Sözen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AYM arasında yaşanan tartışmaya dahil olarak, 'Amasız, fakatsız, lakinsiz, bakanımız Süleyman Soylu'nun yanındayız. Çünkü bakanımız, şehitlerimizin gazilerimizin en büyük destekçisi ve terör örgütlerinin en büyük düşmanıdır' dedi.
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, bakan Soylu ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan arasındaki tartışmaya dahil oldu. Sözen, şehit aileleri ve gazileri olarak AYM ile Süleyman Soylu arasında yaşanan tartışmalarda amasız, fakatsız, lakinsiz Bakan Soylu'nun yanında olduklarını söyledi. Bakan Soylu'nun şehitlerin ve gazilerin en büyük destekçisi ve terör örgütlerinin en büyük düşmanı olduğunu belirten Sözen, “Bakanımız Süleyman Soylu, şehitlerimize gazilerimize kurşun sıkan teröristleri etkisiz hale getirterek acılarımızı dindirmiş, terör örgütlerinin belini kırmış, teröristlere diz çöktürmüştür. Bu yüzden bakanımız biz şehit ailelerinin, gazilerinin kırmızı çizgisidir. Bakanımıza söz söyleyen bizi karşısında bulacaktır” diye konuştu.
“AYM, devletimize katil diyenlere sahip çıkmış”
AYM'nin devlete katil diyenlere sahip çıkmış olduğunu kaydeden Sözen, “Teröristleri ve destekçilerini koruma altına almış ve onları masum göstermeye çalışmıştır. Bu kararı veren Anayasa Mahkemesinin kararları biz şehit aileleri ve gaziler için yok hükmündedir. Anayasa Mahkemesi, devletimize katil diyenlerle ilgili bu kabul edilemez kararı verdiği gün bizim nazarımızda hukuku katletmiş, devletten yana değil teröristlerden ve terör sevicilerden yana yer almıştır. Anayasa Mahkemesinin verdiği bu karar, teröristlerin şehitlerimize, gazilerimize sıktığı kurşunlardan daha ağır ve acı gelmiştir. Teröristlerden ve terör sevicilerden yana yer alan bizce tarafsızlığını kaybetmiş bir mahkememin kalkıp cumhuriyet tarihinin teröristlere en büyük darbelerini vurmuş bakanımıza söz söylemesini biz şehit aileleri ve gazileri olarak asla ve asla kabul edemeyiz. Anayasa Mahkemesi teröristlere ve terör sevicilerine sahip çıktığı müddetçe kinimizi ve nefretimizi kazanmaya devam edecektir. Her şeyden önce beddualarımızı almaya devam edecektir. Şehit ailelerinin ve gazilerinin bedduasını alan hiç bir kişi ve kurum iflah olmayacaktır” şeklinde konuştu.
Bir konfederasyonun başkanısın eyvallah. Belli bir kesimi temsil ediyorsun eyvallah. Nedir bu sürekli gündemde olmak sevdası. Her siyasi faaliyette ordasın. Her açılışta yemekte ordasın. Her siyasetçinin kuyruğu gibi peşindesin. Milli savunma bakanlığında bilmem nesin. Ama sürekli açılış yemek düğün siyasi faaliyet ilçe kongresi il kongresi bilmem ne. Sen kazandığın parayı boğazından rahatça indirebiliyormusun. Merak ediyorum. Milli Savunma Bakanlığında Müşavirlik görevi yapıp maaş alıyorsun. Bakanlığa ayda kaç kez uğruyorsun. Zira bakanlık dışında her yerdesin.
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın