KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Sp adayını açıkladı kafalar karıştı!

SP'nin geçtiğimiz hafta belediye başkan adayını açıklaması siyaset gündemine bomba gibi düştü. Yaşanan gelişme AK Parti açısından avantaj olarak değerlendirilirken, SP'nin erken davranışı 'siyasi hata' olarak nitelendirildi. Gerekçe olarak ise ileriki süreçte Ak Parti'de doğabilecek küskünlüklerin yönelebileceği alternatiflerin ortadan kaldırılmış olması…

Sp adayını açıkladı kafalar karıştı!
10 EYLÜL 2013 SALI 16:11
0
4300
2
AA aa

Saadet Partisi'nin geçtiğimiz hafta içinde Genç'te gerçekleştirdiği toplantıda Genç Belediye Başkan Adayı'nı belirlemesi ve kamuoyuna açıklaması, ilçede siyasi hareketlilik oluşturdu.

Başkan adayının erken açıklanması ‘siyasi hata' olarak değerlendirilirken, bu hatanın AK Parti açısından avantaja dönüştüğü belirtiliyor. Kamuoyunda gözler partilerin adaylarına çevrilmişken SP'nin adını erken açıklamasının hata oluşunu savunan siyasi çevreler, gerekçe olarak ta şu öngörüleri paylaşıyor;

“Geçmişte AK Parti'nin tek alternatifi Has Parti iken, Has Parti'nin kapatılıp AK Parti'ye katılmasıyla milli görüş çizgisindeki seçmen tabanı için vazgeçilmez liman olan Saadet Partisi'nin bu denli bir hataya düşmesi manidardır. Belki de bilinçli bir adımdır. Burada oluşan tabloya bakıldığında AK Parti'nin elini güçlendiren bir adım söz konusudur. Çünkü seçim sürecinde adaylık nedeniyle yaşanması muhtemel küskünlüklerde büyük kitlelerin SP'ye katılımı söz konusu iken artık bu şans ortadan kaldırılmştır. Bu haliyle Genç'te AK Parti'ye alternatif olarak öne çıkan siyasi parti olarak ta sadece Hüda-Par kalmıştır.”

SP'NİN GENÇ ADAYI YILMAZ BOZKURT

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı, Saadet Partisi (SP) Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mesut Doğan ve GİK üyesi Muhittin Aytunç'un katılımıyla geçtiğimiz hafta içinde Genç'te ilçesinde gerçekleşti.

Genel merkez olarak 5 haftalık bir çalışma programı başlattıklarını ve bu çerçevede Genç'e geldiklerini söyleyen Saadet Partisi (SP) Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mesut Doğan, ‘‘Şuan 20 ilimizde çalışmalar yapılıyor. Biz de ekip olarak Genç İlçemizde gerekli çalışmaları gerçekleştirerek eskiden olduğu gibi milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partimizin bu seçimlerden çok güçlü çıkması için gayret edeceğiz''dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Saadet Partisi'nin Genç Belediye Başkan Adayı olarak Genç Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yılmaz Bozkurt olarak açıklanırken, Bingöl Merkez ve diğer bağlı ilçeler için ise Belediye Başkan adaylarının belirleme çalışmaların devam edildiği belirtildi.

HANGİ ADAY DİĞERİNİ ETKİLER?

Seçmenin yön değişikliğinin daha çok seçim atmosferine bağlı olduğu belirtilirken, AK Parti adayının seçim sonucunu belirleyeceği savunuluyor. Gerekçe olarak ta, bölgesel dengenin korunup korunmayacağı kaygısı gösteriliyor.

 

gencinsesi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mehmet (@Misafir_15525)
13 Eylül 2013 Cuma 16:13
isabetli bir karar verilmiştir. akp den aday adayı olup aday olamayanların küsüp geleceği saadet partisinde, sp adaylık kapıları kapatıp ancak milli görüş çizgisinde er olarak çalışması mesajı vermiştir. ve böylelikle başkan seçilip daha sonraki süreçte menfaata dayalı başka partilere geçişler de önlemiş olmuştur. hayırlı olsun.
ali ali (@Misafir_15497)
12 Eylül 2013 Perşembe 01:22
yukarıdaki haberde belırttığınız uzere saadet partısı erken davranarak hata değil tam aksine dik durarak hiç bir partinin alternatifi olmadıgını göstermiştir en azından bu partıden şu partıden aday olamazsam nasıl olsa bır partı bulurum dıye duşunup ortalıkta gezen dava adamlığından uzak tamamen kendi menfaatleri doğrultusunda hareket edenlere güzel bir set çekmiştir. bundan dolayı sp li yöneticileri bu davranışlarından dolayı kutluyorum...
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
02.05.2024
11:44
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Kafeslerdeki ölü balıkların toplanıp paketlenerek özellikle Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Batman'a, Doğu illerine arabalara yüklenerek buralara gönderilip burada kilosunu 50-60 liraya piyasaya sürüldüğünü belirten somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, 'Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. 160 ila 200 liranın altında da alabalık görüyorsan yine bilsin ki dip balığı, ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın