KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Kasım 2025 Pazar
°C

STK'lar, siyasi partilerle afet bölgesi durumunu görüştü

İstanbul'da faaliyet gösteren 14 STK'dan temsilci, AK Parti, HDP ve CHP milletvekilleriyle görüşerek, Bingöl'ün deprem gerçeğini hatırlatıp, ilin afet bölgesi ilan edilerek gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

STK`lar, siyasi partilerle afet bölgesi durumunu görüştü
29 MART 2023 ÇARŞAMBA 17:49
5
2133
3
AA aa

Bingöl derneklerinin ziyareti ile ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, “İstanbul'dan ziyaretimize gelen Bingöllü hemşehrilerimizin oluşturduğu STK temsilcileri ile görüştük. Nazik ziyaretleri için çok teşekkür ederiz” dedi, deprem konusuna değinmedi.

HDP VE CHP ZİYARETİ MECLİS GÜNDEMİNDE DİLE GETİRDİ

Bingöl derneklerinin ziyaretini meclis genel kuruluda gündeme getiren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Dün Bingöl'den parti grubumuza misafirler geldi, Bingöl Dernekler Federasyonu. Hakikaten, ziyaretçilerimiz “Ölmek istemiyoruz ve ceset taşımak istemiyoruz!” talepleriyle gelmişlerdi. İnsanlığın sıfır noktasındayız, bu depremle birlikte bunu daha çok hissediyoruz.

Ve 6 Şubat depreminden Bingöl'ün birçok köyü de etkilendi, hasar alan evler var ve hâlâ orada tek bir inceleme, araştırma yapılmadığını dün ayrıca öğrendik. 6 Şubat depreminin Bingöl'de yarattığı tahribat için atılacak adımlar hâlâ atılmadı. “Biz her yerdeydik.” diyenlere duyulur. Tabii, bununla birlikte Bingöl ne yazık ki dünyada eşine az rastlanır bir şekilde 3 büyük deprem hattının tam da kesişme noktasında yer alıyor. Bilim insanları Bingöl'de deprem riskinin yüksek olduğunu yüksek sesle bas bas bağırıyorlar. Bu kapsamda yapıların eski ve dayanıksız, sosyoekonomik durumun ise kötü olduğu Bingöl'de kamunun acilen görevini yerine getirmesi gerekiyor. Bingöl İlinin Afet Bölgesi İlan Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi'ni verdik, araştırma önergelerini verdik. Yarın çok geç olmadan bu konuda Bingöl halkını ölümden ve ceset toplamaktan uzak tutmalıyız” dedi.

“İNSANLARIN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUZ”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, şunları söyledi: “Bingöllü vatandaşlarımız, dernekler bize de geldiler. Şimdi Yaylakonak Belediyesi 30/1/2020'de Bakanlığa yazı yazmış, demiş ki: “Sivrice depremi nedeniyle hasarlı binalarımız var.” Tam 2020'de devlete yazmış “Bunlara bakmak lazım, insanlar bunların içinde oturuyor.” demiş, devlet bakmamış ve 6 Şubat depreminde bu hasarlı binalarda 72 kişi öldü. Aynı şekilde Adıyaman Sincik, İnlice beldesinde de hasarlı evlerin içinde bütün uyarılara, çağrılara rağmen 2018'de olan depremde aradan beş yıl geçmiş, devlet hasarlı evleri kontrol etmediği için 18 kişi öldü, bu ikisi cinayettir. Ben diğerlerine bir şey demiyorum ama Yaylakonak'ta ölenler cinayet kurbanıdır, Sincik İnlice beldesinde ölenler cinayet kurbanıdır. Şimdi, Hükûmete buradan eğer beni duyuyorlarsa -hepsi adaylık derdine düşmüş- sesleniyorum Bingöl'de de aynı tablo var. Bir yıl sonra, iki yıl sonra başka bir depremde bu hasarlı evlerdeki insanların -Allah'ım esirgesin- ölmelerini istemiyoruz.

Şimdi, Bingöllüler de diyor ki: “Evlerimiz hasarlı, insanlar içinde oturuyor. Feryat ediyorlar, Meclise gelmişler, bundan niye rahatsızlık duyarsınız anlamıyorum ya. Rahatsızlık duyacağınıza bizden çok sizin hükûmeti uyarmanız gerekmez mi, insan hayatı bu kadar ucuz olabilir mi?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100354)
31 Mart 2023 Cuma 06:57
İktidar çözemiyorsa tabi ki bunu dillendirmek için muhalefete gidecekler..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100344)
30 Mart 2023 Perşembe 14:41
Muhalefet partileri bugüne kadar neyi çözmüş onların sadece laf olsun diye söylerler biz sizi düşünüyoruz görüntüsü Bi icraat olmaz yeni değil yıllardır böyle stk lar hangi akılla muhalefete gidiyor iktidar çözer gerekeni yapıyor bu stk lar bugüne kadar nerdeydi şimdimi Bingöl için birşeyler yapıyoruz görüntüsü veriyorlar boş stk lar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100340)
30 Mart 2023 Perşembe 11:52
iktidar partisinde dile getirmeyen konu muhalefet partilerinde dile getirmek, ne kadar çuzum getirir acaba...
31.10.2025
20:21
12Bingölspor kritik maça hazırlanıyor!
12Bingölspor kritik maça hazırlanıyor!
Yeşil beyazlı ekip, grupta 15 puanla 3. sırada yer alan rakibini mağlup ederek hem hanesine 3 puanı yazdırmak hem de liderliğini korumak istiyor.
31.10.2025
20:18
Bingöl`de gençlik buluşması!
Bingöl'de gençlik buluşması!
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Bingöl Üniversitesi öğrencilerini ağırladı. Buluşmada, gençlik çalışmaları, yerel yönetime katılım ve şehir–gençlik iş birliklerinin güçlendirilmesi konularında fikir alışverişleri gerçekleştirildi.
31.10.2025
17:14
MHP Bingöl İl Başkanından İl Sağlık Müdürü Tatlı`ya sert uyarı!
MHP Bingöl İl Başkanından İl Sağlık Müdürü Tatlı'ya sert uyarı!
MHP Bingöl İl Başkanı Osman Zeki Baran, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Samet Tatlı'ya sert çıktı: 'Devletin itibarı, hiç kimsenin siyasi şovuna malzeme edilemez.'
31.10.2025
16:14
Yine aynı güzergâh! Bu kez 11 yaşındaki Berra hayattan koparıldı
Yine aynı güzergâh! Bu kez 11 yaşındaki Berra hayattan koparıldı
Bingöl'de yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 11 yaşındaki Berra Kızılboğa, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ölüm haberi sonrası okul arkadaşları ve aileler tedbirsizliğe isyan için yolu trafiğe kapattı!
31.10.2025
15:48
Prof. Dr. Aksoy;
Prof. Dr. Aksoy; 'Bingöl'de risk devam ediyor'
Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Aksoy; 'Doğu Anadolu Fay zonunun Palu-Bingöl arasında kalan bölümü ve Kuzey Anadolu Fay zonunun Yedisu segmenti diye isimlendirilen Erzincan-Yedisu arasındaki bölümü risk olarak devam ediyor. Onun dışındaki fayları, normal olarak karşılamak lazım' dedi.
31.10.2025
15:47
Kripto dolandırıcılıkta 38 gözaltı!
Kripto dolandırıcılıkta 38 gözaltı!
Bingöl dahil 19 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, sahte kripto yatırım sitesi kurarak 200'den fazla kişiyi 100 milyon lira dolandıran çete lideri ve 38 örgüt üyesi gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın