KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Soykırım iddialarına tepki

Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili aldığı 'soykırım' kararına sert tepki gösteren MHP Bingöl Merkez İlçe Başkanı Yusuf Akça, “Parlamentoların asli görevleriyle bu tür kararlarla bağdaşmıyor. Alman Federal Meclisi’nin almış olduğu ‘soykırım’ kararının siyasi bir karardır” dedi.

Soykırım iddialarına tepki
06 HAZİRAN 2016 PAZARTESİ 00:28
0
1892
0
AA aa

Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili aldığı kararın üzücü olduğunun belirten Akça, “Bu karar tabi ki Türkiye olarak bizi üzmüştür. Türk devleti olarak bizim bu konudaki tavrımız gayet açıktır. Biz bu olayların tarihçilere bırakılması gerektiğini gerekirse uluslararası bilim adamlarının da içinde yer aldığı bir komisyon tarafından araştırılmasını savunuyoruz. Bu komisyonun ortaya koyduğu sonuçlara da herkesin saygı duyması gerektiğini savunuyoruz. Bu, Batı'nın da anlayabileceği dil de bir tavırdır. Maalesef buna rağmen birçok ülkede görüyoruz ki parlamentolar oradaki azınlıkların baskısı ve oradaki lobilerin baskısı sonucunda bu tür siyasi kararlar almaya devam ediyorlar. Almanya'da bunun son halkasıdır. Tabi ki yanlış bir karardır, tabi ki parlamentoların asli görevleriyle bağdaşmayan bir karardır. Ülke olarak buradaki tavrımızı belirlerken Almanya'nın geçmişteki katliamlarının göz önüne alınmasını talep ediyoruz. Dünyada en büyük katliamlar alman Nazileri yapmıştır. Kaldı ki Ermeniler 1915-1922 tarihleri arasında Ülkemizde 523.105 Masum Vatandaşlarımızı katledilmiştir.  Eğer Türkler katliam yapsaydı bu Gün Ermeni Milleti denilen bir millet yoktu. Alman parlamentosunun almış olduğu soy kirim tasarısı ile ilgili alınan kararı şiddet ve nefretle bir kez daha kınıyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın