KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2026 Salı
°C

Son yüzyılda dünyadaki en önemli ırmakların debisinin yaklaşık yüzde 4 arttığını

Mehmet Sağlam, Egemen Bağış, Edibe Sözen.. Kesin gözüyle bakılan isimler kabinede yer almadı.

Son yüzyılda dünyadaki en önemli ırmakların debisinin yaklaşık yüzde 4 arttığını
31 AĞUSTOS 2007 CUMA 09:09
0
1014
0
AA aa
AKP kulislerinde yapılan yorumlar ve alınan bilgilere göre, öne çıkan bazı isimlerin yeni kabineye girememe nedenleri şöyle:
Edibe Sözen: Kabinede kadın bakan sayısının artırılması çerçevesinde TRT ile AA'dan sorumlu Devlet Bakanı olarak kabineye girmesi bekleniyordu. Ancak, Erdoğan kısa bir süre önce Genel Başkan Yardımcısı yaptığı Sözen'i partide tutmak istedi. Seçim kampanyası sırasında sempati toplayan gayretleri, Sözen'i kabineye taşımaya yetmedi.

Kapusuz üzgün

  • Salih Kapusuz: Abdullah Gül'e en yakın isimlerden. Bakan olmak istediği için yıllardır sürdürdüğü grup başkanvekilliği görevini sürdürmek istemedi. Bakanlık konusundaki ısrarı nedeniyle Meclis'te görev almak istememesinin Erdoğan'ın tepkisini çektiği konuşuluyor.
    Kapusuz'un kabineye girmesiyle, Gül'e yakın isimlerin hükümette yaratacağı ağırlığın arzu edilmemiş olabileceği de belirtiliyor. Kayserili olan Kapusuz, kabineye giremediği için en çok üzülen isimlerden.
  • Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe: AKP kulislerinde, hükümetin en önemli projelerinden 2B planını, Ahmet Necdet Sezer'in vetosu nedeniyle gerçekleştiremeyen Pepe'nin bakanlığı döneminde akılda kalan bir icraata imza atmadığı savunuluyor.
  • Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç: Bazı açıklamalarla tartışma yaratan Koç, katıldığı resmi programlarda uykusuna yenik düştüğü görüntülerle hafızalara kazındı. Koç'un kabineye alınmamasında Ertuğrul Günay'a "uygun" bir bakanlık aranmasının da etkili olduğu belirtiliyor.

    Fırat 2. adam

  • Dengir Mir Mehmet Fırat: Erdoğan'ın en güvendiği isimlerden olan AKP Genel Başkan Vekili Fırat'ın kabineye girmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Erdoğan'ın sivil anayasa komisyonunun başkanlığına da getirdiği Fırat'ı partide "ikinci adam" olarak tutmak istediği konuşuluyor.
  • Egemen Bağış: Erdoğan'ın dış politika danışmanı olarak öne çıkan Bağış'ın adı Dışişleri Bakanlığı için de geçiyordu. Gül'e en yakın isimlerden biri olan, aynı zamanda başmüzakereciliği de sürdüren Ali Babacan'ın özellikle Dışişleri'ne kaydırılmak istenmesi, Bağış'ın önünü kapadı.
  • Mehmet Sağlam: Erdoğan, Sağlam'a parti rozetini takarken, "Eski bakan, ama burada eski olmayacak" diyerek açıkça bakanlık sinyali vermişti. Van Milletvekili olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in parti yönetimindeki bazı isimler ile teşkilat tarafından desteklendiği, Güneydoğu'dan gelen oyların artmasının da yerini korumasında etkili olduğu belirtildi.

    Aksu'ya özel fatura mı?

    59. hükümette İçişleri Bakanı olan Abdülkadir Aksu'nun kabine dışı kalmasında 4.5 yıllık bakanlık döneminde kamuoyunda büyük tepki yaratan güvenlik ve asayiş olaylarının etkili olduğu belirtiliyor. AKP'de, Aksu'nun kendisinin kabineye girmek istemediğini düşünen bir kesim de bulunuyor.
    Başta Hrant Dink suikastı olmak üzere toplumsal tepkiye yol açan ve Emniyet teşkilatına yönelik tartışmalara neden olan bazı olayların, Aksu'nun karnesini zayıflattığı dile getiriliyor.
    MİLLİYET

  • YORUM YAZIN
    Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
    Değiştir
    Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
    Kodu Girin
    Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
    27.07.2026
    22:56
    Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
    Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
    Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
    27.07.2026
    22:55
    Hülakü:
    Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
    Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
    27.07.2026
    22:54
    Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
    Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
    Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
    27.07.2026
    22:53
    Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
    Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
    Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
    27.07.2026
    18:10
    Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
    Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
    Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
    27.07.2026
    14:21
    Hatısaru;
    Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
    Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
    Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
    ©Copyright 2017
    Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın