KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Sosyal hizmetlerin proje başvuruları başlıyor

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün Sosyal Destekleme (SODES) projesi kapsamında hazırladığı &';Çocuk, Yaşlı ve Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu” ve &';Mumla Hayatı Aydınlatalım” projelerinin başvurularının 13 Aralık 2010 Pazartesi günü başlayacağı bildirildi.

Sosyal hizmetlerin proje başvuruları başlıyor
11 ARALIK 2010 CUMARTESİ 01:10
0
2316
1
AA aa

 

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından desteklenen SODES projeleri kapsamında; Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce hazırlanan “Çocuk, Yaşlı ve Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu” ve “Mumla Hayatı Aydınlatalım” projelerinin müracaatları 13 Aralık 2010 pazartesi gününden itibaren müracaatlar alınacak.
Konu ile ilgili açıklama yapan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Kılıç Kaya, SODES kapsamında hazırlanarak kabul edilen “Çocuk, Yaşlı ve Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu” ve “Mumla Hayatı Aydınlatalım” projelerinin başvuru müracaatlarının başlayacağını bildirdi.
 
10 erkek 30 kadın toplam 40 kursiyer eğitilecek
Bingöl'de evde çocuk, hasta ve yaşlı bakımı yapan sertifikalı personel ve firma bulunmadığını belirten İl Sosyal Hizmetler Müdürü Kaya, “Bu projeyle sağlıklı bir toplum için sosyal, kültürel ve zihinsel ve bilinçli kalkınma gerçekleşecektir. Bingöl'de mevcut sağlık sorunların çözülebilmesi için her yaş ve cinsiyetteki insanın öncelikle ve ivedilikle sağlık ve eğitim konularında bilinç seviyelerinin yükseltilmesi için gerekli her türlü rehberlik çalışmalarının başlatılması ve yürütülmesi ihtiyaçtır. Ev ortamında bakılan hastaların moralleri daha iyi olacak, iyileşme süreçleri daha kısa olacaktır. Dolayısıyla evde bakım hizmeti ile hasta, yakını ve bakıcı kazançlı olacaktır. Yaşlı ve hasta insanların kendi evinde uzman kişiler tarafından alacakları profesyonel bakım hizmeti kendilerine güven ve huzur sağlayacaktır. İlimize şehir dışından özellikle memuriyet görevini icra etmek üzere bir çok aile gelmektedir. Bu ailelerimizin 0-6 yaş çocuklarının evde bakımı için güvenilir, profesyonel ve referanslı bakıcılara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu amaçla SODES projeleri kapsamında “Çocuk Yaşlı ve Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu” projesi kabul edilmiş olup 10 erkek 30 kadın toplam 40 kursiyer eğitilecektir. Bu projeyle sağlıklı bir toplum için sosyal, kültürel ve zihinsel ve bilinçli kalkınma gerçekleşecektir. Ev ortamında bakılan hastaların moralleri daha iyi olacak, iyileşme süreçleri daha kısa olacaktır. Dolayısıyla evde bakım hizmeti ile hasta, yakını ve bakıcı kazançlı olacaktır. Yaşlı ve hasta insanların kendi evinde uzman kişiler tarafından alacakları profesyonel bakım hizmeti kendilerine güven ve huzur sağlayacaktır” dedi.
 
40 kursiyer eğitilecek
Çeşitli nedenlerden dolayı eşi, kardeşi veya babası cezaevinde bulunan, ekonomik yoksunluk altında olan, düzenli geliri olmayan kadınları meslek edindirmeye yönelik çalışmalar kapsamında hazırladıkları “Mumla Hayatı Aydınlatalım” projesi ile birlikte 40 kişiye kurs vereceklerini aktaran Kaya, “Kurulacak olan mum atölyesinde eğitim alarak tüketici durumdan üretici duruma geçmelerini sağlanacak, istihdamlarına katkıda bulunulacaktır. Üretebilmenin vermiş olduğu gururla kendisini toplum içerisinde üretici birey olarak görmesi sağlanacak ve sosyal yardım ve destek hizmetlerine ihtiyaç duymadan hem toplumun bu konudaki yükü hafifletilecek hem de kendi başlarına hayata tutunabilmenin imkânları sağlanacaktır.  Her iki projemiz için ilgililerin 13.12.2010 Pazartesi gününden itibaren Hükümet Konağı 3. katta bulunan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'müze müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaatçılara projenin seyri ile ilgili detaylı bilgi müdürlüğümüz tarafından verilecektir” şeklinde konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
dilan (@Misafir_1068)
14 Aralık 2010 Salı 02:57
ben diyar bakirdan yaziyorum sosyal hizmetler bolumu mezunuyum bana is konusunda yardimci olurmusunuz tel 0541 506 78 95
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın