KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

Sorunu çözenin heykelini dikeriz

‘Kim ne şartlarla bitirirse bitirsin, her türlü desteği vereceğiz' diyen Butaku, bölgenin huzura kavuşmasını sağlayan kim olursa olsun heykelini dahi dikmeye hazır olduklarının altını çizdi...

Sorunu çözenin heykelini dikeriz
03 EYLÜL 2009 PERŞEMBE 09:08
0
1412
0
AA aa
Hükümetin ‘Demokrasi Açılımı' ile bir anda alevlenen tartışmalar her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın sürdürdüğü temaslarla iyiden iyiye alevlenen açılım tartışmaları, hükümet ile muhalefet arasında da soğuk rüzgârların esmesine neden oluyor ancak bölge halkının savaşın bitmesinden yana tavrını oldukça net. Bingöl'de açılım konusu yeterince tartışılmasa da sivil toplum örgütlerinin neredeyse tamamı Kürt sorununun çözülmesi ve terör sorununun da ortadan kaldırılması yönünde hem fikir.

‘Demokrasi Açılımı'na ilişkin bir değerlendirme de Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku'dan geldi.

Butaku: “Muhtarlar olarak bu savaşın bitmesini istiyoruz. Kim ne şartlarla bitirirse bitirsin, her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki bu kan dursun bu olaylar bitsin” diyerek açılımı desteklediklerini açıkladı.

Yıllardır devam eden savaşın artık bitmesi ve ülkenin refaha kavuşması gerektiğini vurgulayan Butaku, bölgenin huzura kavuşmasını sağlayan kim olursa olsun heykelini dahi dikmeye hazır olduklarının altını çizdi.

Butaku: “Bakıyoruz ki, bazı sivil toplum örgütleri sokaklara dökülüyor ve çözümden yana olmadıklarını gösteriyorlar. İşte bunlar, rantçı olanlardır. Rantları kesileceği için açılıma karşı çıkıyorlar. Ama biz bu açılımı destekliyoruz. Türkiye genelinde görüştüğümüz muhtar arkadaşlarımızın geneli bu açılımı destekliyor. Bu bölgedeki kanın, faili meçhul cinayetlerin önüne geçilmesini istiyoruz. Bunu söylemeye herkes cesaret etmiyor ama ben altını çizerek söylüyorum, bu faili meçhullerin kim önüne geçerse biz onun yanında yer alır ve her türlü desteği veririz. Hükümetin hazırladığı paket açıklanacak, paket açıklanmadan daha ne olduğunu bilmeden yorum yapmak istemiyoruz. Yıllardır bölgemiz ihmal edilmiş. Artık bu savaşın bitmesini, akan kanların durmasını istiyoruz. Pakette eksiklik gördüğümüz zaman ‘bunun bu şekilde olması daha güzel olur' diyerek eksiklikleri giderme noktasında yardımcı da olacağız. Bunu en iyi şekilde bilen bizleriz. Ankara'daki bir insan bizim kadar buraları bilemez. Artık yeter! Bu bölgede insanlar öldü, bölgenin ekonomisi çökertildi. Daha önceki yıllarda Bingöl'ün dağlarında 50 kamyon hayvan yüklenip Arap ülkelerine ihraç ediliyordu. Şimdi bakıyorsunuz dağlarımızda bir tane hayvan yok, hayvancılık bitme aşamasına geldi” şeklinde konuştu.



Bingol Kent Haber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın