KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Soyuluyoruz haberimiz yok

Elektriğin özelleştirilmesinden sonra vatandaşlara yansıtılan yüksek faturaların önü kesilemiyor. Bir vatandaşa gönderilen Ekim ayına ait faturada tüketim bedeli 61 TL iken, vergilerle birlikte 112 TL meblağ gösterildi. M.B , soyuluyoruz haberimiz yok diyerek duruma tepki gösterdi.

Soyuluyoruz haberimiz yok
25 KASIM 2011 CUMA 10:51
0
2002
3
AA aa

Elektrik faturalarına dağıtım sistem kullanım bedeli, iletişim sistem kullanım bedeli adı altında kesilen ek ücretlere yenileri ekleniyor. Aksa Fedaş'a devredilerek özelleştirilen enerji sektörüyle ilgili fatura sorunu giderek büyüyor. Geçtiğimiz aylarda da Bingöl'de elektrik faturalarının kabarık gelmesinden şikâyet eden vatandaşlar, yaklaşık olarak tüketim bedeli kadar vergi ödediklerini ifade ettiler.

Bingöl merkezde ikamet eden M.B isimli vatandaş, Ekim2011 dönemine ait elektrik faturasına 50 TL ek ücret eklendiğini ve tüketim bedeli 61 TL olan faturasının 112 TL'ye çıkarıldığını söyledi. Tükettikleri enerjinin birkaç katı kadar fatura ödediklerini ifade eden M.B, sayaç okuma bedeli ve onlarca gerekçeyle fazla para ödediklerini kaydetti. İlgililerin soruna çözüm bulmasını isteyen M.B, yasal bir düzenleme yapılmadan mağduriyetlerin süreceğine dikkat çekti.

Türkiye'de sadece elektrik faturalarından bu tür vergilerin alınmadığını belirten M.B,
su ve telefon faturalarında da bu tür vergilerin alındığını ifade ederek, “Her yanımız barajlarla dolu olmasına rağmen neden bu kadar pahalı elektrik kullanıyoruz. Kaçak elektriği engellemenin tek yolu ucuz elektrik satmaktır” dedi.

Ödemesini birkaç gün geciktirenlerin açma-kapama ve faiz bedeli ödemek zorunda kaldığını belirten M.B, “Tüketilen elektrik kadar kesinti ekleyen AKSA FEDAŞ, faturasını bir gün geciktiren vatandaşların elektriğini kesiyor. Üstüne birde 15 TL açma – kapama bedelini eklendiğinde vatandaşın cebinden çıkan paralarla oluşan rantın büyüklüğü göz önüne çıkıyor” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl şehrin ana trafosunun patlaması sonucu soğuk kış günlerinde kaş gün elektriksiz kaldığını vurgulayan M.B, “Trafonun yapılmasından sonra sık sık elektrik kesintileri meydana geliyor. Vatandaşların bir çok kaybı var. Evlerde bulunan birçok beyaz eşyanın yanmasına sebep oluyor. Elektrik kurumunun vatandaştan aldığı para ile vatandaşa sunduğu hizmet(sokak lambaları, aydınlatmalar) arasında dağlar kadar fark var” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
tahsin varol (@Misafir_7250)
26 Kasım 2011 Cumartesi 10:18
çok güzel bir yorum olmuş ama bu konuyla ilgilenecek bir yetkili varmı?????????
aktekin (@Misafir_7242)
26 Kasım 2011 Cumartesi 00:58
Hakkini aramayani soyarlar uyanik olun.Tek tek sikayetlerle bir yere varilamaz.Bu durumlarda
toplumun beraber tepki koymalidir.Hirsizlara ve soygunculara prim vermiyelim lütfen.
AYŞE (@Misafir_7239)
25 Kasım 2011 Cuma 12:19
KESİNLİKLE KATILIYORUM ÇOK FAZLA FATURALAR GELMEYE BAŞLADI KORİDOR FATURAMIZ 1 2 TL GELİRKEN GEÇEN AY 8 TL GELDİ VARSA BI DOLANDIRICILIK MUDAHALE EDİLMELİ HEMEN
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın