KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Aralık 2025 Cuma
°C

Sözen Çağrıda Bulundu!

PKK'ya karşı bölge halkının tepkisiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sözen, çağrıda bulundu; Bölgede yaşayan Kürt kökenli, Zaza kökenli vatandaşlar neden susuyoruz, neden sesimizi çıkarmıyoruz, neden sokaklara dökülüp tepkimizi göstermiyoruz?

Sözen Çağrıda Bulundu!
29 HAZİRAN 2018 CUMA 00:56
22
3193
8
AA aa

Cumhurbaşkanlığı ve 27'inci dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde Mevlüt Bengi adlı vatandaşın PKK tarafından öldürüldüğünü iddia eden Sözen, yazılı açıklama yaparak yaşanan olayı kınadığını açıkladı.

Sözen; “Bu olay PKK terör örgütünün bölge halkına yönelik, Kürt halkına yönelik yaptığı ne ilk, ne de son saldırıdır. PKK terör örgütü her gün hain, alçak saldırılarına yenilerini eklerken biz bölgede yaşayan Kürt kökenli, Zaza kökenli vatandaşlar neden susuyoruz, neden sesimizi çıkarmıyoruz, neden sokaklara dökülüp tepkimizi göstermiyoruz, neden? PKK terör örgütü haindir, alçaktır, kalleştir, şerefsizdir demiyoruz? Tek suçları çalışıp evine, ailesine ekmek götürmek olan sivil, savunmasız on binlerce vatandaşımız PKK tarafından katledilirken o gün sesimizi çıkarmış olsaydık, o gün PKK'ya tepki göstermiş olsaydık, o gün PKK'ya lanet okusaydık, bugün bu yeni ölümler, yeni katliamlar, yeni haince ve alçakça saldırılar yapılmamış olacaktı” dedi.

“SESSİZ KALMAYALIM”

PKK'lıların özellikle Kürt kökenli bölgelerde yakıp yıktığının altını çizen Sözen; “Biz Kürt kökenli vatandaşlar, biz Zaza kökenli vatandaşlar cesaretimizle, cesur ve dik duruşumuzla biliniyoruz. Böyle bilinmemize rağmen neden susuyoruz, kimden korkuyoruz? Ey Kürt kardeşlerim, Ey Zaza kardeşlerim, abilerim, ablalarım, bacılarım; PKK tarafından öldürülen bizler, hain kalleş ve alçakça katledilen bizler, ekmeği zorla elinden alınan bizler, arabası yakılan bizler, kendisine gelen hizmetleri engellenen bizler, zorla haraç alınan bizler, evleri yakılan yıkılan talan edilen bizler, kapılarında çukurlar, hendekler açılan bizler, okulları yakılan, öğretmenleri katledilen bizler, çocuklarının geleceği ellerinden alınan, cahil bırakılan bizler, sağlık ocakları yakılan, doktorları öldürülenler bizler, yollarına mayın döşenenler bizler, çocukları zorla dağa götürülenler bizler, direklere bağlanıp öldürülenler bizler, özgür iradelerine ipotek konulanlar bizler, bağını bahçesini tarlasının sürülmesine izin verilmeyen bizler, onuru, şerefi, namusu ayaklar altına alınıp çiğnenenler bizler. Soruyorum Kürt kardeşlerime, soruyorum Zaza kardeşlerime bütün bu çilelere, bu işkencelere maruz bırakılmış bizler neden susuyoruz, neden sesimizi çıkarmıyoruz, neden tepkimizi göstermiyoruz, neden yeter artık, edi bese, hın bes demiyoruz, kimden korkuyoruz, kaybedecek neyimiz kaldı, daha ne kadar bu haince alçakça kalleşçe yapılan saldırılara sessiz kalacağız, bu ölümleri daha ne kadar seyrederek duracağız, Yoksa sıranın bize gelmesini mi bekleyeceğiz, Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı diyeceğiz? Ayıptır, yazıktır, günahtır bu tepkisizlik, bu sessizlik, bu PKK terör örgütüne teslimiyetçilik biz Kürtlere, biz Zazalara asla yakışmamaktadır” diye konuştu.

“ALÇAKLARA KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTELİM”

“Gün birlik günüdür, gün beraberlik günüdür” diyen Sözen, birlik beraberlik çağrısında bulunarak;

“Ey Kürt kardeşim, Ey Zaza kardeşim,  gelin bu hainlere, bu Alçaklara karşı sesimizi yükseltelim, tepkimizi gösterelim, sessiz kalmayalım, bunlara hak ettiği şekilde cevap verelim, bunların anlayacağı dilden konuşalım. Sessiz kalırsak, tepkisiz kalırsak bu zulümlere, bu işkencelere, bu haksızlıklara maruz kalmaya devam edeceğiz ve her gün göz göre göre tek tek haince kalleşçe öldürüleceğiz. Gün birlik günüdür, gün beraberlik günüdür, gün kardeşlik günüdür, gün bu hainlere, bu alçaklara ve bunlara destek verenlere karşı dik durma günüdür, sesini yükseltme günüdür. Ben bu bağlamda bütün Kürt kardeşlerimi, bütün Zaza kardeşlerimi, bölgede yaşayan bütün vatandaşlarımızı PKK terör örgütüne, onlara destek verenlere, onların siyasi uzantılarına karşı seslerini yükseltmeye ve tepki göstermeye davet ediyorum. PKK terör örgütüyle sadece askerin, polisin ve korucunun mücadele etmesini beklemek yanlıştır. Biz bölge halkı olarak elimizi taşın altına sokmazsak, PKK terör örgütü ile mücadele etmezsek, onlara karşı sesimizi yükseltmesek, onlara karşı dik duruş göstermezsek, daha çok uzun zaman PKK terör örgütü ile yaşamak, onların işkencelerine maruz kalmak zorunda kalacağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29560)
29 Haziran 2018 Cuma 22:51
Okeye dördüncü diye almıyoduk adam 24 saat pkk teröründen yararlanıp buraya kadar gelebildiyse kimse umudunu kaybetmesin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29556)
29 Haziran 2018 Cuma 19:24
ZİYA yı ,HER ZAMAN GÖRMEK ZORUNDAMIYIM.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29530)
29 Haziran 2018 Cuma 11:51
Pkkyı sevmem ve desteklemem mümkün değildir. Ama senide pkkyı sevmediğim gibi sevmiyorum. Bu tarz açıklamaları sen yapma konuşma antipatik bir insansın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29526)
29 Haziran 2018 Cuma 10:35
bu adamin profili ne ki haber yapiyorsunuz haberi kimse istemezken surekli gundeminzde tutma israri nedir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29509)
29 Haziran 2018 Cuma 02:14
Bu adamı susturun allah aşkına..
Cehalet akıyor sözlerinden. Boyle insanların muşavir olabildiği bir ülkede herkes herşey olabilir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29508)
29 Haziran 2018 Cuma 01:30
Sokak cigirtkanligi yaparak ortaligi karistirmayin. Milletin huzurunu bozmayin ankardana
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29507)
29 Haziran 2018 Cuma 01:16
Çok dogru buluyorum.Allah seni basimizdan eksik etmesin
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi`nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
25.12.2025
18:40
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir adet tabanca ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın