KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mart 2026 Cuma
°C

Sorunlar yakından takip edilecek

BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Geyikdere Köyü’nün ve Karer Bölgesinin sorunları ile ilgili verdiği önergeye yazılı olarak cevaplandırıldığını ifade ederek, Geyikdere Köyü’nün ve Karer Bölgesinin sorunlarının yakından takip edileceğini söyledi.

Sorunlar yakından takip edilecek
18 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 23:03
0
1580
0
AA aa

BDP Bingöl Milletvekili Baluken'in Geyikdere Köyü'nün ve Karer Bölgesinin sorunları ile ilgili TBMM'ye verdiği önergeye İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yazılı olarak cevaplandırdı. 

Baluken, önergesine cevap veren İçişleri Bakanı Şahin'in açıklamasını kamuoyuna paylaştı. Konu ile ilgili Baluken'in yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“15.11.2011 tarih 159 sayı numarası ile Bingöl ilimizin Adaklı ilçesine bağlı Karer bölgesinin ulaşım ve elektrik dağıtım şebekeleri ile ilgili sorunlarını soru önergesi ile İçişleri Bakanlığı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması amacı ile iletmiştik. İçişleri Bakanlığının 11.01.2012 tarih, 939 sayı ile önergemize vermiş olduğu yazılı cevap Bingöl kamuoyu ile paylaşılmak üzere tarafınıza gönderilmiştir. Verilen yazılı cevapta; Karer bölgesinin tahrip olan yolları ile ilgili onarım ve asfaltlama çalışmalarının 2012 yılı programında değerlendirileceği, bu yolların altyapı ve stabilizesinin Adaklı İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılacağı belirtilmektedir. Yine Karer bölgesinin elektrik dağıtım şebekesi ile ilgili sorunların mevcut şebekenin eski olmasından kaynaklandığı çalışmalara rağmen sık sık arızaların meydana geldiği, bu arızaların giderilmesi için Fedaş İl müdürlüğünün 2012 iyileştirme ve yenileme yatırımları doğrultusunda proje ve etüt çalışmalarının başlatıldığı belirtilmektedir. Karer bölgesi ile ilgili mevcut sorunların giderilmesine yönelik vaad edilen çalışmalar 2012 yılı içerisinde tarafımızdan yakından takip edilecek ve halkımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında mevcut sonuçlar Bingöl kamuoyu ile paylaşılacaktır.

04.11.2011 tarihinde 152 sayı numarası ile Bingöl ili Genç ilçesine bağlı Geyikdere köyümüzün sorunları ile ilgili İçişleri bakanlığına vermiş olduğumuz soru önergemiz yazılı olarak cevaplandırılmıştır. Bu yazılı önerge cevabı incelendiğinde Geyikdere köyümüz ile ilgili elektrik şebekesi yokluğundan kaynaklı enerji taleplerinin Bingöl İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Fedaş tarafından 2012 yılı programına alındığı görülmüştür. Geyikdere köyümüzün şebekeli içme suyu yatırımının kaynak ihtilafından dolayı ihale aşamasında iptal edildiği mezralarda kalıcı yerleşim olmadığından şebekeli içme suyu yatırımı yapılmadığı belirtilmiştir. Bu yerleşim yerlerimizdeki şebekeli içme suyu yatırımının 2012 yılı Köydes yatırım programı çerçevesinde tekrar değerlendirileceği ifade edilmiştir. Geyikdere köyümüz ve mezraları ile ilgili sorunların 2012 yılı içerisinde giderilmesi ile ilgili çalışmalar halkımızla beraber yakından takip edilecek, mevcut çalışmaların sonucu tüm ülke kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.03.2026
22:03
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.03.2026
21:49
Bingöl`de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl'de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim ve AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle öğrenci, öğretmen ve milli eğitim personellerine yönelik afet bilinci eğitimleri yaygınlaştırılacak.
26.03.2026
21:32
Karlıova`da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Karlıova'da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan toplam 232 konuttan 229'unun hak sahibi için noter kurası çekilecek. Kura çekimi 31 Mart 2026'da gerçekleştirilecek.
26.03.2026
21:20
Bingöl`de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de hayvancılığa nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılacak kurs için başvurular başladı. Eğitimler Nisan ayında gerçekleştirilecek.
26.03.2026
20:25
Vali Çelik`ten Bingöl Basın Konseyi`ne İade-İ Ziyaret
Vali Çelik'ten Bingöl Basın Konseyi'ne İade-İ Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Cahit Çelik, basının sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmasının önemine dikkat çekti; 'Popülizm ve etkileşim odaklı değil, doğru ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket edilmesi kıymetlidir' dedi.
26.03.2026
18:07
Kiğı`da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Kiğı'da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için ihale süreci tamamlandı. 119 milyon TL'lik projeyle bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın