KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Stk'lar idam kararlarını kınadı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşları Mısır'da Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezalarını yaptıkları yazılı basın açıklamasıyla kınadı.

Stk`lar idam kararlarını kınadı
22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 00:29
0
1669
0
AA aa

Solhan'da faaliyetlerini sürdüren İHH Solhan Temsilciliği, Çağrı-Der, Eğitim Bir-Sen Solhan Temsilciliği, Solhan-Der ve Genç Memur-Sen ortak yazılı bir basın açıklaması yaparak Mısır'da cunta mahkemesi tarafından Mursi ve İhvan üyelerine verilen idam kararlarını kınadı.

STK'ların ortak yayımladıkları yazılı basın açıklamasında, “Bugün İslam coğrafyasına baktığımızda, Suriye'den Arakan'a, Afganistan'dan Yemen'e, Myanmar'dan Irak'a, Doğu Türkistan'dan Mısır'a ve daha birçok yerde, tarumar olmuş beldeler ve hunharca katledilen insanlar, Müslümanlardan teşekkül bu vücudun yaralı halini gözler önüne sermektedir." denildi.

"MISIR'DA YAPILAN ASKERİ DARBE SİYONİSTE UŞAKLIK ETTİĞİNİ İSPATLAMIŞTIR"

Mısır tarihinin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'ye karşı Siyonist askeri cunta ile darbe yapıldığı ve yüzlerce Müslümanın katledildiği belirtilen açıklamada, “Darbenin hemen ardından İhvan'a yönelik baskı ve şiddet arttı. Bu faşist- Siyonist darbeye karşı çıkan Müslüman Mısır halkı, Mısır'ın dört bir yanında meydanlara inerek tamamen sivil ve pasif direniş sergiledi. Ancak hiç bir şekilde şiddete bulaşmamış cemaat üyeleri dahi terörist ilan edilerek İhvanın tüm faaliyetlerine yasaklama getirildi. Tüm dünyanın gözleri önünde bu kanlı darbeyi gerçekleştiren zalim ve alçak diktatörler, kardeşlerimize olan baskıyı, şiddeti her geçen gün artırdı ve akıl almaz işkenceler uyguladılar.” denildi.

Açıklamada, siyonist darbe mahkemelerinin Muhammed Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Muhammed el-Biltaci, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır ile Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Ahmed Abdulati'nin de aralarında bulunduğu daha önce idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen çok sayıda İhvan üyesi hakkında verilen kararları onayladığı belirtildi.

Cunta yönetiminin, yıllardır siyonistlerin cezaevinde bulunan Hamas komutanlarından Hasan Seleme ve Raid Attar gibi kişiler hakkında idam kararı vermesinin siyonizme uşaklık ettiğinin göstergesi olduğu vurgulandı.

"VİCDANI SATILMIŞ YARGIÇLARDAN ADALET BEKLENMEZ"

Açıklamanın devamında, "Şüphesiz, bu cuntayı meşrulaştıran en önemli faktörlerden biri de çağdaş Bel'amlardır. Bu idam kararlarına İslam'dan delil bulan bu satılık din adamları, dine karşı dinle karşımıza çıkmaktadırlar. İşte bu zevattan güç alan cunta halka karşı zulmünü zirveye taşımaktadır.

Mısır'da ki cunta mahkemelerine en büyük desteklerden birinin de bel'amlardan geldiğinin belirtildiği açıklamada, “Asırlar geçse de hak batıl mücadelesi devam etmektedir. Yer, zaman ve şahsiyetler farklılık gösterse de zalim ve mazlum karakterlerinde herhangi bir değişim yaşanmamaktadır. Sisi ve avanesi Firavunlar, zulümle ayakta dururlar. Baskı ile ayakta dururlar. Kan ile gözyaşı ile ayakta dururlar. Onlar kendi elleri ile yaptıkları putları acıkınca yiyen atalarının dininin bağlılarıdırlar.” ifadelerine yer verildi.

Haçlı siyonist ittifakının, Mısır'da Sisi üzerinden İslam ümmetine ‘Ayağınızı denk alın. İsrail'i tehdit edecek ve batıya kafa tutacak bir pozisyona erişirseniz, sonunuz böyle olur' diye açık bir mesaj verdiği vurgulanan mesajda, “Zalime kimlik sormaksızın karşı çıkacak, mazlumun kim olduğuna bakmaksızın yanında olacağız. Orman kanunlarının hükümran olduğu Mısır'da alınan bu kararlar bizim için hiç hükmündedir. Sadece alınan kararlar değil, yargıçlar ve gasıp hükümet de bizim için hiç hükmündedir. Onanan bu zalimce kararları hukuk diye nitelemek öncelikle, hukukun hukukuna bir nevi hukuksuzluktur. Ve küresel kuklacılar şunu iyi bilmelidirler ki; tiyatrodan mahkeme olmaz. Vicdanı satılmış yargıçlardan adalet beklenmez. Bel'am kılıklı din adamlarınızın kararlarınızı onaylaması sadece sizin gibi siyonist uşakları tatmin edebilir. Şunu da belirtmek isteriz ki, bu kararları sadece bir hukuk skandalı olarak değerlendirmek vahim bir hata olur. Yaşanan bu kriz, mevcut dünya düzeninin Müslümanları köleleştirerek, kendilerine itaat etmeyenleri de imha ederek, ümmet coğrafyasını işgal ve istila etmesidir." denildi.

"ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM"

Açıklamada son olarak, “Solhan sivil toplum kuruluşları olarak; İhvanı Müslim'e karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır'ın siyonistlerden, diktatörlerden, zalimlerden, hainlerden, işbirlikçilerden kurtulup, ümmetin birliği ve huzuru için adaletin ve barışın yeniden hâkim olmasını diliyor, zalimlerin karşısında, Mursi ve arkadaşlarının yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyor, Zalimler için Yaşasın Cehennem diyoruz." ifadelerine yer verildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın