KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

'SÖZ KONUSU İDDİA DOĞRU DEĞİLDİR'

Bakan Yılmaz, Türkiye'de Dini Hayat Araştırması'nın Türkiye'de dini hayatı bütün çeşitliliği ile inceleyerek gündelik hayatta dinin hangi statü, sembol ve dillerde var olduğunu tespit etmek üzere TÜİK tarafından gerçekleştirilmiş bir çalışma olduğunu belirterek: “Fişleme ve kişilerin kimlik bilgilerinin kayıt altına alınmasını gerektiren bir çalışmayla uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır' dedi.

`SÖZ KONUSU İDDİA DOĞRU DEĞİLDİR`
18 OCAK 2014 CUMARTESİ 00:01
0
2778
0
AA aa

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, soru önergesinde, TÜİK'in 2013 yılı Tüketici Fiyatları Endeksini belirlemek için başlattığı anket çalışmasında, "kendinize hangi mezhebe ait hissediyorsunuz?" , "Alevi misiniz, Sünni misiniz?" şeklinde soruların yer aldığı iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Söz konusu iddia doğru değildir. Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ile Dini Hayat Araştırması tamamen birbirinden bağımsız amaç ve kriterlere göre hazırlanmış çalışmalar olup ortak bir zemini bulunmamaktadır" dedi.

TÜFE'nin temel amacının piyasada tüketime konu olan mal ve hizmetlerin fiyatlarındaki değişimi ölçerek enflasyon oranını hesaplama olduğuna işaret eden Kalkınma Bakanı: “Türkiye'de Dini Hayat Araştırması ise, anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığının yürütmekte olduğu hizmetlerinde verimliliği artırmak ve kuruluş amacına uygun hizmet üretilebilmek amacıyla hizmet alanları hakkında doğru ve nesnel bilgileri edinmek, hizmet alanlarının gerçekçi bir resmini çizmek, Türkiye'de dini hayatı bütün çeşitliliği ile inceleyerek gündelik hayatta dinin hangi statü, sembol ve dillerde var olduğunu tespit etmek üzere TÜİK tarafından gerçekleştirilmiş bir çalışmadır" açıklamasını yaptı.

"TÜFE İÇİN YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARDA DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İLE HERHANGİ BİR İŞBİRLİĞİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Kalkınma Bakanı, TÜFE için yürütülen çalışmalarda Diyanet İşleri Başkanlığı ile herhangi bir işbirliğinin söz konusu olmadığını belirterek: “Ancak, Türkiye'de Dini Hayat Araştırması, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜİK tarafından yapılan bir protokol çerçevesinde yapılmıştır" dedi.

“FİŞLEME VE KİŞİLERİN KİMLİK BİLGİLERİNİN KAYIT ALTINA ALINMASINI GEREKTİREN BİR ÇALIŞMAYLA UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ BULUNMAMAKTADIR"

Bu çalışmanın örnekleme yöntemi ile belirlenen 37 bin 624 hane ile anket yapılmak üzere planlandığını belirten Kalkınma Bakanı Yılmaz: “Fişleme ve kişilerin kimlik bilgilerinin kayıt altına alınmasını gerektiren bir çalışmayla uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Ayrıca bu araştırma, TÜİK'in diğer araştırmalarından farklı olarak gönüllülük esasına göre gerçekleştirilmiş olup, cevaplayıcının adı soyadı kesinlikle alınmamıştır. Gerçekleştirilen anketlerle ilgili her türlü kayıt ve doküman TÜİK'in gizlilik ilkelerine uygun olarak değerlendirilecektir" değerlendirmesini yaptı.

Kalkınma Bakanı, TÜFE ile soru önergesinde belirtilen soru örneklerinin hiç bir ilgisinin bulunmadığına dikkat çekti.

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NA ÖZEL BİR İŞLEM YAPILMAMAKTADIR"

TÜİK'de diğer kurumlarla bu tür çalışmaların örneklerinin mevcut olduğunu, Diyanet İşleri Başkanlığı'na özel bir işlem yapılmadığını kaydeden Kalkınma Bakanı, şunları ifade etti:

"Araştırma kapsamında sorulan sorular insanlar arasında din, ırk, soy, mezhep ayrımı yapmak için değil, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen hizmet alanları hakkında doğru ve nesnel bilgilerin edinilmesi amacıyla sorulmuştur. Araştırmanın uygulanması TÜİK'in diğer araştırmalarından farklı olarak gönüllülük esasına göre gerçekleştirilmiş olup, cevaplayıcının adı soyadı kesinlikle alınmamıştır."

Kalkınma Bakanı, söz konusu çalışmanın Diyanet İşleri Başkanlığının yürütmekte olduğu hizmetlerinde verimliliği artırmak ve kuruluş amacına uygun hizmet üretilebilmek amacıyla hizmet alanları hakkında doğru ve nesnel bilgileri edinmek amacıyla yapıldığını söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.08.2025
05:03
Bingöl`de hangi kurum hangi ihaleyi yapacak?
Bingöl'de hangi kurum hangi ihaleyi yapacak?
İlan portalından derlenen ihalelerin türleri, içerikleri ve tarihleri şöyle;
05.08.2025
05:02
Bingöl İŞKUR duyurdu! 400 geçici işçi alınacak
Bingöl İŞKUR duyurdu! 400 geçici işçi alınacak
Bugün itibariyle başlayan başvurular, 09 Ağustos'ta sona erecek. Katılımcılar, 12 Ağustos 2025 tarihinde yüzde 100 noter kurası ile belirlenecek. Katılımcılar, 6 ay süreyle Bingöl merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim Müdürlükleri emrinde istihdam edilecek. Hangi ilçede kaç kişi istihdam edilecek? İşte o detaylar…
05.08.2025
04:59
Bingöl`de yatırım yapana SGK ve kredi desteği
Bingöl'de yatırım yapana SGK ve kredi desteği
Bingöl'de çeşitli temaslarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır; 'Yeni modelimizdeki öncelikli yatırımlar kapsamında Bingöl'de yapılacak yatırımlarda istihdam edilecek çalışanların SGK işveren paylarını 12 yıl boyunca bakanlığımız karşılayacak. Yatırımın OSB'de olması halinde bu süreyi 14 yıl olarak uyguluyoruz. 10 yıl süreyle de çalışanlarımız için sigorta pirimi desteği sağlıyoruz' dedi.
05.08.2025
04:57
12Bingölspor`da kombine satışı başladı
12Bingölspor'da kombine satışı başladı
3. Lig temsilcimiz 12 Bingölspor'un 2025–2026 sezonu iç saha maçlarını kapsayan kombine bilet satışlarının başladı. VIP tribününe kombine sahibi olmayan giremeyecek. Misafir girişi için isim yazdırma uygulaması da yapılmayacak.
05.08.2025
04:56
Bingöl`de kadın hırsızlık şebekesi yakalandı!
Bingöl'de kadın hırsızlık şebekesi yakalandı!
Bingöl'de hırsızlık yapan 10 şüpheli polis ekipleri tarafından yapılan çalışma ile gözaltına alındı.
05.08.2025
04:52
Bingöl`de ihtiyaç sahiplerinin ‘Umut`u oluyorlar
Bingöl'de ihtiyaç sahiplerinin 'Umut'u oluyorlar
Burulday; 'Gayemiz dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu günlerde bu ağır yükü el ele gönül gönüle vererek mazlum kardeşlerimizin acılarını hafifletmek, dertlerine ortak olmak ve gülümsemelerine bir nebze de olsa iştirak etmektir. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın