KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Sözleşmeli öğretmen politikasını doğru bulmuyoruz

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, ilgili bakanlığın Bingöl'e 253 sözleşmeli öğretmen ataması yaptığını söyledi.

Sözleşmeli öğretmen politikasını doğru bulmuyoruz
06 KASIM 2008 PERŞEMBE 10:28
0
1213
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 14 Kasım'da göreve başlamak üzere 12 bin 774 sözleşmeli öğretmenin atamasını yapıldığını ifade eden Kava; bu atamalar kapsamında ilimize de 253 sözleşmeli öğretmen atamasının yapıldığını belirtti.
“Sözleşmeli öğretmen politikasını doğru bulmuyoruz”
Sendika olarak sözleşmeli öğretmen politikasını doğru bulmadıklarını ifade eden Kava; “Öğretmenlik, niteliği itibarıyla tecrübeyle olgunlaşan ve sürekli istihdamı gerektiren bir meslektir. Öğretmenler; kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, vekil öğretmen, ders ücreti karşılığı çalışan öğretmen gibi farklı isimlendirmeler altında çalıştırılmaktadır. Öğretmenliğin vekili, ücretlisi, sözleşmelisi olmaz. Mademki ülkemizin öğretmene ihtiyacı vardır; vekil, ücretli vs. ad altında çalıştırılan öğretmenler, öğretmenlik yeterliliğine sahipse kadrolu olarak atanmalıdır” dedi.  
Sözleşmeli olarak atanan öğretmenlerin biran önce kadroya geçirilmesi ve ikinci sınıf istihdam biçiminden kurtarılması gerektiğini vurgulayan Kava; “Sözleşmeli öğretmenlere, kadroya geçirilinceye kadar, il içi ve iller arası yer değiştirme hakkı, kadrolu öğretmenler gibi okullara yönetici olarak atanma, müfettişlik ve yurtdışı öğretmen görevlendirmeleri sınavına girme hakkı, derece ve kıdem gibi terfi işlemleri, çalıştıkları bölgelerde kadrolu öğretmenlerin her yıl aldıkları hizmet puanı gibi özlük ve sosyal haklar bir an önce verilmelidir. Kadroya geçtikten sonra da sözleşmeli öğretmenlikte geçen hizmet süreleri müktesep haktan sayılmalıdır” ifadesini kullandı.  
Eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen birçok sorunu bulunduğunu ifade eden Kava, bu sorunların başında da maddi sıkıntılar geldiğini söyledi. Kava konuşmasını şu şekilide sürdürdü : “Çalışanlarımız, hizmetleri ile bağdaşmayan bir ücret almaktadır. Bir eğitimcinin, eğitim hizmetini verirken, hayatın günlük sıkıntılarından arınmış bir zihinsel yoğunlukla kendini işine vermesi, hem ülkenin hem de eğitim sistemimizin geleceği açısından son derece önemlidir.
Eğitim çalışanlarına, mesleğinin saygınlığına yaraşır bir hayat standardı için, ek işlerde süründürmeden yeterli bir ücret verilmelidir. Eğitim hizmet kolunda çalışan hizmetli memur ile üniversitelerin genel idare çalışanlarının diğer hizmet kollarının yardımcı ve genel idari hizmetler sınıfında çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliği ‘eşit işe eşit ücret' ilkesi doğrultusunda yeniden ele alınmalıdır”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın