KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Sorunların bedelini gençler ödemesin

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, &';Süreç sonuçlandırılana kadar herkesin sorumluluğunu bilerek konuşması gerektiğini düşünüyoruz. Büyüklerin ürettiği sorunların bedelini gençler ödemesin” dedi.

Sorunların bedelini gençler ödemesin
07 NİSAN 2011 PERŞEMBE 08:56
0
1823
0
AA aa

Eğitim-Bir Sen Bingöl Şube Başkanı Kava, Yükseköğretime Giriş Sınavı'nda (YGS) basına ve kamuoyuna yansıyan cevaplarda şifreleme iddiaları ile ilgili yazılı açıklama yaptı.


“KPSS'de yaşanan hırsızlık skandalıyla kamuoyunda ciddi anlamda güvenirliğini yitiren ÖSYM'nin sınav güvenliği ile ilgili olarak gelişen süreçte aldığı güvenlik önlemleri takdirle karşılanırken; şifreleme iddiaları, soru işaretlerini beraberinde getirmiştir ve gözlerin tekrar ÖSYM'ye çevrilmesine neden olmuştur” diyen Kava, YGS'de basına ve kamuoyuna yansıyan cevaplarda şifreleme iddiaları ile ilgili yaşananları dikkatle takip ettiklerini ifade ederek, “ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, master kitapçık ile öğrencilere dağıtılan kitapçıkların aynı olmadığı, adaya özgü kitapçık oluşturan algoritmik bir yönteme başvurulduğu belirtilmektedir.

Ancak basın ve kamuoyuna yansıyan şifreleme iddiasının en hızlı bir şekilde sonuçlandırılması gerekmektedir. İkinci sınava girecek olan adayların motivasyonunu bozan, aileler dâhil herkesi kaygılandıran şifreleme iddialarıyla ilgili oluşan kafa karışıklığını gidermeye yönelik ÖSYM'nin süratli bir şekilde tüm kitapçıkları elektronik ortamda incelemeye fırsat vermesi ve bunu çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirmiş olması, son derece isabetli bir adımdır.

Kamuoyu önünde yapılan tartışmaları ve gelişigüzel dillendirilen iddialar sorunu çözmek yerine derinleştiriyor. Farklı hesapları olanlar mesajlarını sınav üzerinden veriyor. Amaçlar farklı olmasına rağmen öğrencilerin mağdur edildiğinden bihaber gibi beyanatlar veriliyor. Süreç sonuçlandırılana kadar herkesin sorumluluğunu bilerek konuşması gerektiğini düşünüyoruz. Büyüklerin ürettiği sorunların bedelini gençler ödemesin. İkinci sınavın olacağı gerçeğine binaen öğrencilerimizin motivasyonlarını korumaları ve çalışma ritimlerini devam ettirmeleri çağrısında bulunuyoruz. Daha iyi bir gelecek adına başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
20.08.2025
03:39
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı İş ve İşlemler Belgesini yayımladı. Yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıklar sürerken, öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili yeni kriterler duyuruldu.
20.08.2025
03:38
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, yönetmelik kapsamındaki araçlarda araç takip sistemi, iç ve dış kamera, kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması artık zorunlu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın