KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2025 Pazar
°C

Staj İçin Almanya'ya Gittiler

Bingöl Mesleki Eğitim Merkezi Mobilya Teknolojisi Alanı Öğrencileri staj çalışması için Almanya'ya gitti.

Staj İçin Almanya`ya Gittiler
14 MAYIS 2019 SALI 19:12
2
4155
2
AA aa

CNC Tezgâhları ile Mobilya Üretimi projesi çerçevesinde Bingöl Mesleki Eğitim Merkezi Mobilya Teknolojisi Alanı Öğrencileri Almanya'nın Dorsten şehrinde 14 günlük mobilya stajı yaptılar.

Projenin ilk akışı kapsamında Mart ayında toplam 6 öğrenci ve 2 öğretmen staj, inceleme ve gözlem yapmak için Projenin yurt dışı ortağı olan Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a gittiler. 

5 Nisan 18 Nisan 2019 tarihleri arasında ise Okul Müdürü Kumriye Ekineker ve 6 kişilik öğrenci grubu Mobilya konusunda yenilikçi uygulamalar ile ilgili staj programı için Almanya'nın Dorsten şehrine gitti. Staj programı Almanya'nın Kuzeyinde Nordrheın-Westfalen Eyaletinde bulunan Bildungs-Centrum-Nies, adlı özel bir kurumda yapıldı. Bildungs-Centrum-Nies Kurumu 25 yılın üzerindeki iş ve eğitim tecrübesi ile pek çok alanda ihtiyaç duyulan nitelikli teknik elemanları yetiştirmektedir.  Kurum; Berlin ve Federal İş Ajansı tarafından beceri geliştirme ve mesleki yeterlilik sertifikaları vermeye yetkilidir. Kurumun amacı, kısa süreli kurslar düzenleyerek iş başında eğitim yoluyla işsiz gençlerin iş hayatına kazandırılmasıdır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; “CNC Tezgâhları ile Mobilya Üretimi ile ilgili teorik bilginin yanında pratik uygulamalarla ilgili mesleki deneyim kazandılar. Bingöl sanayisinde çalışan öğrencilerimiz bu proje akışında edinmiş olduğu tecrübelerini okulumuzda diğer arkadaşlarıyla paylaşacaklardır. Öğrencilerin bu proje akışında yer almaları; hem hayatlarında hem de bundan sonraki mesleki yaşantılarında önemli bir yer tutacaktır. Özellikle projenin Almanya ayağında öğrencilerin stajları yanında çeşitli yerleri gezerek gerek kültürleri ve yaşayışları, gerek teknik konuları karşılaştırma yaparak; biz hangi konuda daha iyiyiz, hangi konularda kendimizi yetiştirmeliyiz düşüncesiyle hareket ederek öğrencilerin ufkunun geliştirmeye çalıştık. Bu vesileyle kültürel geziler, şehir ve okul gezileri, kilise, cami ve müze ziyaretleri yapıldı. Alışveriş merkezlerine gidildi. Futbolu seven öğrencilerimiz için BorissaDortmund stadına gezi düzenlendi. Türkiye'nin pek çok yerinden gelen öğrencilerle tanışma ve paylaşımda bulunma fırsatı bulan tüm öğrencilerle birlikte hafta sonlarında ise Fransa ve Hollanda'ya geziler yapıldı” şeklindeki ifadelere yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44436)
16 Mayıs 2019 Perşembe 02:39
Araştırılsın torpille bu şahıslar seçilmemişse dünyanın sonu gelmiş demektir.
25.10.2025
16:49
12 Bingölspor Fırtınası Devam Ediyor! Zirvede Fark 5`e Çıktı
12 Bingölspor Fırtınası Devam Ediyor! Zirvede Fark 5'e Çıktı
Ligin 8. Haftasında konuk ettiği Mardin temsilcisi Mazıdağı Fosfatspor'u bitiş düdüğüne dakikalar kala kaydedilen golle mağlup eden 12Bingölspor, haftayı 3 puanla kapatmakla kalmayıp, en yakın rakibi Niğde Belediyespor'la aradaki puan farkını 5'e çıkararak rahat bir nefes aldı.
25.10.2025
16:47
Bingöl`de 750 öğrenciye forma desteği
Bingöl'de 750 öğrenciye forma desteği
İstanbul'da faaliyet gösteren BİNYAD Derneği tarafından başlatılan 'Çocuklarımız Formasız Kalmasın' kampanyası kapsamında Bingöl'deki 750 öğrenciye forma hediye edildi.
24.10.2025
19:23
Bingöl`de Aile Şenliği Coşkusu
Bingöl'de Aile Şenliği Coşkusu
Bingöl Valiliği SYDV tarafından düzenlenen 'Aile Şenliği'ne katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, ailelere doğum ve evlilik desteklerini duyurdu. Şenlikte çocuklar için de renkli aktiviteler yer aldı.
24.10.2025
18:39
Bingöl`e 31 hekim atandı
Bingöl'e 31 hekim atandı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'İlimize atanan tüm hekimlerimize hoş geldiniz diyor, 125. DHY kurası ile yapılan bu atamaların Bingöl'ümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.
24.10.2025
17:05
Bingöl`de İUP kapsamında Bin kişi alınacak
Bingöl'de İUP kapsamında Bin kişi alınacak
Başvurular 27-30 Ekim 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. Noter Kurası 04 Kasım 2025 tarihinde çekilecek. Program 10 Kasım 2025 tarihinde başlayacak, 30 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.
24.10.2025
16:44
Bakan Yardımcısı Yenigün Bingöl`de nikah şahitliği yaptı
Bakan Yardımcısı Yenigün Bingöl'de nikah şahitliği yaptı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Bingöl'de 'Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi'nden yararlanan çiftin nikah şahidi oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın