KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ocak 2026 Perşembe
°C

Sözen, federasyon başkanı seçildi

Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanlık seçimi yapıldı. Ziya Sözen, 22 delegenin katıldığı seçimde oy çokluğuyla başkan seçildi. Korucu haklarına dikkat çeken Sözen, devletin, korucuları sigortasız çalıştırmakla suç işlediğini söyledi.

Sözen, federasyon başkanı seçildi
03 NİSAN 2013 ÇARŞAMBA 08:54
0
2673
3
AA aa

Merkezi Bingöl'de bulunan Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu'nun ilk olağan genel kurul toplantısı, Karabulut İş Hanında bulunan federasyon merkezinde gerçekleştirildi. 25 delegeden 22'sinin katılımıyla yapılan genel kurulda iki isim başkanlık için yarıştı. Yapılan oylama sonucu 17 oy alan Ziya Sözen, federasyon başkanlığı görevine seçildi.

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

Federasyon başkanlığına seçilen Ziya Sözen: “Seçimin ilimize, bölgemize, köy korucularımıza, şehit ailelerimize ve gazilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yönetim kurulu olarak bütün mesaimizi köy korucularımızın, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin haklarını savunmak için kullanacağız. Bingöl'deki derneklerle birlikte hareket ederek bu federasyonu kurduk. Çünkü birlikten güç ve kuvvet doğacağını çok iyi biliyoruz” dedi.

“DEVLET, KORUCULARI SİGORTASIZ ÇALIŞİTIRMAKLA SUÇ İŞLİYOR”

Türkiye'de birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyen korucuların her zaman ezildiğini söyleyen Sözen, dünyada korucular kadar ezilen ikinci bir camianın olmadığını ifade etti.

Sözen: “Korucularımız, TSK ve Emniyet mensuplarından sonra en büyük üçüncü silahlı güçtür. 1986 yılından bu yana silahlı bir işte çalıştırılmalarına rağmen sigortasız çalıştırılmalarını asla kabul etmiyoruz. Devletimiz köy korucularını sigortasız çalıştırarak suç işlemektedir. Bu yanlış yoldan dönülmediği takdirde yasalar, kanunlar ve kurallar çerçevesinde hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Türkiye'de sayıları 70 bini bulan bu kahraman camianın bu kadar suiistimal edilmesini asla kabullenemeyiz. Köy korucularımızın birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde beraber hareket etmeye davet ediyoruz. Bu birliktelik ve kardeşlik sağlandığı takdirde yapamayacağımız, beceremeyeceğimiz hiç bir iş kalmaz. Federasyonumuzda ‘ben' olmayacaktır. Hep 'biz' duygusu içerisinde hareket edeceğiz. Federasyonumuz siyaset üstü bir kurum halinde davranarak illegaliteyi savunan partiler dışında bütün siyasi partilere eşit mesafede olacaktır. Federasyonumuzun amacı, bağlı üyelerin hakkını hukukunu savunmak olacaktır” şeklinde konuştu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
AHMET KAÇAR (@Misafir_12938)
03 Nisan 2013 Çarşamba 20:30
ziya sözen öncelikle şehit ailelerine söz verdiği halde yapmadıklarını bir yapsında ondan sonra tekrar gündeme çıksı..
erçin yılmaz (@Misafir_12937)
03 Nisan 2013 Çarşamba 18:54
biz hep bu tür hulafelerle uyutulduk ve uyutulmaya devam ediliyoruz.... geçenlerde bi yerde oturuyorduk ziya yener de arka masada oturuyordu. başbakan gündemi açıldı ağza alınmayacak küfürler saçtı. bun tür adamlar başkanlık yapıyor hatırlatırım. geçen yazın ziya sözer le görüşmek için bi yaşlı amca geldi 1 saat o güneşin altında bekledi. bi arkadaş gidip ziya sözer e sizi bekliyor amca dedi ve sözer beklesin işi ne diye cevap verdi. tekrar hatırlatırım bu tür adamlar başkanlık yapıyor. bu uyutulma değilde nedir...
serdar yılmaz (@Misafir_12932)
03 Nisan 2013 Çarşamba 15:06
Ben soruyorum size ey korucular bundan bir kaç yıl evel dernek başkanı sayın YENER i Ankaraya siz gönderdiniz. Nedemişti bi hatırlayın başörtüsü meselesi vardı gündemde ''Bizim öncelikli görevimiz başörtü değil korucuların sosyal haklarıdır.''demişti ne isTEDİĞİNİZİ öncelikle bilmeniz gerekiyor ..Devlet kayıp dışı istihdam ile uğraşırken diyer taraftan sigortasız işçi çalıştırıyor elbete suçtur hakınızı arayın diyecem ama malesef terör bitti bitecek inşallah siz bundan sonra bence sonrasını düşünün silahlarınız alınsa %90 ı açlıktan ölür.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
22.01.2026
11:22
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dondurucu soğukların etkili olduğu Bingöl için yoğun kar uyarısında bulundu.
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
21.01.2026
13:40
Bingöl`de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının durmasının ardından kent genelinde ekipler, kar temizleme çalışmalarını hızlandırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın