Temmuz ayında memur maaş katsayısında yapılan artış, sosyal yardım ödemelerine de yansıdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni düzenlemeyle birlikte birçok sosyal destek kaleminde artışa gidildiğini duyurdu.
Bakan Göktaş, zamlı ödemelerin temmuz ayından itibaren hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirtti.
Yaşlı ve engelli aylıkları yükseldi
Yeni düzenlemeye göre yaşlı aylığı 6 bin 393 liradan 7 bin 257 liraya çıkarıldı.
Engelli aylıklarında da artış yapıldı. Buna göre;
- Yüzde 40-69 engelli raporu bulunanların aylığı 5 bin 103 liradan 5 bin 793 liraya,
- Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunanların aylığı 7 bin 655 liradan 8 bin 689 liraya yükseltildi.
- 18 yaş altı engelli yakını bulunan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı da 5 bin 793 lira oldu.
Evde bakım yardımı 15 bin 755 liraya çıktı
Bakan Göktaş, aylık ortalama 516 bin vatandaşın yararlandığı Evde Bakım Yardımı'nın temmuz-aralık dönemi için 13 bin 878 liradan 15 bin 755 liraya yükseltildiğini açıkladı.
Göktaş, bu yıl evde bakım desteği kapsamında bugüne kadar 48,6 milyar liralık ödeme yapıldığını da bildirdi.
Çocuklar ve koruyucu ailelere destek arttı
Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti kapsamında çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı da 9 bin 723 liradan 11 bin 38 liraya çıkarıldı.
Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan aylık ortalama ödeme ise 15 bin 532 liradan 17 bin 632 liraya yükseltildi.