KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Sözen: korucular mağdur edildi

HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken’in “çözüm sürecinde koruculuk kalkmadıkça normalleşmeyi konuşamayız” açıklamalarına cevap veren Sözen: “korucularımızı suç makinası, derin yapı, çözüm süreci önündeki engel olarak göstermiş ve camiamıza yönelik çok ağır ithamlarda bulunmuştur. Korucular mağdur edilmiştir” dedi.

Sözen: korucular mağdur edildi
01 EYLÜL 2014 PAZARTESİ 23:36
0
2329
0
AA aa

Anadolu Köy Korucuları ve şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Baluken'in basına yansıyan açıklamasında kullandığı verilerin resmi olmadığını ifade ederek: “Sadece kendisinin koruculara ve koruculuk sistemine bakışı konusundaki temennileridir. 30 yıldır tehditlere boyun eğmeyen milli ve manevi değerlerine sahip çıkan camiamız bin 658 şehit vermiş binlerce gazi vermiştir. Korucularımız gece gündüz kar kış yağmur çamur demeden fedakârca çalışmışlardır” diye konuştu.

Korucuların Doğu ve Güneydoğuda devletin sigortası konumunda olduğunu ifade eden Sözen: “ Dağda BTÖ mensuplarına karşı verdiğimiz mücadeleyi, şehir ve ilçe merkezlerinde kurduğumuz sivil toplum örgütleriyle BTÖ mensuplarının siyasi uzantılarına karşı vermekteyiz. Bugün Doğu ve Güneydoğuda BDP ve HDP'nin Ak Partinin gerisinde yer almasının yegâne sebebi koruculuk sistemidir. BDP ve HDP'nin koruculuk sistemine karşı rahatsızlığı buradan kaynaklanmaktadır. Ama maalesef bu fedakârlığı yapan camiamıza Devletimiz tarafından sosyal ve ekonomik yönden hak ettiği değer verilmemektedir. Baluken'in koruculuk kendiliğinden çözülüyor demesinin arkasında korucularımızın sosyal ve ekonomik haklarını vermeyen devlete olan küskünlüğünden kaynaklanıyor. Yoksa kimse geçmişinden pişmanlık duyup BTÖ veya onların siyasi uzantılarının saflarına katılmıyor. Konfederasyon olarak devletin, halkın can ve mal güvenliğini korumak ve kollamak için koruculuk sistemi veya buna benzer sistemlere ihtiyaç duymaması gerektiğini biz de savunuyoruz. Âmâ seksenli yıllarda doksanlı yıllarda devlet kendi vatandaşının canını malını korumada yetersiz kalmıştır. Böyle bir ortamda halkımız elbette kendi canını korumak zorundadır” açıklamasında bulundu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın