KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Stk'lara 190 milyon avro'luk kaynak

Avrupa Birliği (AB), üyelik sürecinde Türkiye’deki sivil toplumun ve sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi için 190 milyon Avro tutarında kaynak kullandıracak. STK’ların gerçekleştireceği projelerle hibe destekleri verilecek. Projelerle ilgili teklif çağrıları başlandı.

Stk`lara 190 milyon avro`luk kaynak
21 TEMMUZ 2017 CUMA 22:03
0
1811
0
AA aa

Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi, sivil toplum sektörü hibe çağrıları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde en önemli sivil toplum kuruluşlarının en önemli aktörlerden biri olarak kabul edilmekte olduğu ifade edilen açıklamada, sivil toplum kuruluşlarının ayrı bir öncelik alanı olarak kabul edildiği bu dönemde yaklaşık 190 milyon Avro tutarında kaynağın sivil toplumun ve sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi için kullandırılması öngörülmekte olduğu kaydedildi.

Bu kapsamda, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından STK'lara yönelik olarak uygulanacak olan “Yerel STK'lar Hibe Programı” ve " Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı" teklif çağrıları yayınlandığı hatırlatılan açıklamada, Bingöl'deki STK'larının hibe programlarından azami ölçüde yararlanmalarını sağlamak amacıyla bu toplantının gerçekleştirildiği bildirildi.

Teklif çağrılarına proje sunmak isteyen STK temsilcilerine gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı ifade edilen açıklamada, başvuru sürecinde merkezin her türlü teknik destek sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada, Yerel STK'lar Hibe Programı” ve " Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı" teklif çağrılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

“Yerel STK'lar Hibe Programı; Toplam bütçesi 1.750.000 Avro olan hibe programının amacı STK'ların kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi, lobicilik ve savunuculuk faaliyetlerinin desteklenmesi ve iletişim becerilerinin geliştirilmesidir.

Bu çerçevede STK'lar tarafından hazırlanacak projelere azami 60.000 Avro, asgari 40.000 Avro destek sağlanacaktır. Proje başvurularının 18 Ağustos 2017 tarihine kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne yapılması gerekmektedir.

Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı; Program mali ve idari açıdan güçlü ve daha önce proje deneyimi olan sivil toplum kuruluşlarının geliştirecekleri ortaklıkları ve ağları desteklemektedir. Üç kuruluşun bir araya gelerek başvuruda bulunabilecekleri programda Üniversiteler ve Belediyeler proje ortağı olarak yer alabilmektedir.

Toplam bütçesi 2.500.000 Avro olan hibe programının amacı sivil toplum kuruluşlarını ve aktivistleri destekleyecek yasal ve finansal ortamı iyileştirmek, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve sivil toplum kuruluşlarının yönetsel ve kurumsal kapasitelerini geliştirmektir.

Bu çerçevede STK'lar tarafından hazırlanacak projelere asgari 250.000 Avro, azami 500.000 Avro destek sağlanacaktır. Proje başvurularının 6 Ekim 2017 tarihine kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne yapılması gerekmektedir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın