KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2025 Perşembe
°C

'Söylenti' yoğunluğu devam ediyor

Geçtiğimiz aydan bu yana ortaya atılan 'Eski kimlikler Aralık'tan sonra kullanılmayacak' söylentisi yoğunluk oluşturmaya devam ederken, geçerliliğin 2023'e kadar devam edeceği uyarısı yenilendi

`Söylenti` yoğunluğu devam ediyor
17 ARALIK 2019 SALI 16:50
0
2617
1
AA aa

Ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Bingöl'de de ortaya atılan yeni kimlik söylentisi, Nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.

Bingöl Nüfus İl Müdürlüğü önünde sabahın erken saatlerinden itibaren kimlik değişimi için yoğun kalabalık oluşurken, yeni kimlik için ‘2020 son' söylentisine dair açıklama yapan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, şu ifadelere yer vermişti:

KİMLİK YENİLEME NE ZAMAN SON?

Kimliklerini henüz yenilemeyenler için son başvuru tarihi 2023 sonu son tarihtir, ehliyet için de 2020'nin sonuna kadar süre bulunuyor.

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal medyada 2020 yılında T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerinde yüksek artışlar olacağı, nüfus cüzdanı ve eski sürücü belgelerinin 2020 yılından itibaren geçerli olmayacağı, sürücü belgelerinin yenilenmesi için sağlık kurulu raporu isteneceği ve bu nedenle belgelerin değiştirilmesi gerektiği şeklinde asılsız haberler çıktığı anlaşılmıştır.

T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerinin her yıl olduğu gibi 2020 yılı içerisinde de yeniden değerleme oranında artış yapılarak güncelleneceği, halen kullanılmakta olan nüfus cüzdanlarının T.C. Kimlik Kartı alıncaya kadar geçerli olduğu, sürücü belgeleri için mevcut uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmadan yenileme işlemlerine devam edileceği, vatandaşlarımızın asılsız haberlere itibar etmemeleri.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53545)
17 Aralık 2019 Salı 22:52
O yoğunluğun hepsi ptt gişelerinden geçiyor.Onlarada yazık degılmi..
23.10.2025
00:11
Ormangören`den esnaf için yapılandırma çağrısı
Ormangören'den esnaf için yapılandırma çağrısı
Bingöl'de esnafların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, ekonomik zorluklar nedeniyle ayakta kalmakta zorlanan esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ormangören, 'Esnafın nefes alamadığı bir ekonomide üretim de istihdam da zayıflar. SGK ve vergi borçları makul taksitlerle yeniden yapılandırılmalı' dedi.
22.10.2025
23:33
Bingöl Dostlar Çay Evi`nden SMA`lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
Bingöl Dostlar Çay Evi'nden SMA'lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
'Bu sadece bir anne babanın evladı değil, tüm Bingöl'ün evladı' diyen Bulut ve Çığ; 'Biz bir günlük kazancımızı verdik; eğer her esnaf elini uzatırsa, Efrayim kısa sürede tedaviye kavuşabilir. Bingöl esnafı olarak birlik olalım, bu evdeki ışığı birlikte yakalım' diyerek çağrılarını dile getirdiler.
22.10.2025
20:35
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Belediyesi, Merkez Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümünü devralarak yenileme çalışmalarına başladı. Alana daha önce bulunmayan bayan ve engelli WC'ler ile modern ve erişilebilir bir yapıya kavuşturulacak. Tüm vatandaşlar bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanacak.
22.10.2025
20:30
Karlıova`da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
Karlıova'da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Karlıova'daki doğalgaz sorununu iki ayrı soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.
22.10.2025
19:41
Aile Yılında Şiddete Karşı Tek Ses: ŞÖNİM 1100 Kişiye Ulaştı
Aile Yılında Şiddete Karşı Tek Ses: ŞÖNİM 1100 Kişiye Ulaştı
Bingöl ŞÖNİM, 2025 yılı boyunca toplumun farklı kesimlerinden 1100 kişiye ulaşarak kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturdu. Dönmez: 'Bizim amacımız, iletişimi güçlendirmek, anlayışı derinleştirmek ve şiddetin hiçbir türüne sessiz kalmamaktır.'
22.10.2025
19:26
Bingöl`de Öğrencilere Kitap, Kırtasiye ve Giyim Hediyesi
Bingöl'de Öğrencilere Kitap, Kırtasiye ve Giyim Hediyesi
Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası, Bingöl'ün Karlıova ve Adaklı ilçelerinde öğrenim gören öğrencilere kitap, kırtasiye ve giyim desteğinde bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın