KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Söz verdik, yapıyoruz

Bingöl'ün kanayan yarası olan 'Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçiriyor olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Arıkan, belediye binası ve askeri alanın dönüşümünü de tamamlamak üzere olduklarını vurguladı. Arıkan, altyapı ve üstyapı çalışmalarında da şahlanışın önümüzdeki süreçte yaşanacağının altını çizdi.

Söz verdik, yapıyoruz
21 EKİM 2020 ÇARŞAMBA 17:48
41
5654
22
AA aa

Kamudaki görevini sürdürürken siyaset atıldı. Kibirden uzak, hoşgörüsü ve mütevazılığı ile gönüllerde yer buldu ve ilk seçimde başarısını kanıtlayarak Bingöl Belediye Başkanı oldu. O, şehrin başkanı, gençliğin Erdal ağabeyi…

Başkanlık görevine başlar başlamaz bir yandan yarım kalan çalışmaları tamamlamaya odaklanırken, diğer yandan şehrin acil ihtiyaçlarını giderme çabasını yoğunlaştırdı. Bir ayağı Bingöl, diğer ayağı Ankara'da oldu. Çünkü en büyük hedefi, şehrin yıllardır kanayan yarası olarak öne konan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tamamlamak idi. Ve yoğun emeklerin neticesinde hedefine ulaştı. Kentsel Dönüşüm Projesi,  02 Ekim 2020 günü ihale edilerek yapımına başlanacak.

Ancak o, bunun yetinmiyor ve daha kalıcı projelere imza atmak için çabalıyor. Askeri alanın dönüşümü, belediye binasının yapımı, asfalt plentinin kurulumu, altyapı ve üstyapı çalışması ve dahası ile… Her fırsatta ziyaret ettiği esnaf ve vatandaşları dinleyerek talepleri birinci ağızdan dinliyor, yapılabilecek noktasında hızlı adımlar atarak çözüm geliştiriyor.

Bingöl'ün asıl değişimi aksi bir durum yaşanmaması durumunda 2021-2022 yıllarında yaşayacağını dile getiriyor ve devam eden projelerin tamamlanmasıyla halkın memnuniyetinin doruk noktaya ulaşacağına inanıyor.

Yapmacık bir siyasetten kaçınırken, doğru, dürüst ve gerçekçi bir duruşla şehrin yarınlarına güzel ve kalıcı dokunuşlar yapmak istiyor. Tüm çabasının neticesini ise şöyle özetliyor; “Görevler geçicidir. Güzel olan, halkın gönlünde ve hayır duasında ilelebet var olmaktır. Biz, eserlerimizle adımızdan söz ettirmek ve yıllar geçse de hayırla yad edilmek istiyoruz. Tüm çaba ve gayretimiz bundandır.”

Bu sözlerin sahibi Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ile Bingöl'ün bugünü ve yarınlarını konuştuk. İşte o röportajın öne çıkan konuları…

“EN ÖNEMLİ SEÇİM VAADİMİZDİ, HAMDOLSUN YAPIYORUZ”

Sayın Başkan, öncelikle uzun süredir üzerinde çalıştığınız Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile başlayalım. Neler yaşandı, neticeye ulaşmanızdaki etmenler nelerdir?

Malumunuz, 2013 yılında 15,1 hektarlık alan kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş, 2016 yılında ise 923 hak sahibine ait 856 bağımsız bölümün yıkılmıştı ancak hedeflenen çalışmalara başlanamamıştı.

2019 mahalli idareler seçiminde ziyaret ettiğimiz halkımızın ve özellikle hak sahiplerinin yoğun bir beklentisi oluşmuştu. Bizler de bu sorunu çözmek için var gücümüzle çalışacağımızın sözünü vermiştik. Seçim sonrası ilk işimiz Kentsel Dönüşüm Projesi'ne odaklanmak oldu. Yapılanları gözden geçirip yeni bir yol haritası çizdik ve çalışmalarımızı başlattık. Bir yılı aşkın bir süre boyunca tabiri yerindeyse bir ayağımız Bingöl'de, diğer ayağımız Ankara'da idi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek ile sürekli koordinasyon halinde olduk ve birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda sıkı bir mesai harcadık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Bingöl'e geldi ve hak sahipleriyle bizzat görüşerek çözüm noktasında her türlü taahhüdü vererek hedefimize ilerleyişimizde bizlere güç kattı.

Sıradan evler yapmak yerine gerçekten şehrin sosyolojisine ve mimarisine uygun, kullanışlı, güzel evler yapılması için birçok proje üzerinde çalıştık ve çok şükür hedefimize ulaştık. Proje kapsamında gerçekleştirilecek ‘1172 konut ve 196 işyeri inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapım işi' ihalesi TOKİ Başkanlığı'nca 2 Ekim 2020 Cuma günü 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yapılacak ve aksilik olmaması durumunda ay sonuna kadar da sözleşme imzalanıp yer teslimi yapılacak. Amacımız, bu yıl temel kazılarını yaparak 2021 ilkbahar itibariyle binaların yükselişine tanıklık etmektir.

600 takvim gününde tamamlanarak hayata geçirilecek olan proje kapsamında modern ve son derece kullanışlı 123 metrekare ile 150 metrekare olmak üzere iki tip konut inşa edilecek. 196 adet de işyeri yapılarak önemli bir ticari alan oluşturulacak.

Bu projemizi hayata geçireceğimiz için Allah'a hamd ediyoruz. İnşallah bu projemizle birlikte yine önemli seçim vaatlerimizden olan askeri alanın dönüşümünü tamamlayıp Belediye Binamızı da hizmete açarak kurumsal açıdan yaşanan dağınıklığı da gidermiş olacağız.

Bu güzel gelişmelerin yaşanmasında katkısını esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek'e, Valimiz Sayın Kadir Ekinci'ye, TOKİ Başkanımız Ömer Bulut'a, çok kıymetli bürokratlarımıza, büyük bir inanç ve anlayışla bizlerden desteklerini esirgemeyen hak sahiplerimize, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz ekibine, bu süreçte samimi katkılarıyla yanımızda olan dostlarımıza ve projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Devletimizin gücü ve hak sahiplerimizin sabır ve desteğiyle projemizi hayata geçireceğiz ve kentsel dönüşüm sorununu ilimizin gündeminden düşürerek hak sahiplerimizin beklentilerini karşılamış olacağız. Yeni sürecin ilimize ve hak sahiplerimize hayırlı olmasını diliyorum

Başkan Arıkan, göreve geldiği 01 Nisan 2019'dan bugüne  yaptıkları hizmetleri ve hazırlıkları süren projeleri ise şöyle özetledi;

Altyapı hizmetleri

Daha güçlü altyapı hizmetleri kapsamında ilimizde yağmur suyu ve olası sel baskınlarının önüne geçmek için yağmursuyu drenaj hatları ile ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni kanalizasyon hatları oluşturuyoruz.

Bu kapsamda; 1 Milyon 750 Bin TL yatırım bütçesiyle toplam 7 Bin metre uzunluğa sahip yağmur suyu ve kanalizasyon hattı oluşturuldu. Yollara 160 adet yağmursuyu ızgaraları yerleştirildi. Altyapı hizmetlerinden dolayı tahrip olan yollarda 17 bin metrekare kilitli parke taşı tamirat çalışması yapıldı.

Üstyapı Çalışmaları

18 aylık hizmet sürecimizde ilimize; 96 Bin metrekare asfalt; 95 Bin metrekare kilitli parke taşı hizmetiyle 8 Milyon 500 Bin TL yatırım gerçekleştirdik.

Kültür Kavşağı ile Kurtuluş Caddemizi 5 ila 12 metre aralığında genişleyerek, araç ve yaya trafiğini büyük oranda rahatlattık. Yine Kültür Mahallesi ile İnalı Mahallesi bağlantı yolu sağlayan yeni imar yolu açtık. Kısa ve orta vade yatırım planlarımızla ilimizde ihtiyaç duyulan tüm yollarımızda genişletme çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız desteğiyle kendi asfalt plendimizi kuracağız, böylece hem daha hızlı asfalt üreteceğiz, hem de yollarımızı kaliteli asfaltla buluşturacağız.

Belediye Hizmet Binası

Seçim vaatlerimiz arasında yer alan ve ilk işimiz dediğimiz yeni belediye hizmet binamızın yapım çalışması devam ediyor. 23 bin 400 metrekare inşaat alanı, 6 bin 800 metrekare bina alanına sahip 41 Milyon TL yatırım bütçeli yeni hizmet binamız, yüzde 40 oranında tamamlandı. Hedefimiz, 2021 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmaktır.

Askeri Tesisler

Milli Savunma Bakanlığımız ile yaptığımız 35 bin metrekarelik askeri alanın devri protokolü kapsamında; 18 Milyon 700 Bin TL yatırım tutarlı 104 ünitelik lojman, kantin, ısı merkezini yüzde 50 oranında tamamladık.

 

 

Peyzaj Çalışmaları

 ‘Daha yeşil Bir Bingöl' sloganıyla hareket ettiğimiz peyzaj çalışmaları kapsamında bu yıl kendi seramızda ürettiğimiz değişik türden 150 bin bitki ile 5 bin fidanı toprakla buluşturduk. Çapakçur Viyadüğü başta olmak üzere kavşak ve orta refüjlerimizi çiçeklerle süsledik.

Park onarım çalışmaları

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz mobil ekiplerle tüm parklarımızı onarıyor, sağlıklı ve kullanışlı hale getiriyoruz. Yine ihtiyaç duyulan mahallelerimizde yeni parklar inşa etmek için çalışıyoruz. Bu hususta beklentimiz, parklarımızın korunması ve temiz tutulmasıdır. 

Mesire alanları

Vatandaşlarımızın aileleriyle güven içinde zaman geçirebilmelerini sağlamak için yeni mesire alanları inşa ediyoruz. Bu kapsamda; içerisinde birçok sosyal etkinliğin yapılabileceği DSİ Parkı, Gülbahar Barajı ve Şeyh Ahmet tepesini mesire alanı olarak düzenleyerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Çapakçur Viyadüğü

İlimizin iki yakasını birleştiren kentin gerdanlığı olma özelliği taşıyan viyadüğümüzün girişlerinde kent estetiğine uygun çalışmalar yürütüyoruz. Tabiri caizse ot bitmek, kuru ve atıl durumdaki viyadük girişlerinde peyzaj ve mimari çalışmalar yaparak, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Çapakçur Vadisi Sosyal Gelişim Projesi

Toplamda 235 hektarlık alana sahip olan vadimizi etap etap dönüştürmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızın desteğiyle başladığımız kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla ilk etabımızı hayata geçireceğiz.

Yeni Atıksu Arıtma Tesisi

Gelişin ve yeni yaşam alanları, artan nüfusla birlikte her geçen gün büyüyen ilimizin ihtiyacını karşılamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle yeni atık su arıtma tesisi inşa edeceğiz.

2003 yılında beri 16 bin metreküp olarak hizmet veren mevcut atık su arıtma tesisimizi de yeni inşa edeceğiz arıtma tesisiyle entegre edeceğiz.

Engelsiz Yaşam Merkezi

Engelli kardeşlerimizin yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmak için 2 Milyon 800 Bin TL yatırım ile 1. 900 metrekarelik alan üzerine inşa ettiğimiz 5 katlı yaşam merkezimiz tamamlanmış olup, geçici kabulü yapılmıştır.

Kent Meydanı

Valilik binamızın tamamlanmasıyla boşalacak olan mevcut Hükümet Konağı ile Eski İl Özel İdaresi alanımızı altı kısmını otopark, üstünü de kent meydanı olarak planlayacağız. Bu projemizle hem ilimizin ilk kent meydanını inşa etmiş olacağız hem de otopark sorununu büyük oranda çözmüş olacağız. 

 

Kaynak: Detay Dergisi

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63626)
22 Ekim 2020 Perşembe 15:03
sayın baskanım özel otobusleri halka bela etiniz engeliler bindiğinde soforler ters ters bakıyor ne olacak bu belediyenin halı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63643)
23 Ekim 2020 Cuma 08:47
@Misafir Kullanıcı kardeşim başkan napsın engellilerde bir zahmet akülü arabasıyla gitsin yani hatta o arbalara iki kişide binebiliyor.her engelli bir kişi bindirse arabasına sorun kalmaz yani
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63625)
22 Ekim 2020 Perşembe 15:01
20 yıldır çabakçur deresi ihale edileecek diyorsunuz halede ihale edilecek bingöl hakıyla dalgamı geciyorsunuz ve hiç bir çalışma göremiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63624)
22 Ekim 2020 Perşembe 14:57
kiralar ne olacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63623)
22 Ekim 2020 Perşembe 14:18
genc caddesi arac yolu oldukca geniş, yol biraz daraltilarak yaya kaldirimi genişletilebilinir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63622)
22 Ekim 2020 Perşembe 13:48
Slm öncelikle bir bingöllü olarak hak otobüslerin bu yapmış olduklar utanç verici kararı alıp aktarmayı kaldırmışlar hatlarla günde en az 8tl halk otobüslerine vermem gerekiyor. Bu durumda belediye halk otobüslerini alıp bir an evvel halkın hizmetine sunabilir ve belediyeyede bütçe olmuş olur.hem vadandasa hizmet olur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63621)
22 Ekim 2020 Perşembe 13:13
Başkan 10 yıldır güya özellikle bakan ve siyasetçilerin dediği şey hükmet konağı altı otopark üstü kent meydanı artık olsun lütfen yine eski il özel idare binasının da acilen otopark olması gereken bir acil ihtiyaçtır çarşı esnafı otopark sorunu yüzünden iş yapamaz hale geldi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63618)
22 Ekim 2020 Perşembe 11:49
söz verdiniz yapıyorsunuz tebrikler. Belediyeye aldığınız ve halen alacağınız birilerinin yakınlarını içinde söz vermiştiniz ve aldınız tebrik ediyorum. Buna çıt çıkarmayıp oturan hdp ve mhp gruna yazıklar olsun diyorum. hepiniz menfaatiniz için ordasınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63615)
22 Ekim 2020 Perşembe 10:53
Kiralar ne oldu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63612)
22 Ekim 2020 Perşembe 10:23
Sayın başkan yeraltı çarşı esnafları olarak 15 yıldır tapu sorunumuz çözülemedi. ?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63608)
22 Ekim 2020 Perşembe 09:02
5 yıldır insanları mağdur ettiniz bir zahmet daha yapın
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın