KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Sözen'den baluken'e 'çete' eleştirisi

Karlıova’daki olaylara ilişkin, ‘Lice olaylarını protesto eden halk, polis kontrolünde eli silahlı çetelerin saldırısına uğradı’ açıklaması yapan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’i eleştiren Sözen: “İdris Baluken Bingöl halkının oylarıyla Meclis’e gitmiş. Şimdi Bingöl halkını savunması gerekirken, kalkmış Bingöl halkına zulüm eden, onların ekmeğini elinden alan, namusuna onuruna göz diken bu çeteleri savunmaktadır” dedi.

Sözen`den baluken`e `çete` eleştirisi
25 AĞUSTOS 2014 PAZARTESİ 06:17
0
3307
1
AA aa

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ndeki protesto gösterisinde yaşanan gerginliğin ardından TBMM'ye soru önergesi veren HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, sivil halkın polis kontrolünde eli silahlı çetelerin saldırısına uğradığını iddia etmişti.

Baluken'in açıklamalarını sert bir dille eleştiren Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen: “İdris Baluken, bu memlekette çete arıyorsa, partisinin içinde sağına bakarsa çete görecek. Soluna bakarsa çete görecek, önüne bakarsa çete görecek, arkasına bakarsa çete görecek, bunların hiç birini yapmadığı takdirde aynaya bakarsa çete görecektir” dedi.

PKK'nın çözüm sürecinin verdiği rehavetten yararlanarak halktan zorla haraç topladığını ileri süren Sözen: “Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmakta, halkımıza hizmet götüren kamuya ait ve sivil vatandaşlarımıza ait araçları yakmakta, işçileri kaçırıp ailelerinden haraç istemekte, kara yollarını kesip halkımızın seyahat etme özgürlüklerini ellerinden almaktadırlar. Üstelik bunlar hem sivil hem de silahlı çetelerdir. Suriye de PYD ne ise, İran da PEJAK ne ise, Irakta IŞİD ne ise ülkemizde de PKK terör örgütü yandaşları ve siyasi uzantıları aynıdır. Bunlar fakir köylünün ekmeğine göz dikmişlerdir, bunlar alın teriyle çalışan işçinin alın terine göz dikmişlerdir, bunlar gariban savunmasız köylünün namusuna göz dikmişlerdir. Vatandaşımız artık bunlardan bunların bitmek tükenmek bilmeyen isteklerinden bıkmış usanmış ve isyan etme aşamasına gelmiştir” ifadelerine yer verdi.

Halkın yaşananlara tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Sözen: “Bu zulüm karşısında susmak, bu zulmü kabul etmektir, onaylamaktır. Vatandaşımızın haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ilkesiyle hareket ederek bu zulme top yekûn tepki göstermesi, zulmü yapanlarla beraber zulmü alkışlayanları, savunanları da sert bir şekilde uyarması lazımdır. Halkın azim ve karalılığı bütün sorunları ortadan kaldırmaya muktedirdir. Çünkü hiçbir güç halkın iradesine ipotek koymaya halkın ekmeğini elinden almaya, halkın namusuna göz dikme hakkına ve haddini sahip değildir, olmamalıdır” diye konuştu.

Çözüm sürecinin başladığı günden bu yana hiçbir örgüt mensubunun zarar görmediğini kaydeden Sözen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hiçbir örgüt mensubunun burnu dahi kanamazken onlarca askerimiz korucumuz polisimiz şehit edilmiştir. Binlerce vatandaşımızın malına zarar verilmiştir. Kamu araçları yakılmış kamu görevlileri kaçırılmıştır. Geldiğimiz noktada çözüm süreci tek taraflı PKK'ya yaramaktadır. Bu süreç PKK'nın güçlenme toparlanma sürecine dönüşmüştür.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
SELAHATTİN SÖZEN (@Misafir_17725)
25 Ağustos 2014 Pazartesi 10:13
Bu söylemler geçti sevgili Ziya. yok terorist yok bilmem ne. Anlamadığım bu adamın her hafta bir demeci bu sitede yayımlanıyor. acaba baskı mı var. Dışardan bir adam çevirsen daha aklı selim, çözümleyici konuşmalar yapabilir.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın