KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Sözleşmeli personele harcırah için vize çıktı

Sağlık-Sen'in Danıştay 5. Dairesi'ne açtığı ve 250 bini aşan sözleşmeli personeli ilgilendiren davanın sonuçlanmasıyla sözleşmeli personel harcırah alabilecek.

Sözleşmeli personele harcırah için vize çıktı
25 AĞUSTOS 2010 ÇARŞAMBA 08:24
0
1676
0
AA aa
Danıştay 5. Dairesi, sözleşmeli personelin tayin ve becayiş durumlarında kamudaki diğer memurlar gibi harcırah hakkı bulunduğu kararına vararak, hizmet sözleşmesindeki harcırah hakkını engelleyen düzenlemenin yürürlüğünü durdurdu.
Sağlık–Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, kamuda çalışan sözleşmeli personellere harcırah ödenmesi ile ilgili olarak bir basın açıklaması düzenledi.


“Sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesinden kaynaklanan adaletsizliklere karşı birçok hukuk zaferi elde eden sendikamız, son olarak Danıştay'a açtığı dava ile tayin ve becayişlerde harcırah ödenmesini engelleyen düzenlemenin yürürlüğünü durdurdu” diyen Sağlık–Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, kamuda çalışan memurların sahip olduğu sosyal hakların birçoğundan mahrum olarak çalışan sözleşmeli personelin hakları için her platformda mücadele veren sendikamız, ilk niteliğinde yeni bir hukuk zaferi daha elde ettiklerini söyleyerek, “Sendikamız Danıştay'a açtığı davada, sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesinde geçen “Sözleşmeli Personele geçici görev yolluğu dışında harcırah ödenmez” şeklindeki düzenlemenin yürürlüğünün durdurulması ve iptalini istemişti. Danıştay 5. Dairesi, Sendikamızın dava gerekçelerini haklı bularak yürütmeyi durdurma kararı verdi.”


“Danıştay 5. Dairesi kararında, sözleşmeli personelin tayin ve becayiş durumlarında kamudaki diğer memurlar gibi harcırah hakkı bulunduğu görüşüne yer verirken,  gerekçesinde,  tayin veya atama sonucu görev yeri değişen kamu çalışanlarının karşı karşıya kaldıkları parasal külfetin kamu idaresince karşılanacağına dair yasal düzenlemeler bulunduğuna dikkat çekti” diye konuştu.


 “SÖZLEŞMELİ PERSONEL ADALETSİZLİĞİ SON BULANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM”
Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, Sağlık-Sen'in sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesinden kaynaklanan adaletsizliklere karşı geçmişte açtıkları bir çok davayı zaferle sonuçlandırdıklarını belirterek, tayin ve becayişlerde yolluk ödenmesini engelleyen düzenlemenin yürürlüğünün durdurulmasının önemli bir mağduriyeti  ortadan kaldıracağını söyledi.


Danıştay kararını değerlendiren Hant, sözleşmeli personel uygulamalarından kaynaklanan adaletsizliklerin çözümünde idarenin gösterdiği direnç nedeniyle devletin her konuda çalışanı ile davalık konuma geldiğini hatırlattı. Hant,  Anayasanın, Devlete çalışma barışını koruma görevi verdiğini belirterek, “Sözleşmeli personel uygulamaları ise kamudaki çalışma düzeni ve barışını ciddi şekilde tehdit etmektedir. İdare, kamu hizmeti sunan çalışanını ayrımcılığa tabi tutmamalı,  adil, eşit ve insan onuruna yaraşır haklar sağlamalıdır. Sağlık-Sen olarak tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının adil ve eşit haklara kavuştuğu ana kadar mücadelemiz sürecektir” şeklinde konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
00:53
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada otomobil çalan 2 şüpheli yakalandı.
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın