KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mart 2025 Cuma
°C

Sosyal medya düzenlemesinde dikkat çeken detay

Sosyal medya düzenlemesiyle ilgili süreci hızlandıran AK Parti, cezai yaptırımlar için ifade özgürlüğüyle çelişmeyecek formül arayışında. Yalan haberlerde sadece paylaşımı yapan değil sosyal medya platformları da sorumlu tutulacak.

Sosyal medya düzenlemesinde dikkat çeken detay
03 EYLÜL 2021 CUMA 10:05
2
4296
0
AA aa

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal başkanlığında önceki gün TBMM'de yapılan toplantıya Adalet, Ulaştırma Bakanlıkları ve İletişim Başkanlığı yetkilileri katıldı. Edinilen bilgiye göre, toplantıda Almanya, Fransa gibi ülkelerin sosyal medya düzenlemeleri tekrar incelenirken, dezenformasyon ya da yalan haberi, “organize, örgütlü ve bilinçli” şekilde yayan sosyal medya kullanıcısına verilen cezai yaptırımlar tekrar gözden geçirildi.

Almanya'nın düzenlemesinde dezenformasyon ve yalan haber paylaşımında bulunanlara 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve sosyal medyayı bir süre kullanamama cezaları yer alıyor. AK Parti'li yetkililer bir cezai yaptırımın gerekliliği üzerinde değerlendirmeler yaparken, bu yaptırımın Anayasa'nın 26. Maddesi'nin 1. fıkrasında yer alan “herkes düşünce ve kanaatlerini toplu olarak açıklamada ve yayma hakkına sahiptir” maddesi kapsamında olması ve bu madde ile çelişmemesi gerektiğini savunuyor. Bu kapsamda ifade özgürlüğünü kısıtlamayacak, sosyal medyada güvenliği sağlayacak bir düzenleme için dünya örnekleri incelenmeye devam edilecek.

Bir paylaşımın dezenformasyon ya da yalan haber olduğuna nasıl karar verileceği en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) içerisinde sosyal medyayı denetleme görevini yürütecek “Sosyal Medya Başkanlığı” kurulmasının planlandığı öğrenildi.

SADECE YAYAN DEĞİL

Dezenformasyon ya da yalan haber paylaşımlarında sadece yayanın değil, paylaşımın yapıldığı sosyal medya platformunun da sorumlu olacağı belirtiliyor. Başkanlık sosyal medya şirketinden, paylaşımla ilgili rapor isteyebilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.03.2025
03:03
Bingöl`deki milyarlık arsa ihalesini o firma aldı
Bingöl'deki milyarlık arsa ihalesini o firma aldı
Bingöl Yem-Süt Besicilik A.Ş. adına kayıtlı bulunan ve yüzde 90'ın üzerinde hissesi Bingöl İl Özel İdaresine ait olan 12 bin 855 ve 13 bin metrekarelik arsalar, ihale ile satıldı. İhaleyi o firma aldı ve toplam teklifi 863 milyon TL oldu.
21.03.2025
03:02
Bingöl`de çocuk hastaları sevindirecek gelişme
Bingöl'de çocuk hastaları sevindirecek gelişme
Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne farklı branşlarda 5 uzman doktor kadrosu eklendi. İl Sağlık Müdürü Tatlı: 'Vatandaşlarımızın en çok açılmasını talep ettiği yan dal branş kadrolarını ilimize kazandırmanın sevincini ve haklı gururunu yaşamaktayız' dedi.
20.03.2025
02:30
12 Bingölspor`dan çağrı:
12 Bingölspor'dan çağrı: 'Şimdi kenetlenme zamanı!'
Şampiyonluk yarışının önemli virajlarından biri olan Bitlis Özgüzelderespor maçı öncesi Bingöl halkına 'tribünleri doldurma' çağrısı yapan 12 Bingölspor Kulübü Yönetimi, 23 Mart 2025 Pazar günü oynanacak ve canlı yayın yapılmayacak karşılaşma için 'Bu maç, sadece bir 90 dakika değil, bir şehrin hayali, mücadelesi ve zafer yürüyüşüdür! Tribünleri dolduralım, birlikte tarih yazalım! Şimdi kenetlenme zamanı!' açıklaması yaptı.
20.03.2025
02:29
Bingöl`de TYP kapsamında 120 geçici işçi alınacak
Bingöl'de TYP kapsamında 120 geçici işçi alınacak
Başvurular 20-22 Mart 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. Noter kurası 25 Mart'ta. Başvuru koşulları ise şöyle;
20.03.2025
02:28
Bingöl`de AOB Programı gerçekleştirildi
Bingöl'de AOB Programı gerçekleştirildi
Bingöl'de Acil Obstertik Bakım (AOB) programı gerçekleştirildi. Bebek Dostu Hastane ve Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım unvanını kazanan hastanelere de belgeleri verildi.
20.03.2025
02:28
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Bingöl`e 13 kadro açıldı!
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Bingöl'e 13 kadro açıldı!
Sağlık Bakanlığınca yurt genelindeki sağlık kuruluşları için 2 bin 859 münhal kadro açılırken, Bingöl'deki sağlık kuruluşlarında görevlendirilmek üzere Bakanlık tarafından 2 doktor, 8 diş hekimi ve 3 eczacı kadrosu açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın