KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Sorun, kaçak kullanımdan kaynaklanıyor

Taşlıçay Köyü’ndeki slikozis hastalarının elektrik kesintilerinden dolayı göç etmek zorunda kaldığı iddiaları üzerine açıklamada bulunan Fırat EDAŞ, sorunun kaçak elektrik kullanımından kaynaklandığını bildirdi.

Sorun, kaçak kullanımdan kaynaklanıyor
08 ŞUBAT 2014 CUMARTESİ 08:58
0
3586
0
AA aa

Gazetemizde, Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay Köyü'ndeki 15'i yatalak 170 hasta oksijene bağlı silikozis hastasının köydeki elektrik kesintisinden dolay göç etmek zorunda kaldığı iddialarının yer aldığı “KESİNTİLER GÖÇ ETTİRİYOR” başlıklı haber üzerine açıklamada bulunan Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Fırat EDAŞ), sorunun kaçak elektrik kullanımından kaynaklandığını belirtti.

Karlıova İlçesi 2013 yılı 12 aylık Lokasyon bazlı arıza istatistiklerini da yayınlayan Fırat EDAŞ, 1 yıl boyunca toplamda 24 arıza olduğunu, bu arızaların büyük bölümünün de köylülerin çok ciddi oranda kaçak elektrik kullanmalarından dolayı normalin üzerinde olan yüklenme sonucu aşırı akımdan sigortaların atması ile oluşan kesintiler olduğunu vurguladı.

Taşlıçay Köyü'ndeki mevcut Trafoda OSOS(Uzaktan Sayaç Okuma Sistemi) sistemi takılı olup trafodan çekilen gücün anlık ölçülebildiğinin kaydedildiği açıklamada, 2013 yılı 11 ve 12'inci aylar arasındaki kayıp kaçak oranının yüzde 79,97 olduğu vurgulandı.

Açıklamada: “Dolayısıyla, köydeki bu kaçak kullanıma son verilmesi durumunda problem ortadan kalkacaktır” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
22:02
Bingöl UMKE`ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE'ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, uluslararası verifikasyon sürecini tamamladı. Düzenlenen törende Dünya Sağlık Örgütü bayrağı teslim edilirken, merkezin üç farklı EMT yapısıyla dünyada bir ilke imza attığı vurgulandı.
23.04.2026
21:52
Vali Çelik makamını Muhammed Selim`e devretti
Vali Çelik makamını Muhammed Selim'e devretti
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Muhammed Selim Kısa'ya devretti.
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın