KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Sözleşmeli öğretmenlere kötü haber

Bakanlık bazı illerde sözleşmeli öğretmen sayısının fazla olduğunu bildirerek, bu iller için sözleşmeli kontenjanı verilmeyeceğini bildirdi.

Sözleşmeli öğretmenlere kötü haber
09 OCAK 2009 CUMA 10:18
0
992
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı, 2009 Yılı Öğretmenlerin Özür Gurubundan Yer Değiştirme Kılavuzu'nda sözleşmeli öğretmenlere Şubat döneminde özür grubundan yer değiştirme hakkı vermesine karşın, söz konusu hak "göstermelik" çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz hafta içerisinde yayınlanan 2009 Yılı Öğretmenlerin Özür Gurubundan Yer Değiştirme Kılavuzu'nda sözleşmeli öğretmenlere şubat döneminde özür grubundan yer değiştirme hakkı verdi.

Bu gelişme sonrasında başvuruların başlayacağı bugünlerde sözleşmeli öğretmenlere illerde açık bulunmadığı şeklinde açıklamalar yapılmaya başlandı. Sözleşmeli pozisyonunda açık olan kurumlar belirlenirken; bir kısım illerde öğretmen ihtiyacı bulunmasına rağmen, il genelinde sözleşmeli pozisyonunda çalışan öğretmen sayısında açık olmadığı gerekçesiyle özür grubundan sözleşmeli öğretmenlere açık gösterilmedi.

MEB'DEN "SÖZLEŞMELİ KONTENJANI VERMEYİN" EMRİ

Konuya ilişkin olarak Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü 5 Ocak 2009 tarihinde web sitesinden duyuruda bulunarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gönderilen mail'i yayınladı. Bakanlıktan gönderilen mailde, "İl genelinde toplam sözleşmeli öğretmen pozisyon sayısından mevcut sözleşmeli öğretmen sayısı fazla olduğundan dolayı iliniz yarıyıl tatili özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde sözleşmeli öğretmen atamasına kapatılmıştır. Bu nedenle sözleşmeli öğretmen kontenjanı belirlenmeyecektir" denildi.

Aksaray'da sözleşmeli öğretmen ihtiyacı Bakanlık tarafından kapatıldı. Bu durumun Mersin, Hatay, İzmir, Bartın, Antalya gibi birçok il'de de mevcut olduğu ve bu illerin sözleşmeli öğretmen yer değiştirme işlemlerine kapatıldığına öğrenildi.

ANKA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2025
22:38
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.
13.07.2025
22:16
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında kekik toplarken mahsur kalan 4 kişi, AFAD ve itfaiye botlarının arızalı olması nedeniyle spor antrenörünün jetskisiyle kurtarıldı. Vatandaşlar, sirensiz baraj su salınımı ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın