KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Solmaz, Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Arasında

Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz 'Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk' Arasında.

Solmaz, Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Arasında
10 HAZİRAN 2021 PERŞEMBE 16:40
14
3810
10
AA aa

Ekonomi ve İş Dünyası Portalı Turkishtime'ın SANKO Holding katkılarıyla kitap haline getirdiği 2021 yılı “Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk” araştırması sonuçlarına göre Üniversite Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan başarılı 100 Türk Kimyacı arasında yer aldı.

Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü Biyokimya Ana dilim dalı Öğr. Üyesi ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli liderliğinde gerçekleştirilen araştırmada, kimyanın beş ana bilim dalındaki (Organik Kimya, İnorganik Kimya, Analitik Kimya, Fiziksel Kimya, Biyokimya) Türk bilim insanları, araştırmalarının aldığı atıf sayısını gösteren ve evrensel kabul gören en yüksek H-İndeksi değerine göre listelendi. Ayrıca akademik isimlerin SCI indeksindeki çalışmalarına almış oldukları atıf sayıları da göz önünde bulunduruldu.

Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Türk bilim insanlarını aynı çatı altında buluşturan kitapta, kimya alanında başarılı bilim insanlarının başarı öyküleri, araştırma alanları, bilime ve insanlığa katkıları ayrıntılı olarak anlatıldı. Özverili bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkan “Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırması” başlıklı kitapta, akademik hayatını kimya ve kimya mühendisliğine adamış bilim insanlarının çalışmaları tek tek araştırıldı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan başarılı Türk bilim insanlarına yer verilen eserin, yeni nesil bilim insanlarına ilham veren bir kaynak olması ve kimya endüstrisi ile kimya bilimi arasında bir köprü oluşturulması hedefleniyor.

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın liste başı olarak onure edildiği kitapta korozyon, yenilenebilir enerji kaynakları, hidrojen enerjisi, malzeme teknolojisi, yakıt pilleri, iletken polimerler, arı ürünleri gibi uzmanlık alanlarıyla Üniversite Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz da yer aldı.

Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz'a Ayrıca “Nejat Veziroğlu Özel Ödülü” Verildi.

Hidrojen enerjisi konusunda dünyada otorite olarak kabul edilen Prof. Dr. T. Nejat Veziroğlu adına Hidrojen Teknolojileri Derneği tarafından üç yıldır düzenlenen “Nejat Veziroğlu Özel Ödülü” bu yıl Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz'a verildi.

Hidrojen Enerjisi alanındaki bilimsel çalışmalarının yanı sıra Uluslararası Hidrojen Enerjisi Dergisi ve Uluslararası Enerji Araştırması Dergisi'nin ortak editörü olarak enerji teknolojilerine katkı yapan ve üniversite temsil eden Prof. Dr. Ramazan Solmaz, pandemi koşulları nedeni ile ödülünü 5. Uluslararası Enerji Teknolojileri Kongresi'nde çevrim içi olarak düzenlenen törenle aldı.

Hidrojen enerjisi konusunda uluslararası alanda otorite kabul edilen Prof. Dr. Nejat Veziroğlu adına verilen ödülü almak için hidrojen enerjisi ve teknolojileri alanında hem ulusal hem de uluslararası çalışmalarda bulunmak gerekiyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83759)
13 Haziran 2021 Pazar 22:37
Hocamızı tebrik ediyorum. Üniversiteyi liyakatsiz elemanlarla doldurmayı bırakın artık. böyle bilimsel çalışmalar yapacak hocalara yer açın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83746)
13 Haziran 2021 Pazar 07:26
Ne yazık ki Üniversitemizin yüzde sekseni nurcuların yapılanmasından oluşuyor. Ehliyet liyakatın yerini cemaat mensubiyeti almış. Bilime böylece ket vurulmuş. Ramazan hocam gibi bilim adamların sayıları inşallah artar, devletimize milletimize insanlığa önemli katkılar yapar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83745)
13 Haziran 2021 Pazar 07:22
Üniversiteyi liyakatsız nurcularla dolduracağınıza işin ehli liyakatlı hocalarla doldursaydınız Ramazan hocam gibi bilime aşık hocaların buluşlarına , bilime katkılarını sürekli okuyor olacaktık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83732)
12 Haziran 2021 Cumartesi 12:46
İnsan mutlu oluyor böyle haberlere. kimya dalında başarılari yazılsın tabelada kalmasın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83722)
12 Haziran 2021 Cumartesi 01:34
Geleceğin rektörü senin hakkın tebrikler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83721)
12 Haziran 2021 Cumartesi 01:33
İcraat var mı bari yani buluş ve ya öğrencilere katkı sağlama .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83718)
11 Haziran 2021 Cuma 22:18
Değerli hocam başarılarının devamını dilerim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83704)
11 Haziran 2021 Cuma 15:12
hocamıza ve üniversitemize hayırlı olsun tebrikler hocam.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83698)
11 Haziran 2021 Cuma 09:02
Helal olsun valla bu genç bilim adamı kaçıncı ödüldür alıyor bilmiyorum ama ilimizin ve üniversitemizin iftiharıdır. Kıymetini bilmek lazım, millet siyaseten birbirini yiyiyor bunun gibi insanlar da bilime kafa yoruyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83696)
11 Haziran 2021 Cuma 01:02
Sayın hocamızı tebrik ederim. Başarılarının devamını dilerim.
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
28.01.2026
02:37
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara düzenlemesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Buna göre, sigaraların marketlerde hemen kasa arkasında yer alması yasaklanacak. Çocukların sıklıkla gittiği park ve bahçelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemenin detayları…
28.01.2026
02:36
Bingöl merkezli
Bingöl merkezli 'change' araç operasyonu: 4 tutuklama
Şahıslara ait hesaplarda 294 milyon 895 bin TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
28.01.2026
02:35
Bingöl`de Rojava Protestosu
Bingöl'de Rojava Protestosu
DEM Parti ve Demokratik Kurumlar Platformu bileşenleri, Bingöl kent merkezinde düzenledikleri yürüyüşle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada Kobanê'deki abluka ve insani krize dikkat çekildi.
28.01.2026
02:33
Bingöl`de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl'de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl Belediyesi, zorlu kış şartlarında acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için AFAD personeline kar motoru kullanımı ve kış arama-kurtarma teknikleri eğitimi verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın