KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Sorumluluğumuzun farkında olalım

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, “Pansiyondan sorumlu Müdür Yardımcıları ve nöbetçi, belletici öğretmenler olarak öğrencilerle her yönüyle ilgilenelim, pansiyonlarda ev ortamının oluşması için çalışalım, bir ana şefkatiyle pansiyondaki öğrencilere sahip çıkalım. Milli ve manevi değerlerle yetişsinler. Ailelerinden uzak bu çocuklar için sorumluluğumuzun farkında olalım, bu işi severek yapalım ya da daha iyi yapanlar gelsin diyelim” dedi.

Sorumluluğumuzun farkında olalım
18 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 23:16
0
1786
0
AA aa

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ataoğlu'nun başkanlığında pansiyonlardan sorumlu müdür yardımcıları ile toplantı yapıldı. Toplantının gündemi pansiyon hizmetleri ve pansiyon yönetimi oldu.

Toplantı da bir konuşma yapan Ataoğlu, İl Merkezinde 4 kız 7 erkek olmak üzere toplam 11 Ortaöğretim Kurumu Pansiyonu bulunmaktadır. 1000 Kız 1336 Erkek olmak üzere pansiyonların toplam kapasitesi 2336 dır. 2011 yılında 303 Kız, 614 Erkek Toplam 917 öğrenci pansiyonlara yerleştirildi. 3 karma pansiyonda değişiklik yapılarak İMKB Bingöl Anadolu Lisesi, Bingöl Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi erkek, 60.Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kız Pansiyonuna dönüştürülmüştür. Genç, Karlıova, Solhan ve Merkezdeki Ortaöğretim Kurumu pansiyonları tamamlanarak hizmete açılmasıyla okullaşmada özellikle kız çocuklarımızın okullaşmasında pansiyonlar önemli rol oynayacaktır. Pansiyonlara PYD sınavı, Ortaöğretim giriş sınavı, komisyon kararı ve mahalli sınavla öğrenci yerleşmektedir. Barınma sorununa çözüm bireysel değil, İlimizdeki bütün öğrencileri kapsayacak şekilde planlandı. Bizi düşündüren öğrencileri pansiyona yerleştirmede başarı puanının sıralamada etkili olmasıdır. Bu alanda yapılacak en önemli değişiklik pansiyona yerleştirmede başarı puanı yanında öğrencinin ikametgah ve ailesinin mali durumunun daha etkili olmasıdır. Pansiyonlar bölgenin en iyi pansiyonları arasında olmasından dolayı çokça tercih edilmektedir. Çevre İllerden 314 öğrenci İlimizdeki pansiyonlarda kalmaktadır. Mutfak, Yemekhane, bulaşıkhane gibi yerler sürekli temiz bulundurulacak pis kokudan arındırılacak, nevresim, çarşaf, yastık kılıfları sık sık yıkanarak değiştirilecek toplu kalınan yerler olduğundan hijyen kurallarına uyulmasına dikkat edilecektir. Günlük, haftalık ve aylık temizlik hizmetleri aksatılmadan yapılacaktır. Pansiyondan sorumlu Müdür Yardımcıları ve nöbetçi, belletici öğretmenler olarak öğrencilerle he yönüyle ilgilenelim, pansiyonlarda ev ortamının oluşması için çalışalım, bir ana şefkatiyle pansiyondaki öğrencilere sahip çıkalım Milli ve manevi değerlerle yetişsinler ailelerinden uzak bu çocuklar için sorumluluğumuzun farkında olalım, bu işi severek yapalım yada daha iyi yapanlar gelsin diyelim” şeklinde konuştu.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın