KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2025 Salı
°C

Soykırım iddialarına tepki

Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili aldığı 'soykırım' kararına sert tepki gösteren MHP Bingöl Merkez İlçe Başkanı Yusuf Akça, “Parlamentoların asli görevleriyle bu tür kararlarla bağdaşmıyor. Alman Federal Meclisi’nin almış olduğu ‘soykırım’ kararının siyasi bir karardır” dedi.

Soykırım iddialarına tepki
06 HAZİRAN 2016 PAZARTESİ 00:28
0
1734
0
AA aa

Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili aldığı kararın üzücü olduğunun belirten Akça, “Bu karar tabi ki Türkiye olarak bizi üzmüştür. Türk devleti olarak bizim bu konudaki tavrımız gayet açıktır. Biz bu olayların tarihçilere bırakılması gerektiğini gerekirse uluslararası bilim adamlarının da içinde yer aldığı bir komisyon tarafından araştırılmasını savunuyoruz. Bu komisyonun ortaya koyduğu sonuçlara da herkesin saygı duyması gerektiğini savunuyoruz. Bu, Batı'nın da anlayabileceği dil de bir tavırdır. Maalesef buna rağmen birçok ülkede görüyoruz ki parlamentolar oradaki azınlıkların baskısı ve oradaki lobilerin baskısı sonucunda bu tür siyasi kararlar almaya devam ediyorlar. Almanya'da bunun son halkasıdır. Tabi ki yanlış bir karardır, tabi ki parlamentoların asli görevleriyle bağdaşmayan bir karardır. Ülke olarak buradaki tavrımızı belirlerken Almanya'nın geçmişteki katliamlarının göz önüne alınmasını talep ediyoruz. Dünyada en büyük katliamlar alman Nazileri yapmıştır. Kaldı ki Ermeniler 1915-1922 tarihleri arasında Ülkemizde 523.105 Masum Vatandaşlarımızı katledilmiştir.  Eğer Türkler katliam yapsaydı bu Gün Ermeni Milleti denilen bir millet yoktu. Alman parlamentosunun almış olduğu soy kirim tasarısı ile ilgili alınan kararı şiddet ve nefretle bir kez daha kınıyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
26.08.2025
11:45
Bingöl`de 7 yıl cezası bulunan firari yakalandı
Bingöl'de 7 yıl cezası bulunan firari yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve cezaevine yasaklı eşya sokma suçlarından 7 yıl 2 ay hapis cezası bulunan ve 4 yıldır firari olan şahıs, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı.
26.08.2025
11:44
12Bingölspor kupada ilk sınavına çıkıyor
12Bingölspor kupada ilk sınavına çıkıyor
Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu müsabakasının ilk maçını 2 Eylül'de 2. Lig ekiplerinden Mardin 1969 Spor'la oynayacak olan 12Bingölspor, zorlu maçı kazanarak moral bulmak istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın