KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ocak 2026 Perşembe
°C

Sosyal medya paylaşımlarına 5 yıl hapis istemi

Sosyal medyada Abdullah Öcalan ve bazı sanatçıların fotoğraflarını paylaşan engelli Serdar Tuncel hakkında 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla dava açıldı. Tuncel hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sosyal medya paylaşımlarına 5 yıl hapis istemi
23 ŞUBAT 2014 PAZAR 22:28
0
2382
0
AA aa

Recep Tayip Erdoğan Mahallesi'nde ikamet eden fiziksel engelli Serdar Tuncel (27), hakkında 3 Aralık 2013 tarihinde Abdullah Öcalan ve sürgündeki bazı sanatçıların fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık Tuncel'in "Örgüt propagandası" yaptığını belirterek bir yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talebiyle iddianame hazırladı. İddianame, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 19 Mart'ta ilk duruşmaya çıkacak olan Tuncel, engelli olduğu için ifadesi Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde alınacak. Doğuştan kas erimesi hastalığından dolayı yürüme engelli olan Tuncel, Facebook üzerinde paylaştığın fotoların Abdullah Öcalan'ın ve diğer bazı resimlerin olduğunu söyledi.

“DEVLET ÖCALAN İLE GÖRÜŞÜYOR BANA DA DAVA AÇIYOR”

Tuncel, devlet yetkililerinin İmralı'da Öcalan ile görüştüğünü, bir hafta önce Diyarbakır'da billboardlarda Öcalan'ın fotoğraflarının asıldığını belirterek: "Bana dava açılmış, nasıl mahkemeye gideceğimi bilmiyorum. Zaten devlet kurumlarında engellilere dönük engelli rampası, asansör yoktur. Kişisel ihtiyaçlarımı dahi ailemin arkadaşlarımın yardımı ile karşılarken mahkemeye nasıl gideceğim. Mahkeme gitmesem de zorla evden alıp götüreceklerini biliyorum. Bir engelli olarak gerçekten bu duruma çok üzülüyorum." dedi.

İHD'YE BAŞVURDU

Açılan davayı kabul etmediğini belirten Tuncel, yaptığı paylaşımların suç değil, düşünce özgürlüğü olduğunu söyledi. Tuncel, İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi'ne başvuru yaptığını ve hukuki yardım talebinde bulunduğunu ifade ederek, tüm duyarlı çevrelerden de destek beklediğini belirtti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi MYK üyesi Nihat Aksoy, ülkede 70'lik dedelerin, nenelerin yargılandığını, cezaevlerine konulduklarını gördüklerini belirterek: "Bugün ise bir engellinin bir soruşturmaya, davaya maruz kaldığını görüyoruz. Sosyal paylaşım sitesi olan facebook'ta çeşitli görüntü ve videoları paylaştığından dolayı tamamıyla kendi düşüncesini ifade etme özgürlüğüne dayalı bir özgürlük kullandığı için hakkındaki soruşturma davaya dönüştü. Serdar'ın yaptığı paylaşımlardan dolayı hakkında 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla dava açılmış. Oysa biz insan hakları savunucuları bunu düşünce özgürlüğü kapsamında görmekteyiz. Bu suçlamalar tamamı gayri hukuki ve adalete uygun olmayan suçlamalardır. Bu tarz örneklerle defalarca karşılaştık ama bir engelliye böyle bir davanın açılması daha da manidardır" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
21.01.2026
13:40
Bingöl`de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının durmasının ardından kent genelinde ekipler, kar temizleme çalışmalarını hızlandırdı.
21.01.2026
13:28
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bayraktar; 'Basın emekçilerinin sağlık alanında avantajlı hizmetler almasına katkı sunmak, Bingöl Basın Konseyi olarak en değerli sorumluluklarımızdan biridir. DEVA Diş Kliniği ile yapılan bu iş birliğinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz' dedi.
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın