KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Sosyal faaliyetlere teşvik edin

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, yarıyıl tatili nedeniyle yaptığı açıklamada öğretmenlere; 'Yarıyıl tatilinde ev ödevleri verilmemesi, bunun yerine; öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması teşvik edilmelidir

Sosyal faaliyetlere teşvik edin
18 OCAK 2018 PERŞEMBE 22:07
0
2155
0
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yarıyılı dönem sonu nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Öğrencilerin bir dönem boyunca göstermiş olduğu gayretlerin sonucunda karne heyecanı yaşadığını belirten Engin, öğrenci başarılarının ülkede büyük önem arz ettiğini söyledi.

Öğrencilerden sadece akademik beklenti içinde olmadıklarını kaydeden Engin; “Sizlerden beklentim sadece akademik başarılar elde etmek değildir. Bunun yanında milli ve manevi değerlere sahip çıkan, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri de gelişmiş bireyler olarak toplumdaki yerlerinizi almanızdır. Sizleri değerli öğretmenlerimizin öncülüğünde düşünen, araştıran, üreten, sorumluluğunun bilincinde temel insan hak ve hürriyetlerine saygılı, teknolojiyi kullanan bireyler olarak görmek bizleri gururlandırmaktadır. Bugün bir dönem boyunca yapmış olduğunuz gayretli çalışmaların sonucunda karnelerinizi alacaksınız. Bazı öğrencilerimizin karnelerinde üzücü notlar olabilir. Bu durum çalışma azminizi ve şevkinizi kırmak yerine sizin durumdan gerekli çıkarımları yaparak sistemli ve düzenli bir çalışmayla telafi yoluna gitmenizi sağlamalıdır” dedi.

“Ödev vermeyin” uyarısında bulundu!

 Yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmemesi gerektiği konusunda öğretmenleri uyaran Engin; “Yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi; bunun yerine, öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması teşvik edilmelidir. Kitap okuma, film izleme, tarihi mekân gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin tavsiye edilerek değerlendirilmesi uygun olacaktır. Tüm meslektaşlarıma sağlıklı, mutlu huzurlu tatiller diliyorum” diye belirtti.

Engin; “Çocuklarımızın karnesindeki notlar nasıl olursa olsun çocuklarınıza olan desteğinizin ve güveninizin sürmesini isterim. Çünkü kötü olan notların telafisi her zaman mümkündür. Verdiğimiz karnelerin bir amaç değil, başarının değerlendirilmesi konusunda bir araç olduğunu unutmamalıyız. Onlara yanlarında olduğumuzu hissettirdiğimizde onlar da yetenekleri doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştirecekler ve toplumdaki yerlerini alacaklardır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın