Sözen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AYM arasında yaşanan tartışmaya dahil olarak, 'Amasız, fakatsız, lakinsiz, bakanımız Süleyman Soylu'nun yanındayız. Çünkü bakanımız, şehitlerimizin gazilerimizin en büyük destekçisi ve terör örgütlerinin en büyük düşmanıdır' dedi.
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, bakan Soylu ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan arasındaki tartışmaya dahil oldu. Sözen, şehit aileleri ve gazileri olarak AYM ile Süleyman Soylu arasında yaşanan tartışmalarda amasız, fakatsız, lakinsiz Bakan Soylu'nun yanında olduklarını söyledi. Bakan Soylu'nun şehitlerin ve gazilerin en büyük destekçisi ve terör örgütlerinin en büyük düşmanı olduğunu belirten Sözen, “Bakanımız Süleyman Soylu, şehitlerimize gazilerimize kurşun sıkan teröristleri etkisiz hale getirterek acılarımızı dindirmiş, terör örgütlerinin belini kırmış, teröristlere diz çöktürmüştür. Bu yüzden bakanımız biz şehit ailelerinin, gazilerinin kırmızı çizgisidir. Bakanımıza söz söyleyen bizi karşısında bulacaktır” diye konuştu.
“AYM, devletimize katil diyenlere sahip çıkmış”
AYM'nin devlete katil diyenlere sahip çıkmış olduğunu kaydeden Sözen, “Teröristleri ve destekçilerini koruma altına almış ve onları masum göstermeye çalışmıştır. Bu kararı veren Anayasa Mahkemesinin kararları biz şehit aileleri ve gaziler için yok hükmündedir. Anayasa Mahkemesi, devletimize katil diyenlerle ilgili bu kabul edilemez kararı verdiği gün bizim nazarımızda hukuku katletmiş, devletten yana değil teröristlerden ve terör sevicilerden yana yer almıştır. Anayasa Mahkemesinin verdiği bu karar, teröristlerin şehitlerimize, gazilerimize sıktığı kurşunlardan daha ağır ve acı gelmiştir. Teröristlerden ve terör sevicilerden yana yer alan bizce tarafsızlığını kaybetmiş bir mahkememin kalkıp cumhuriyet tarihinin teröristlere en büyük darbelerini vurmuş bakanımıza söz söylemesini biz şehit aileleri ve gazileri olarak asla ve asla kabul edemeyiz. Anayasa Mahkemesi teröristlere ve terör sevicilerine sahip çıktığı müddetçe kinimizi ve nefretimizi kazanmaya devam edecektir. Her şeyden önce beddualarımızı almaya devam edecektir. Şehit ailelerinin ve gazilerinin bedduasını alan hiç bir kişi ve kurum iflah olmayacaktır” şeklinde konuştu.
Bir konfederasyonun başkanısın eyvallah. Belli bir kesimi temsil ediyorsun eyvallah. Nedir bu sürekli gündemde olmak sevdası. Her siyasi faaliyette ordasın. Her açılışta yemekte ordasın. Her siyasetçinin kuyruğu gibi peşindesin. Milli savunma bakanlığında bilmem nesin. Ama sürekli açılış yemek düğün siyasi faaliyet ilçe kongresi il kongresi bilmem ne. Sen kazandığın parayı boğazından rahatça indirebiliyormusun. Merak ediyorum. Milli Savunma Bakanlığında Müşavirlik görevi yapıp maaş alıyorsun. Bakanlığa ayda kaç kez uğruyorsun. Zira bakanlık dışında her yerdesin.
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
24.07.2026
09:11
Baraç: 'Basın Özgürlüğü Demokratik Toplumun Vazgeçilmez Unsurudur'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, özgür ve ilkeli basının demokratik toplumun temel taşlarından biri olduğunu belirterek, halkın doğru bilgiye ulaşmasında gazetecilerin önemli bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.
24.07.2026
08:13
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde kovandan ayrılan binlerce arı, yakındaki bir meşe ağacının dalında kümelendi. Oğul veren arıları yeniden kovana almak isteyen arıcı Kadri Sağdıç'ın verdiği uzun uğraş cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
23.07.2026
13:56
Bingöl'de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Hayır Kapısı Derneği tarafından Bingöl'de hayata geçirilen 'Özlem Akınözü Arın Atölyesi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta annesinin adını taşıyan atölye için konuşan oyuncu Akın Akınözü, duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadı.
23.07.2026
13:36
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: 'Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir'
2026 YKS tercih döneminin yaklaşmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Tercih Danışmanı ve Öğrenci Koçu Hamza Ayan, adayların sadece puana göre değil, gelecek hedeflerini de dikkate alarak tercih yapmaları gerektiğini belirtti. Ayan, bilinçsiz yapılan tercihlerin öğrencilerin eğitim ve meslek hayatını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.
23.07.2026
13:18
SGK'dan Prim Borçlularına Büyük Kolaylık: Vade 72 Aya Çıktı, Faiz Düştü
SGK Bingöl İl Müdürü Muzaffer Çakar, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yayımladığı yeni genelgeyle prim borçlarının tecil ve taksitlendirilmesinde önemli kolaylıklar sağlandığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle azami taksit süresi 72 aya çıkarılırken, yıllık tecil faizi yüzde 39'dan yüzde 29'a düşürüldü. İlk taksiti ödeyen borçlular için haciz, icra ve satış işlemleri de durdurulacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın