KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Sorumluluk sınav tarihleri belirlendi

MEB, yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarına girecek öğrencilerin sınavlarının üniversiteye kayıt tarihleri dikkate alınarak yapılmasını istedi.

Sorumluluk sınav tarihleri belirlendi
22 AĞUSTOS 2009 CUMARTESİ 04:49
0
1211
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yazıda, Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nde, ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden sorumlu dersi/dersleri bulunanların, eylülün ilk haftası içinde sorumluluk sınavlarına alındığı hatırlatıldı.

Ayrıca öğrencilere, ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibarıyla öğrenim gördükleri sınıfta başarısız dersi bulunan öğrencilere, eylül ayının ilk haftası içerisinde yapılacak sorumluluk sınavı döneminde en fazla 4 dersten sınava girebilmelerine imkan verildiği de belirtildi.

2009 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda belirtildiği gibi 2009-2010 ders yılında ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerinin, bütün üniversitelerde 31 Ağustos-7 Eylül 2009 arasında yapılacağı anımsatıldı.

Kılavuzda, kayıt hakkı kazanan adayların kayıt için gerekli belgelerle birlikte kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmalarının zorunlu olduğunun ve bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlayamayan adayların kayıt haklarını kaybedeceğinin ifade edildiği vurgulandı.

Kayıt için gereken belgeler arasında ''adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi''nin de bulunduğu belirtilerek, ''2009-ÖSYS'de herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavına girecek öğrencilerin herhangi bir mağduriyete düşmemeleri için söz konusu öğrencilerin sınavlarının kılavuzda belirtilen kayıt takvimi de dikkate alınarak yapılması gerektiği'' kaydedildi.


Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın