KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Soylu açıkladı: Ölü ele geçirildiler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Maçka'da teröristleri ihbar eden ve çıkan çatışmada hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbülün katillerinin öldürüldüğünü açıkladı. Bunlardan biri Bingöllü.

Soylu açıkladı: Ölü ele geçirildiler
15 TEMMUZ 2018 PAZAR 19:39
4
3574
2
AA aa

Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Eren Bülbül, ÅŸimdi rahat rahat ismini anabiliriz. O kalleÅŸler cehennemde sen cennettesin. Kahraman jandarmamızı kutluyorum. PKK'nın sözde Karadeniz lideri Zeynel kod adlı (Kırmızı liste) Mehmet Yakışır ile Sorej kod adlı Barış CoÅŸkun öldürüldü” ifadelerini kullandı.

Alınan bilgiye göre, gece GümüÅŸhane-Giresun hattı yaylalar bölgesinde Giresun ve GümüÅŸhane İl Jandarma komutanlıklarınca süren operasyonlar esnasında güvenlik güçleri PKK'lı bir grup teröristler ile sıcak temas saÄŸladı. ÜçtaÅŸ Köyüne baÄŸlı SarıtaÅŸ yaylası kırsalında saÄŸlanan temas sonrası ‘Kobra' diye tabir edilen zırhlı araç ile açılan ilk ateÅŸ sonucu iki PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen PKK'ların sözde Karadeniz lideri Zeynel kodlu telsizi kullanan 'Cudi Zaza' kod adlı Bingöllü Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan olduÄŸu belirlendi. Terörist grubun geçtiÄŸimiz yıl AÄŸustos ayında Trabzon'un Maçka ilçesinde Astsubay Ferhat Gedik ile Eren Bülbül'ü ÅŸehit edilmesi olayının ve geçtiÄŸimiz günlerde son olarak Giresun'un Güce ilçesi AÄŸaçbaşı Yaylası Kavaklıbel mevkiinde Uzman ÇavuÅŸ Ali Cevizci'yi ÅŸehit eden grup olduÄŸu öÄŸrenildi.

SON 10 YILDAKİ EYLEMLERDE HEP ONUN PARMAĞI VARDI

Etkisiz hale getirilen PKK'lılardan birinin bölge sorumlusu ve İçiÅŸleri Bakanlığında aranan teröristler listesinde 1 milyon liralık ödül ile ‘Kırmızı' listede aranan ‘Zeynel' kodlu telsizi kullanan ‘Cudi Zaza' kod adlı Mehmet Yakışır olduÄŸu tespit edildi.

Bölgede geçen 10 yılda bölgede yaÅŸanan tüm eylemlerin emrini veren terörist olarak bilinen Yakışır, son olarak Giresun'un Güce ilçesi AÄŸaçbaşı Yaylası Kavaklıbel mevkiinde Uzman ÇavuÅŸ Ali Cevizci'yi ÅŸehit etmiÅŸti.

Uzman ÇavuÅŸ Ali Cevizci'nin ÅŸehit edilmesinin ardından bölgede sıklaÅŸtırılan operasyonlarda telsiz kestirmesi alınan PKK'lılar üstleri ile girdikleri muharebede, "Bizi buradan biran evvel çıkartın" diyerek yalvarmıştı. Giresun, sınırından GümüÅŸhane sınırına geçerek Tunceli'ye geçmek isteyen grup Kürtün ilçesine baÄŸlı ÜçtaÅŸ Köyü SarıtaÅŸ yaylası kırsalında ilk önce fotokapanlara yakalandı. Alınan görüntünün ardından bölgede baÅŸlatılan operasyonlar sonucu askerin titiz takibi ile gece saatlerinde sıcak temas saÄŸlandı. PKK'lılara karşı açılan ilk ateÅŸte iki terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede bulunması muhtemel diÄŸer örgüt üyelerine yönelik operasyonlar ise GümüÅŸhane-Giresun kırsalında geniÅŸletilerek devam ederken, bölgede yeni kan izlerine rastlandığı öÄŸrenildi.

“2009'DA 9 ASKERİ ÅžEHİT ETMİŞTİ”

PKK'nın sözde Botan Eyalet Sorumlusu 'Cudi Zaza' kod isimli Bingöllü Mehmet Yakışır. PKK'nın 12 kiÅŸilik Karadeniz Açılım Grubu'nda bulunuyordu. Eylem dosyası kabarık olan PKK'lı Yakışır, Diyarbakır-Bingöl yolunda yapılan eylemleri organize eden isim olarak istihbarat raporlarına yansıdı. Cudi, Cesur ve ya Zaza kod isimlerini kullanan Bingöl Nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Yakışır ayrıca 2009 yılında Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü yakınlarında zırhlı askeri araca yönelik 100 kilo patlayıcı ile saldırı düzenleyip 9 askeri ÅŸehit eden PKK'lı teröristlerin başında olduÄŸu istihbarat raporlarına girmiÅŸti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30046)
17 Temmuz 2018 Salı 15:24
Bingolluleri hedefe mi koyuyorsunuz bakan bey! Nereli olursa olsun kime ne?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30023)
15 Temmuz 2018 Pazar 21:34
Çakkalın hükmü kurt ayağa kalkınca biter kolluk görevlilerimizin elleri dert görmesin
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın