KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Sosyal konutların başvuruları başladı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Sosyal Konut Projesi kapsamında yapılan konutların başvuruları başladı.

Sosyal konutların başvuruları başladı
21 ŞUBAT 2011 PAZARTESİ 08:41
0
2561
0
AA aa

TOKİ ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü arasında sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik olarak yaptırılan 1+1 konutların başvuruları başladı. 

TOKİ tarafından Bingöl-Genç Karayolu'nda yaptırılan 96 konutun başvuruları 25 Şubat'a kadar devam edecek. Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından alınacak başvurular, 25 Şubat'ta sona erecek. TOKİ ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü arasında sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik olarak 1+1 dairelerden oluşuyor.

Sosyal Konut Projesi başvuruları, 18 Şubat – 25 Şubat 2011 tarihleri arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından aşağıda yer alan başvuru şartları ile kabul edilecektir.

Başvuru şartları
1. T.C. vatandaşı olmak,

2. “Sosyal Konutların” yapılacağı il sınırları içerisinde en az 3 (üç ) yıldır ikamet ediyor olmak,

3. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması,

4.30 yaş ve üzerinde olması gerekmekte olup, ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır. Babası vefat etmiş yetim bayanlarda (bekar) yaş şartı 25 yaş ve üzeri olarak belirlenmiştir.

5. Sosyal Güvenlik Kurumlarına tabi olmamak, (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı'na tabi olunmaması)

6. 3294 sayılı Kanun'a uygunluğu ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilmek ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alıyor ya da alabilecek durumda olmak,

7. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

8. Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan; “en az P özürlü vatandaşlarımızın, “diğer alıcı adaylarının” başvuruları ayrı ayrı olarak 2 kategoride kabul edilecektir.

Başvuru işlemleri
Başvuru sahipleri;
1.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından kategorisine göre, 2 nüsha olarak Başvuru Formu temin edeceklerdir.

2.Başvuru Formunu 2 nüsha halinde doldurarak ve aşağıda yer alan belgelerle 18 Şubat – 25 Şubat 2011 tarihleri arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuracaklardır. Başvuru sırasında, vatandaşların 2 nüsha halinde doldurdukları Başvuru Formları vakıf görevlileri tarafından kategorisine göre sınıflandırılacak, bir nüshası başvuruda istenilen evraklarla teslim alınacak ve bir nüshası da başvuru sahibine geri verilecektir.

3.Kimlik tespiti için içeriğinde T.C. vatandaşlık numarasının yer aldığı Nüfus Cüzdanı veya sürücü belgesi ibraz etmek şartı aranacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır.

Başvuruların kabul edileceği yer: Sosyal Konutların yapılacağı il sınırları içerisindeki il/ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarıdır.

Başvuru için gerekli bilgi ve belgeler
Başvuru sahipleri,

Nüfus Cüzdanı fotokopisini,

Sosyal konutların yapılacağı il sınırları içerisinde en az 3 (üç) yıldır ikamet ettiğine dair İkametgah ilmühaberini,

Aile bireylerinin T.C. Kimlik Numaralarını,

Ayrıca, özürlü vatandaşlarımız, Özürlüler İdaresi tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 50 özürlü olduğuna dair) ibraz edeceklerdir.

Başvuru Formu ile birlikte yukarıda yer alan belgeler eksiksiz olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına teslim edilecektir.

Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın