KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

‘Sosyal Devlet’ vatandaşa kucak açtı

SYDV aracılığıyla yardıma muhtaç bir aileye yapılan tek katlı bir ev, törenle aileye teslim edildi. Törende Kürtçe konuşan Vali Balkanlıoğlu, ‘açım, açıktayım' diyen herkese kapısını gösterdi

‘Sosyal Devlet’ vatandaşa kucak açtı
31 EKİM 2009 CUMARTESİ 03:35
0
1766
0
AA aa
Bingöl merkez Mirzan Mahallesi Muhtarı Orhan Burakgazi'nin başvurusu üzerine Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun girişimleri sonucu Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla merkez Mirzan Mahallesi'nde ikamet eden 5 nüfuslu Yılmaz ailesi için yapılan 80 metre karelik tek katlı 3 oda bir salonlu ev, düzenlenen törenle aileye teslim edildi.

Bingöl Merkez Mirzan Mahallesi Yıldırım Caddesi Sakarya Sokak'ta SYDV Vakfınca yapılan evin anahtarı, Vali Balkanlıoğlu tarafından ev sahibi Besriye Yılmaz'a teslim edildi.

Bingöl'ün deprem bölgesi olduğunu ve bu nedenle aileye prefabrik bir konut yapıldığını ifade eden Balkanlıoğlu, sosyal devlet ilkesi gereği yardıma muhtaç ailelerin yanında olduklarını belirti.

Balkanlıoğlu: “Bingöl biliyorsunuz deprem bölgesidir. Bu nedenle aile konut açısından bir takım sorunlar yaşamış, evleri hasar görmüştü. Böyle mağdur ailelerin Sosyal devlet ilkesi gereği yanındayız. Bingöl valiliği olarak buna benzer 4 adet ev yaptık ve bu tür yardımları yapmaya da devam edeceğiz. Prefabrik, ısı yalıtımı mükemmel yapılmış bir evdir. Çok kısa sürede yapılarak aileye teslim edildi. Yaptığımız araştırmaya göre bu aile Bingöl'ün en mağdur ailesi olduğunu öğrendik. Bu ailenin bir de zihinsel engelli bir çocuğu var. Böyle aç ve açıkta kimseyi bırakmaya niyetimiz yok. Bingöl'de acım, açıktayım diyen herkes gelsin beni bulsun ben yardım yapacağım” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından evin içini gezen Balkanlıoğlu, aileye daha önce eşya yardımı ve kira yardımı yapıldığını da sözlerine ekledi.

Evin içini gezen Balkanlıoğlu, çıkışta ev sahibi Besriye Yılmaz'la Kürtçe konuştu. Kürtçe ‘Allah senden razı olsun. Başım gözüm üstüne” ifadelerini kullanan Balkanlıoğlu, “devlet zenginse sizde zenginsiniz, birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece sıkıntılarımız kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın