KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Eylül 2025 Cuma
°C

Sosyal medya şirketlerine 3 kademeli ceza

Düzenlemeye göre, sosyal medya şirketlerine yönelik 3 kademeli bir ceza verilmesi planlanıyor.

Sosyal medya şirketlerine 3 kademeli ceza
07 EYLÜL 2021 SALI 10:45
0
1004
0
AA aa

AK Parti, bir süredir üzerinde çalıştığı dezenformasyon yasa teklifiyle ilgili bugün (Salı) TBMM'de üçüncü toplantısını gerçekleştirecek. Edinilen bilgilere göre, bugünkü toplantıda Adalet Bakanlığı, sosyal medyada işlenen suçlara yönelik verilebilecek cezalar, Emniyet yetkilileri, uygulamada yaşanan sorunlar, İletişim Başkanlığı dezenformasyon ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise problemleri giderebilecek önerilerle ilgili bir sunum yapacak.

AK Parti'nin hazırladığı düzenlemeye göre, sosyal medya şirketlerine yönelik 3 kademeli bir ceza verilmesi planlanıyor. Sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de sadece temsilcilik açması yeterli olmayacak. Yapılacak düzenleme ile bu temsilciliklerin işlevsel bir şekilde Türkiye'de faaliyet göstermesi sağlanacak. Yine, şirketlere kriterler getirilmesi planlanırken, çalışanlarından kaçı Türk, kaçı yabancı olduğu da belirlenecek. Bu sayede, sahte ve troll hesap bilgilerini isteyen yargı makamlarına daha sağlıklı bir şekilde cevap verilmesi sağlanacak.

Bunları yapmayan sosyal medya şirketlerine önce maddi, sonra reklam yasağı ve en son bant daraltmaya kadar gidilecek cezalar verilmesi üzerinde duruluyor. Ayrıca, sosyal medyada işlenen suçlara yönelik Türk Ceza Kanunu'nda yapılabilecek düzenlemeler de toplantıda masaya yatırılacak. Son toplantıda, gerçek hayatta ‘dezenformasyon ya da hakaret' gibi suç sayılan olayların sosyal medyada da suç sayılması konusunda değerlendirmeler yapılırken, bazı AK Parti kurmaylarının kamuoyuna açık platformlardan yapılanlarla ilgili ‘ağırlaştırılmış cezalar' getirilebileceği görüşünü savunduğu öğrenildi.

“BU KONUDA KARARLIYIZ”
Sosyal medyada suç işlenmesinin önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden AK Parti kurmayları, “Şirketlere yükümlülükler getirilecek. Bu şirketlerin temsilcilikleri var evet ama bunların daha işlevsel olması sağlanacak. Bant daraltma en iyi çözüm. Bunlar bant daraltmayı ‘Kamuoyunun tepkisi nedeniyle göze alamaz' diye düşünüyor. Bu konuda kararlılık var. Biz kanun çıkardığımızda temsilcilik açılmasını yeterli görmüştük. Ancak bu temsilcilikler hâlâ yargı makamlarına cevap vermiyorsa işlevini yerine getirmiyor demektir” değerlendirmesini yaptı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
20:05
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
Karaköprü Belediyespor maçı bilet gelirlerinin tamamını SMA Tip-1 hastası 6 aylık Efrayim Gökalp'in tedavisi için bağışladığını duyuran ve toplam bağış miktarını 455 Bin 256 TL olarak açıklayan TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor; '12 Bingölspor olarak söz veriyoruz: Bu mücadele, Efrayim bebeğimiz sağlığına kavuşana kadar devam edecek!' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
19:46
Bingöl Kent Konseyi`nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Bingöl Kent Konseyi'nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Kent Konseyi Başkanlığı; 'Daha güçlü aileler, daha sağlıklı bireyler ve daha bilinçli bir toplum için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimize hep birlikte dokunmaya devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
15:42
Bingöl Konteyner Kent`te sona doğru
Bingöl Konteyner Kent'te sona doğru
Konteyner Kentin altyapı yatırımını üstlenen Bingöl Belediyesi, sahadaki çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladı. Konteyner kentin donanımları Bingöl Valiliği ve AFAD tarafından karşılanacak.
12.09.2025
15:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze için Dua' programı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
15:02
Zıktê Sürkap`ta Atalay dönemi
Zıktê Sürkap'ta Atalay dönemi
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
12.09.2025
14:55
‘Acaba` diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
'Acaba' diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nde farklı bir etkinliğe imza atan doğa tutkunu Vedat Avar, nehirde su altına dalarak meyve yedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın