KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Sözen güven tazeledi

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu 4. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Ziya Sözen, güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi.

Sözen güven tazeledi
05 EYLÜL 2021 PAZAR 19:25
22
1817
4
AA aa

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu 4. olağan Kongresi Van'da yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program divan heyetinin oluşumu ile devam etti. Tek liste ile gerçekleşen kongrede mevcut başkan Ziya Sözen, güven tazeleyerek tekrar başkan seçilmiş oldu. Düzenlenen kongreye, Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van İl Başkanı Salih Güngöralp, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ayhan Kahraman, Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Hatay, Siirt, Şırnak, Erzurum, korucu federasyon ve dernek temsilcileri ve korucular katıldı.

Programda Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ayhan Kahraman'nın selamla konuşmasının ardından kürsüye çıkan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, terör başta olmak üzere birçok konuya değindi. Konfederasyon olarak 3 yılda bir olağan kongrelerini Doğu, Güney Doğunun farklı illerinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Sözen, “Hem arkadaşlarımızı Ankara'ya çağırıp yormamak adına, hem de korucu arkadaşlarımız Doğu ve Güneydoğu'nun 26 farklı ilinde mücadele ettikleri için burada da teröre karşı dik bir duruş sergilemek adına kongrelerimizi de burada yapıyoruz. Bu anlamda da dördüncü olağan kongremizi Van'da gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı Van federasyon başkanımız aynı zamanda şehit çocuğu olan Ayhan Kahraman başkanımıza ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“Güvenlik korucuları terör örgütünün sebebi değil sonucu olarak ortaya çıkmış bir sistemdir”

“Güvenlik korucuları terör örgütünün sebebi değil sonucu olarak ortaya çıkmış bir sistemdir” diyen Sözen, “80'li yıllarda terör örgütleri bizleri rahatsız etmeseydi, köylerimizi basıp vatandaşlarımızın huzur ve asayişi bozmamış olsaydı, vatandaşlarımızın aşını, ekmeğini, zorla elinden almamış olsaydı, hanelerimize tecavüz etmemiş olsaydı demokratik ortamlarda böyle bir sisteme de ihtiyaç duyulmazdı. Ama hepimiz bu bölgede yaşıyoruz. Teröristler köylerimizi bastılar, ekmeğimizi elimizden aldılar, bizi rahatsız ettiler, huzursuz ettiler. En son hepimizin yaşama sebebi olan ırzımıza, namusumuza kadar dil uzatma cüretini gösterdiler. Böyle bir ortamda her zaman dediğim gibi ya biz devletimizden yana yer alacağız, ya da bu eşkiyalara teslim olmuş olacaktık. Allah razı olsun ki o gün hiçbir şekilde hiçbir maddi beklenti içerisine girmeden güvenlik korucularımız devletimizin emrinde yeri aldılar. Köylerimizde, mezarlarımızda Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdılar. Ezanımızın susturulmasına izin vermediler. Onur, şerefimizi ve namusumuzun çiğnenmesine asla seyirci olmadılar” dedi.

“36 yılda bin 800 şehit verdik, 3 binin üzerinde gazimiz var”

Sözen, “1985 yılından bu yana sürdürülen mücadelede bin 800 şehidimiz, 3 binin üzerinde gazi olma pahasına biz hiçbir şekilde teröre boyun eğmedik, dik durduk. Bundan sonra da Allah'ın izniyle İçişleri bakanımızın, Cumhurbaşkanımızın defaatle dile getirdiği gibi son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, dağlarımızda huzur ve güven sağlanıncaya kadar vatandaşımız bu günlerde olduğu gibi şehir merkezlerinde rahat gece 12.00-01.00'lere kadar bütün faaliyetlerini gerçekleştirene kadar biz bu haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. O anlamda şimdiye kadar bu mücadelede emek veren bütün emeklisinden gönüllüsüne kadar çalışan bütün korucularımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum, şükranlarımı arz ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85264)
07 Eylül 2021 Salı 00:28
Ben korucu değilim ama korucuların yerinde olsam bu adamın heykelini dikerdim. Koruculara tabanca verilmezdi, sigorta hakları yoktu, ek ödeme yoktu. Ziya başkan hepsini yaptırdı. Onun için heykel şart.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85236)
06 Eylül 2021 Pazartesi 14:15
Ziya Başkan gelecek dertler bitecek En büyük ZİYA Başka büyük yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85202)
05 Eylül 2021 Pazar 20:23
Ya siyaset yap ya ticaret yap yada kulüp başkanlığı yap artık ne iş yaptığını anlayalım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85201)
05 Eylül 2021 Pazar 20:15
Ne yapsa boş samimiyet yok
21.02.2026
03:20
PFDK`nın Kararı Tahkim`den Döndü! 12 Bingölspor Seyircisine Kavuşuyor
PFDK'nın Kararı Tahkim'den Döndü! 12 Bingölspor Seyircisine Kavuşuyor
PFDK'nın 12Bingölspor hakkında verdiği 2 maçlık seyircisiz oynama cezası Tahkim'de 1'e indirildi. Lider 12 Bingölspor, bugünkü Kırşehirspor karşılaşmasına taraftar desteğiyle çıkacak.
21.02.2026
03:19
Bingöllü arıcıların umutları suya gömüldü!
Bingöllü arıcıların umutları suya gömüldü!
Adana Seyhan Barajı'nda kapakların açılması sonrası baraj havzasında su seviyesi kısa sürede yükseldi, kışlatma için bölgede bulunan Bingöllü arıcıların çok sayıda kovanı sular altında kaldı.
21.02.2026
03:13
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bu eserler millete miras kalacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Görevler geçici' vurgusuyla kamu makamlarının emanet olduğunu belirterek, inşa edilen eserlerin ve yatırımların ise millete kalıcı bir miras olarak bırakıldığını söyledi.
21.02.2026
03:12
Bingöl`de aranan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl jandarma ekiplerince yapılan bir haftalık çalışmada, aranan 6 şüpheli yakalandı.
21.02.2026
03:00
Sahur sofrasında ihbar geldi, itfaiye göreve koştu
Sahur sofrasında ihbar geldi, itfaiye göreve koştu
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, sahur sofrasında gelen ihbara koştu. İtfaiye personeli; 'Saatler sonra iftar açtığımız da oldu. Ama biz bunlara bakmıyoruz. 7-24 vatandaşın hizmetindeyiz' dedi.
21.02.2026
02:36
AK Gençlik Ramazan boyunca sahada olacak
AK Gençlik Ramazan boyunca sahada olacak
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları, Ramazan ayı boyunca Bingöl'ün farklı noktalarında düzenleyeceği 'İftara 5 Kala' programları, teravih sonrası ikramlar ve Genç Nokta buluşmalarıyla vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın