KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Sorun, kaçak kullanımdan kaynaklanıyor

Taşlıçay Köyü’ndeki slikozis hastalarının elektrik kesintilerinden dolayı göç etmek zorunda kaldığı iddiaları üzerine açıklamada bulunan Fırat EDAŞ, sorunun kaçak elektrik kullanımından kaynaklandığını bildirdi.

Sorun, kaçak kullanımdan kaynaklanıyor
08 ŞUBAT 2014 CUMARTESİ 08:58
0
3726
0
AA aa

Gazetemizde, Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay Köyü'ndeki 15'i yatalak 170 hasta oksijene bağlı silikozis hastasının köydeki elektrik kesintisinden dolay göç etmek zorunda kaldığı iddialarının yer aldığı “KESİNTİLER GÖÇ ETTİRİYOR” başlıklı haber üzerine açıklamada bulunan Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Fırat EDAŞ), sorunun kaçak elektrik kullanımından kaynaklandığını belirtti.

Karlıova İlçesi 2013 yılı 12 aylık Lokasyon bazlı arıza istatistiklerini da yayınlayan Fırat EDAŞ, 1 yıl boyunca toplamda 24 arıza olduğunu, bu arızaların büyük bölümünün de köylülerin çok ciddi oranda kaçak elektrik kullanmalarından dolayı normalin üzerinde olan yüklenme sonucu aşırı akımdan sigortaların atması ile oluşan kesintiler olduğunu vurguladı.

Taşlıçay Köyü'ndeki mevcut Trafoda OSOS(Uzaktan Sayaç Okuma Sistemi) sistemi takılı olup trafodan çekilen gücün anlık ölçülebildiğinin kaydedildiği açıklamada, 2013 yılı 11 ve 12'inci aylar arasındaki kayıp kaçak oranının yüzde 79,97 olduğu vurgulandı.

Açıklamada: “Dolayısıyla, köydeki bu kaçak kullanıma son verilmesi durumunda problem ortadan kalkacaktır” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.06.2026
17:57
Bingöl`de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi.
11.06.2026
17:24
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi.
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın