleri ve iletken polimerler alanlarında çalışmalar yapmaktadır. Malzeme alanında dünya bilimine yapmış olduğu katkılar dolayısı ile 2012 yılında Türkiye Korozyon Derneği Yönetim Kurulu tarafından KURT SCHWABE ödülüne Türkiye adayı olarak gösterilen Dr. Solmaz ödülü kazanan dünyada 5'nci, Türkiye'de ilk bilim insanı olmuştur.

2013 yılı itibarı ile uluslararası hakemli dergilerde (SCI) yayımlanmış 36, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan 40 adet bildirisi mevcuttur. 11 adet bilimsel projede görev almıştır. Çok iyi derecede İngilizce bilmekte olup 2013 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde Brown Unversity'de nanomalzemeler üzerinde çalışmalar yapmıştır.

Uluslararası düzeyde International Journal of Hydrogen Energy, ISRN Corrosion, International Journal of Corrosion, Journal of Materials and Environmental Science bilimsel dergilerde editör olarak görev almaktadır. Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan International Journal of Hydrogen Energy dergisi alanında dünyanın en iyi dergisi olup A sınıfı dergi katagorisindedir. Bununla birlikte uluslararası düzeyde seçkin 36 farklı dergide hakem olarak görev almaktadır. Uluslararası düzeyde Electrochimica Acta Top Cited Article Ödülü, Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects Top Cited Author Ödülü, Bingöl Üniversitesi 2010 ve 2011 Yılı (Birincilik) Akademik Personel Bilimsel Etkinlik Ödülü, Türkiye Korozyon Derneği Hizmet Ödülü ve 27 adet TÜBİTAK Bilimsel Yayın Teşvik Ödülü alan Dr. Solmaz Aralık 2012 yılında TAVZ-DER tarafından Bingöl'de Yılın Bilim Adamı ödülü ile onurlandırılmıştır. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2025
21:59
Binler Çaytepe`de buluştu!
Binler Çaytepe'de buluştu!
Zıkte Aşireti'nin merhum lideri Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, Çaytepe Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla anıldı. 2 bini aşkın kişinin katıldığı anlamlı buluşmada Aşiretin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Ataoğlu, Zikte Aşireti'nin yüzyıllardır süregelen bir gönül bağı olduğunu vurguladı: 'Toprağa, mala, menfaate değil; sevgiye, sadakate, saygıya ve gönül birliğine dayanan bir yapımız var. En büyük gücümüz birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu bayramla birlikte geleceğe daha umutla bakmak, bu birlikteliği kalıcı bir bayrama dönüştürmek istiyoruz.'
07.06.2025
21:58
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 156 gram kokain ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.06.2025
21:57
Kazayı telefon uygulaması 112`ye bildirdi
Kazayı telefon uygulaması 112'ye bildirdi
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yoldan çıkan bir araç, takla attı. Araçta bulunan bir cep telefonunun kaza algılama programından 112'ye ihbar düşmesi sonucu bölgeye giden ekipler, ilk müdahalelerin ardından yaralıları hastanelere sevk etti.
07.06.2025
21:55
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2`si ağır 4 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2'si ağır 4 yaralı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın