KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mart 2026 Cuma
°C

Sosyal konutların başvuruları başladı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Sosyal Konut Projesi kapsamında yapılan konutların başvuruları başladı.

Sosyal konutların başvuruları başladı
21 ŞUBAT 2011 PAZARTESİ 08:41
0
2463
0
AA aa

TOKİ ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü arasında sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik olarak yaptırılan 1+1 konutların başvuruları başladı. 

TOKİ tarafından Bingöl-Genç Karayolu'nda yaptırılan 96 konutun başvuruları 25 Şubat'a kadar devam edecek. Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından alınacak başvurular, 25 Şubat'ta sona erecek. TOKİ ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü arasında sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik olarak 1+1 dairelerden oluşuyor.

Sosyal Konut Projesi başvuruları, 18 Şubat – 25 Şubat 2011 tarihleri arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından aşağıda yer alan başvuru şartları ile kabul edilecektir.

Başvuru şartları
1. T.C. vatandaşı olmak,

2. “Sosyal Konutların” yapılacağı il sınırları içerisinde en az 3 (üç ) yıldır ikamet ediyor olmak,

3. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması,

4.30 yaş ve üzerinde olması gerekmekte olup, ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır. Babası vefat etmiş yetim bayanlarda (bekar) yaş şartı 25 yaş ve üzeri olarak belirlenmiştir.

5. Sosyal Güvenlik Kurumlarına tabi olmamak, (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı'na tabi olunmaması)

6. 3294 sayılı Kanun'a uygunluğu ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilmek ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alıyor ya da alabilecek durumda olmak,

7. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

8. Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan; “en az P özürlü vatandaşlarımızın, “diğer alıcı adaylarının” başvuruları ayrı ayrı olarak 2 kategoride kabul edilecektir.

Başvuru işlemleri
Başvuru sahipleri;
1.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından kategorisine göre, 2 nüsha olarak Başvuru Formu temin edeceklerdir.

2.Başvuru Formunu 2 nüsha halinde doldurarak ve aşağıda yer alan belgelerle 18 Şubat – 25 Şubat 2011 tarihleri arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuracaklardır. Başvuru sırasında, vatandaşların 2 nüsha halinde doldurdukları Başvuru Formları vakıf görevlileri tarafından kategorisine göre sınıflandırılacak, bir nüshası başvuruda istenilen evraklarla teslim alınacak ve bir nüshası da başvuru sahibine geri verilecektir.

3.Kimlik tespiti için içeriğinde T.C. vatandaşlık numarasının yer aldığı Nüfus Cüzdanı veya sürücü belgesi ibraz etmek şartı aranacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır.

Başvuruların kabul edileceği yer: Sosyal Konutların yapılacağı il sınırları içerisindeki il/ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarıdır.

Başvuru için gerekli bilgi ve belgeler
Başvuru sahipleri,

Nüfus Cüzdanı fotokopisini,

Sosyal konutların yapılacağı il sınırları içerisinde en az 3 (üç) yıldır ikamet ettiğine dair İkametgah ilmühaberini,

Aile bireylerinin T.C. Kimlik Numaralarını,

Ayrıca, özürlü vatandaşlarımız, Özürlüler İdaresi tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 50 özürlü olduğuna dair) ibraz edeceklerdir.

Başvuru Formu ile birlikte yukarıda yer alan belgeler eksiksiz olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına teslim edilecektir.

Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.03.2026
00:46
Cevdet Yılmaz Bingöl`e geliyor
Cevdet Yılmaz Bingöl'e geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Bingöl'e geliyor. Programda Bilal Erdoğan da yer alacak.
13.03.2026
00:45
Bingöl`de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de İŞKUR ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 50 kişi istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak.
13.03.2026
00:44
Emeklilere ÖTV`siz otomobil için yasa teklifi Meclis`te
Emeklilere ÖTV'siz otomobil için yasa teklifi Meclis'te
Emeklilerin otomobil alırken Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olmalarıyla ilgili yasa teklifi Meclis gündemine taşındı. Teklif yasalaşırsa, emeklinin alacağı araçta ÖTV bedeli olmaması büyük bir avantaj sağlayacak.
13.03.2026
00:43
Bingöl Üniversitesi`ne YÖKAK`tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi'ne YÖKAK'tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda tüm başlıklarda kalite standartlarını karşılayarak kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı.
13.03.2026
00:42
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Uluslararası bir araştırma, Erzincan'ın doğusundan Bingöl'ün Yedisu ilçesine ve Tunceli Ovacık'a uzanan hatta yerin yaklaşık 4–5 kilometre derinliğinde iki ayrı magma rezervuarı bulunduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, sistemin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı.
13.03.2026
00:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarda 4 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın