KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

'Son Çekim' meclise taşındı!

HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen fuhuş ve şantaj operasyonun araştırılması için Meclis'e önerge sunarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplamasını talep etti.

`Son Çekim` meclise taşındı!
01 TEMMUZ 2019 PAZARTESİ 19:50
34
7309
25
AA aa

Geçtiğimiz hafta için Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen ‘Son Çekim' fuhuş ve şantaj operasyonu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Ebru Günay tarafından Meclis'e taşındı.

HDP'li Günay, Meclis'e verdiği önergenin Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İç tüzüğünün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti.

Günay, önergede şu ifadelere yer verdi:

“25 Haziran 2019 tarihinde Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, ‘Son Çekim Operasyonu' adı verilen operasyonda, 31 kişinin para karşılığı cinsel ilişkiye zorlama ve çektikleri görüntülerle şantaj yapmaktan dolayı gözaltına alındığı duyurulmuştur. Kamuoyuna yansıyan haberlere göre bu şebeke 2016'dan beri bilinmekteydi ancak emniyet güçleri tarafından çeteye herhangi bir müdahale yapılmamıştı. Yıllar önce çalıştığı iş yerinde aldığı görüntüleri emniyete bildiren garson söz konusu şebekeye ait görüntüleri çektiği ve emniyete bildirdiği için işten atılmış ve görüntülerle ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmamıştır. Dolayısıyla söz konusu şebekenin faaliyetleri ve şebekede kimlerin yer aldığı yıllar öncesinden beri bilinmesine rağmen, şebekeye şimdi operasyon yapılması açıklığa kavuşturulması gereken manidar bir durumdur.

Diğer önemli detaylar ise söz konusu şebekenin içinde olan ve 25 Haziran'da gözaltına alınan kişiler arasında uzman çavuş E.Y., yıllardır koruculuk yapan A.V., Hizbullah davasından cezaevinde yatan M.T. ve bir dönem Bingöl Belediyesi'nde belediye başkan yardımcılığı yapan M.B. isimli şahıslardır. Bu kişilerin yanı sıra şebekenin içinde AKP üyesi olan ve kamu kuruluşlarında görev yapan kişiler de bulunmaktadır. Gözaltına alınan kişilerin evlerinden 2 el bombası ve 11 silahın ele geçirildiği belirtilmiştir. Ayrıca dosyaya gizlilik kararı getirildiği de bilgimiz dahilindedir.

Bu bağlamda;

1. Söz konusu şebekeyi çektiği görüntülerle emniyete bildiren garsonun beyanı neden dikkate alınmamıştır, garson hangi sebeple işten çıkarılmıştır?

2. Kamuoyuna yansıyan haberlere göre bu şebeke 2016'dan beri bilinmekteydi ancak emniyet güçleri tarafından şebekeye herhangi bir müdahale yapılmamıştı. Buna dair Bingöl Emniyeti'ne yönelik başlatacağınız bir soruşturma olacak mıdır?

3. Söz konusu şebekenin içinde uzman çavuş E.Y., yıllardır koruculuk yapan A.V., Hizbullah davasından cezaevinde yatan M.T. ve bir dönem Bingöl Belediyesi'nde belediye başkan yardımcılığı yapan M.B. isimli şahısların ve AKP üyesi olan ve kamu kuruluşlarında görev yapan kişilerin yer aldığı iddiası doğru mudur? Bu konuda kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapacak mısınız?

4. Söz konusu şebeke yıllardır bilinmesine rağmen neden bu kadar zaman beklenmiştir?

5. Tutuklanan 10 kişi kimlerdir? Diğer kişiler hangi gerekçe ile serbest bırakılmışlardır?

6. Gözaltına alınan kişilerin evlerinden ele geçirilen el bombaları ve silahlar ne şekilde ve hangi amaçla temin edilmiştir?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46346)
04 Temmuz 2019 Perşembe 07:12
Bu rezaleti tasvip etmek ve savunmak elbette mümkün değil Ancak senin ve senin gibi zihniyetin bunları konuşmaya hakları yoktur. Dağlarda yoz ilişkiler sıradan geçirmelerin zihniyeti bunları konuşma hakları yoktur. hadi ordan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46322)
03 Temmuz 2019 Çarşamba 19:28
Müslüman memleket ama ... Alimi çok hey maşallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46303)
03 Temmuz 2019 Çarşamba 10:46
Ahlaki çöküşü maalesef her alanda yaşıyoruz.Ama bu konuda söz söyleyecek en son kişi bile değilsiniz LGBT savunucular....Kendinize pay çıkarmayınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46302)
03 Temmuz 2019 Çarşamba 10:15
Bu rezalet karşı cinserin rezaletidir siz hem cinserin rezaletini teşfik eden lgbt lilerin başhamisisiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46299)
03 Temmuz 2019 Çarşamba 09:58
Hanım efendi kendi cenahını görmüyor. Başkasına salamak kolay biraz önünüzde bakın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46298)
03 Temmuz 2019 Çarşamba 09:56
E tama işte daha ne olsun hangi partili olursa olsun cezasını aldı sayın vekil sende itiraf ettin sonunda
sen önce ........vekillerine bak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46297)
03 Temmuz 2019 Çarşamba 09:55
Yapılan ahlaksızlığı hiç kimse savunamaz. 'Ben namussuzluk yapmadan duramam' diyenleri destekliyenlerin ve o pankartların yanında yürüyenler dönüp kendilrine baksınlar. Bu rezaletin içine alakası olmayanları iftira ile çekmek en az bu ahlaksızlık kadar rezilliktir. Biz kimsenin namusu değiliz diyen sizin cenahınızdır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46281)
02 Temmuz 2019 Salı 19:59
SaYin vekil bingöl de her ayak var kendinizi yormayin Bosuna
Memlekete ayni manzara malisef
Ön kapidan girerler arka kapidan cikarlar
Böyle gelmis böyle gider
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46274)
02 Temmuz 2019 Salı 15:41
HDPnin bu tür konular hakkındaki fikirlerini biliyoruz. Kız-Erkek arkadaşlığı vs vs. hepsini burda yazmaya gerek yok. Ancak bütün bunlara rağmen, yanlış yapan, olaylara karışan, hileli hurdalı işlere karışanlara kesinlikle acınmamalı ki Akparti Akparti olarak kalsın. Aksi takdirde Akparti AKP olur. Bu ve benzeri olaylara bulaşanlar için 'şeriatın kestiği parmak acımaz' düsturumuz olmalı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_46269)
02 Temmuz 2019 Salı 14:17
Bİngölde üretim yok fabrika yok tarım yok ticaret yok yeraltı kaynağı yok ama piyasada trilyonlar uçuşuyor. Bu kara paraların hepsi bu ş..... fitil fitil çıkmalı
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın